AfterDawn logo

Puolusta oikeuksiasi, NYT!

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
497 kommenttia

Suomen eduskunta äänestää huomenna uudesta tekijänoikeuslaista, joka heikentäisi kuluttajan oikeusturvaa radikaalisti. Ehdotusta markkinoidaan valtamediassa lähinnä sillä, että se tekee laittomaksi piraattiäänitteiden maahantuonnin myös yksityiseen käyttöön, mutta unohtaa varsin sopivasti mainita seuraavat seikat, jotka sisältyvät uuteen ehdotukseen tekijänoikeuslaista:

  • Kopiointisuojausten murtamisesta tulisi laitonta, eli omistamiaan CD-levyjä tai DVD-elokuvia ei saisi kopioida edes itselleen. Eli kaupasta ostetun CD-levyn, mikäli se on kopiointisuojattu (ja loogista on, että mikäli uusi laki tulee voimaan, tulevaisuudessa kaikki levyt suojataan jotenkin), sen "rippaaminen" MP3-muotoon esim. kannettavaan soittimeen tai puhelimeen, olisi laitonta. Samoin varmuuskopioiden tekeminen DVD-elokuvista sekä DVD-elokuvien muuttaminen esim. PSP:llä katsottavaan muotoon olisivat molemmat laittomia harrastuksia, sillä uusi laki tekisi kopiointisuojauksia murtavista ohjelmista ja niiden hallussapidosta laitonta. Tähän ei siis vaikuta se, että omistat kyseisen teoksen alkuperäisenä.
  • P2P-verkoista, jne musiikin, elokuvien ja muun tekijänoikeuksin suojatun materiaalin lataamisesta tulisi laitonta, kun tähän asti ainoastaan levittäminen/jakaminen on ollut laitonta.
  • ETA-alueen ulkopuolelta, esim. Yhdysvalloista, hankittuja elokuvia, kirjoja, musiikkia, jne ei saisi enää myydä eteenpäin, ei missään muodossa (huutonetit ja divarit ratsioiden kohteeksi?).
  • Ja luonnollisestihan hyvitysmaksujen alentamisesta ei ole puhuttu mitään, koska lain jälkeenkinhän voidaan laillisesti kopioida elokuvia ja CD-levyjä, jos niissä ei ole kopiointisuojauksia. Mutta monessakohan teoksessa kopiointisuojauksia ei enää olisi lain voimaantulon jälkeen?

Nyt kannattaa ihan ensimmäiseksi unohtaa ajattelumalli "Miten ne muka tuota voi valvoa?" "Mä ainakin jatkan P2P-lataamista ihan entiseen malliin" "Hankin vaan ripperit muualta kuin Suomesta", vaan sen sijaan kannattaa sen yhden ja ainoan kerran nostaa oma ruhonsa sohvalta ja vaikuttaa asioihin. Pari tapaa tähän:

  • Suoraan, asiallisesti argumentoiden ja ilman kiroilua/"trollausta" mailia kansanedustajille, jotka asiasta huomenna äänestävät. Suurin osa heistä ei varmastikaan ymmärrä teknologiasta niin paljoa, että he osaisivat päätöstä tehdä teknisestä näkökulmasta katsottuna, joten kannattaa mailata ja kertoa selvin sanakääntein esim. pari esimerkkiä miten elämä vaikeutuisi tuon lain vuoksi. Lista kansanedustajien osoitteista löytyy täältä.
  • Mailia ja soittoa esim. iltapäivälehtiin, Helsingin Sanomiin, jne tahoihin, jotka voivat tuoda asiaa näkyvämmin esille. Lienee todennäköisempää, että Kalle Kansanedustaja lukee aamukahvin kanssa hesarin kuin AfterDawnin.

Toimitaan nyt, kun asiaan voi vaikuttaa eikä itketä, kun laki, joka ei kuitenkaan ammattipiratismia mitenkään rajoita, tulee voimaan ja vaikeuttaa jokaisen normaalikuluttajan elämää.

Lisää aiheesta:


EFFi
MBNet
Yle

497 KOMMENTTIA

Otakar1/497

Itse olen kirjottanut jo parille kansanedustajalle. Laittakaapa muutkin postia menemään, niin jos vaikka saisimme muutosta ennakoituun tulokseen.

Otakar2/497

Itse olen kirjottanut jo parille kansanedustajalle. Laittakaapa muutkin postia menemään, niin jos vaikka saisimme muutosta ennakoituun tulokseen.

fkock3/497

Jos tämä laki menisi läpi niin mitäs teostomaksulle käy jos kopiominen on periaatteessa laitonta? :)

EDIT: Mail sent..

EDIT2: lisää aiheesta. > http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=6986
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=24647

Jusef4/497

Quote:
Jos tämä laki menisi läpi niin mitäs teostomaksulle käy jos kopiominen on periaatteessa laitonta? :)
Juuri tämä tuli esille eräällä toisella uutis-sivustolla. Teostomaksut cd/dvd tallenteista olisivat perusteettomia, mutta arvaa vaan tuleeko maksuihin mitään muutosta jos lakiesitys meneeläpi :D

Edit: prkl krapulassa tulleet typot

Jouko?5/497

Ei kai ne nyt tuommoista voi hyväksyä.. Jos hyväksyy niin kyllä mä ainakin rippausta jatkan!

teppo_6/497

Uusi laki on harppaus oikeaan suuntaan, vaikka kaikkia kohtia ei voikaan pitää hyvinä.

TearTox7/497

Tuo lakihan periaatteessa kaataa suomen talouden, koska uusi tekniikka on kasvussa ja syrjäyttämässä vanhan tekniikan.
Eli käytännössä pitäisi... en jaksa kirjoittaa... kaikki varmasti ymmärtävät...
Suomi on todella paska maa.

Bluekkis8/497

Kopiosuojauksen murtamisen puolella tämä olisi kylmä suihku ja kuolinisku kaikille muille paitsi wintoosa käyttäjille. Vähän jo veikkaan että mistä koko idea on alunperin lähtenyt... Jos kerran Linux käyttäjänä joudun lakia rikkomaan pakostakin niin sama se et mitä sinne lakiin nyt pistävät...

nrautava9/497

Elikkä sitten mun nytten lailliset toimen piteet muuttuu laittomaksi.

En minä lopeta... Ei tulis mieleenkään.

PapaZafa10/497

Uskomattoman hyvään aikaan sattu, kirjotan juuri tänään puhtaaksi kouluaineen netti piratismista ja muusta lataus toiminnasta...
Ehdottomasti kannattaa lähettää mahdollisimman monta (vaikka lyhyttäkin) sähköpostia ja esittää paljon kysymyksiä. JOS vaikka saataisiin kerrankin jotain järkevääkin aikaan.

Edit: kannattaa vaikka aloittaa: "Haluatko juuri SINÄ olla mukana kaatamassa Suomen taloutta?"

hextall11/497

Entäs muusiko?? Osa tallentelee tuotteitaan kotona koneelle ja lähettää niitä bändikavereilleen sähk.postina mp3 muodossa, onko tämäkin sitten laitonta!!! Ja tosiaan ne tuhannet ja taas tuhannet mp3 soittimet!! Vähän tarkennusta laki kyllä tarvis...

Mr_Kaos12/497

Aivan järjetön lakiehdotus. Entäpä jos on ennestään cd-soitin ja aitolevy ja aijot ostaa vaikka ipodin mutta joudut kummiskin ostamaan musiikit uudestaan jostain verkkomusiikkikaupasta jotta saisit kuunnella musiikkiasi uudella soittimella. Eivät varmaan läheskään kaikki kansanedustajat tiedä mihin tuo vaikuttaa.

dorkempi13/497

Soittelin tossa Hesariin, toivotaan, että jotain tapahtuis... Vois kyllä joku verbaalisesti lahjakkaampi henkilö soittaa sinne ja kertoa vähän tarkemmin ja enemmän. Se saattaisi jo liikuttaa heitä.

Juce14/497

Laitonta olisi myös mainostaa ja levittää suojauksenmurtovälineitä ja ohjeita, joten AfterDawn joutuisi poistamaan suuren osan nykyisestä sisällöstään.

PapaZafa15/497

Laitoin paikalliseen lehteen juttu pyynnön asiasta, vaikka luultavammin jotain uutisia olisi kummiskin tullut. Ihan vaan varmuuden vuoksi ;)

Deranger16/497

Sekin on ongelma että jos säntää esittämään kritiikkiä ymmärrettyään asioita väärin tai huhupuheiden perusteella se vain vie pohjaa asialtamme entistäkin enemmän. Pienikin väärinkäsitykseen perustuva kritiikki kun helposti johtaa siihen että koko muuten täysin asiallinen kritiikki kuitataan sillä ettemme ole ymmärtäneet asiaa jne.

Olisikin kiva nähdä nyt ihan alkuun se uusi laki sellaisena kuin se lakiin kirjattaisiin. Se joku esitys pdf kun sisälsi 200 sivua, ei ole tässä lyhyessä ajassa mitään toivoa ehtiä ottamaan siitä mitään tolkkua.

Fooley17/497

Jos se juttu hyväksytään huomenna, nin millonkohan se tulee voimaan?

dorkempi18/497

Klo. 13 jälkeen äänestetään tosta, kaikki vaa joilla on aikaa nii Eduskuntaan!

Eza19/497

Quote:
Entäs muusiko?? Osa tallentelee tuotteitaan kotona koneelle ja lähettää niitä bändikavereilleen sähk.postina mp3 muodossa, onko tämäkin sitten laitonta!!!
Ei ole. Siinä ei ole kopiosuojausta rikottavana ja silloin lähettäjä omistaa kappaleensa tekijäoikeudet.

Tosiaan nettilautausten muuttuminen laittomaksi on mielestäni kuitenkin aivan oikein ja ymmärrettävää. Tämän varmasti kaikki tajuavatkin, vaikka eivät halua sitä myöntää itselleen.

Mutta tuo, että kopiosuojattuja levyjä ei saisi muuntaa MP3:ski MP3-soitinta varten menee yli hilseen ja samaten tuon ETA-alueiden ulkopuolisten tallenteiden myynnin laittomaksi tuleminen.

Tarmo7820/497

Luin Muoropaketista, että jollekkin kansanedustajalle (en muista nimeä) on kerrottu, että Alatalon levyä oli ladattu joltain palvelimelta 6,000,000 kertaa (tuossa ei ole yhtään nolla liikaa).

Haluaisin nähdä sen palvelimen ja Ne Mikko Alatalon fanit, jotka nuo on ladanneet.

Ei voi muuta sanoa, kun uskomatonta paskaa on levy-yhtiöiden edustajat pääseet lobbaamaan eduskunnalle.


EDIT: Kansanedustajan nimi on Hannu Hoskonen ja tässä tuo sähköposti kokonaisuudessaamn.

Tervehdys eduskunnasta!

Laki tuli ajankohtaiseksi, koska piraattikopiointi saavutti niin valtavan
mittasuhteen, johon on pakko puuttua. Varsinkin entiset sosialistimaat kuten
Bulgaria jne ovat erkoistuneet laittomaan tuotantoon. Pahimmillaan oli niin,
että netistä saattoi imuroida samana päivänä ensi-iltaan tulevia elokuvia tai
jonkin bändin odotettu pitkäsoitto oli kopioitavissa netissä jo ennen levyn
julkaistamistilaisuutta. Perustuslakivaliokunta keskusteli asiasta ja kuuli mm.
ATK-asiantuntijoita, joiden näyttö masiivisista laittomuuksista tällä
piraattialueella oli vaikuttava. Esim. Alatalon Mikon uutta levyä oli tietyltä
palvelimelta kopioitu esimerkkipäivään saakka jo lähes 6´000´000 kertaa. Joten
ongelma ei liene pieni ns. maailaman kuulujen artistien kohdalla.

Kiitis palautteesta, eduskunta äänestää asiasta perjantaina ja muutama pykälä
nousee salissa varmaan esille.

Terveisin Hannu Hoskonen

icedaemon21/497

Jos laki menee läpi, ei kohta enää myydä yhtään cd/dvd polttoasemia, tyhjiä levyjä ei myydä, kovalevyjä ei voi myydä, digiboxeja kovalevyllä, puhelimia muistikorteilla. Kaikilla näilla voidaan rikkoa uutta lakia.
Kohta huomataan että kynä ja paperi ovat mahdollisia lain rikkomisvälineitä, joten niitä ei saa enää myydä...
Kohta Suomi on kuin itänaapuri vanhaan aikaan, ei mitään oikeuksia enää.

download22/497

Jos laki astuu voimaan niinkuin yleensä suomen eduskunnassa käy koska hallituspuolueet ovat kaikki esityksen puolesta niin suomesta loppuu myös ps2 modpiirien myynti ja asennus. Lisäksi kopiosuojauksen murtavien ohjelmien ym. hallussapidosta tulisi laitonta. minkähänlaisen kakun ne määrää jos piirin tilaa amerikan maalta. Ja yleensäkin jos jo on asennettu piiri koneessa. Voihan äly. Maan alle sekin touhu menee mutta jatkuu varmaan. Kävihän niin jo kun keltaista pörssiä alettiin ratsaamaan laittomien pelien myynnissä. Englannissahan mopiirien myynti on jo laitonta ja silti pojat kopioita pelailee.

Deranger23/497

Quote:
Tosiaan nettilautausten muuttuminen laittomaksi on mielestäni kuitenkin aivan oikein ja ymmärrettävää. Tämän varmasti kaikki tajuavatkin, vaikka eivät halua sitä myöntää itselleen.
Minä ainakin tajuan ja itselleni myönnän että yksityiseen käyttöön kopiointi pitäisi säilyttää laillisena kansalaisoikeutena niin kuin se on lakiin kirjattuna viimeiset 50 vuotta ollut.

Lakien pitäisi hyödyttää yhteiskuntaa, ei media kartelleja ja tästä uudesta laista ei hyödy tasan kukaan muu kuin tämä tekijänoikeusmafia.

dRD24/497

Deranger: Toi EFFin Tekijänoikeus FAQ on aika hyvä. Luin itse tuon uusimman lakiesityksen keväällä läpi, siellä oli muutamia hyviä kohtia (itsekin kannatan myytävien piraati-CD -levyjen, jne teilaamista) ja pari hyvää kiertolauseketta (mm. aluekoodien kierto taidettiin jättää lailliseksi), mutta monta todella uskomattoman epäselvää ja monitulkintaista pykälää ja käsivarren paksuinen nippu aivan järjettömiä kohtia. Mutta tuo kannattaa lukea läpi, jos haluaa tarkempaa dataa, löytyy eduskunnan sivuilta kaikkine valiokuntalausuntoineen:

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/utaveps.scr?%7BKEY%7D=HE+28%2F2004

dafge25/497

No niin, tätä onkin jo odotettu. Mikäli tekstini osuu jonkun päättäjän silmiin, toivon että hän lukisi sen kunnolla.

Asiahan on siten että huomattava osa suomalaisista on aktiivisia lataajia/jakajia. Nykynuorista lähes kaikki latailevat musaa silloin tällöin, ja nykynuoriso äänestää teidän puolestanne/vastaan muutaman vuoden päästä eduskuntavaaleissa.

Jakaminen on laitonta, miksi sitä ei valvota vaan syyllistetään lisää kansalaisia rikoksiin? Taitaa johtua siitä että joiltain puuttuu korvat sekä ajattelukyky, joka on perin harmillista. :(

Jos tämä lakiehdotus menisi läpi, syyllistäisi se siis huomattavan osan suomalaisista rikollisiksi kriminaaleiksi!


Suomi on vapaa maa! (vielä ainakin päivän)

Fodica26/497

Tulee mieleen aika jolloin kieltolaki (alkoholin juonti laitonta muistaakseni)oli voimassa. Viinat myytiin pimeillä kujilla isoon hintaan eikä virkavalta pystynyt tekemään mitään. Tämä on melkein sama asia. Kaikkein arimmat tuo kyllä pelottaa pois, muttei kaikkein ahkerimpia lataajia.

acido27/497

Lakiesitys on ristiriitainen, epäoikeudenmukainen, teknologian kehityksen jarru ja joiltain osin sen noudattamista ei ole edes tarkoitettu valvottavaksi.

Hirvein töppi koko Suomen parlamentin historiassa. Näin huonoa lakia ei kait koskaan ole maassamme säädetty, juridisessa mielessä siis.

Pitänee laittaa eduskunnan täysistunnon äänestyslista esiin, kun se julkaistaan. Siittä voipi sitten vetää johtopäätökset seuraavia vaaleja ajatellen. Ne ketkä äänestävät "jaa", eivät voi olla perillä siitä mitä ovat tekemässä, eivätkä siten kelvollisia edustamaan kansaa.

ReiserFS28/497

Mailia lähti eduskuntaan...

vinepeelo29/497

Jos tämä laki tulee voimaan, ehdotan että porukka o protestina vaikka kuukauden tai parin ajan ostamatta yhtään mitään mihin tämä laki vaikuttaa. esim. kaikki pelit, dvd:t, cd:t ynnä muut vaan kylmän viileästi jätetään ostamatta. Ja mielellään niin, että mainostaa myös tätä "protestia" muille samalla. Tulis iso lovi levy-yhtiöiden ynnä muiden tiliin kun vaikka 10 000 tyyppiäkin jättäs tuotteet hyllyille kuukauden tai parin ajan.

vinepeelo30/497

Jos tämä laki tulee voimaan, ehdotan että porukka o protestina vaikka kuukauden tai parin ajan ostamatta yhtään mitään mihin tämä laki vaikuttaa. esim. kaikki pelit, dvd:t, cd:t ynnä muut vaan kylmän viileästi jätetään ostamatta. Ja mielellään niin, että mainostaa myös tätä "protestia" muille samalla. Tulis iso lovi levy-yhtiöiden ynnä muiden tiliin kun vaikka 10 000 tyyppiäkin jättäs tuotteet hyllyille kuukauden tai parin ajan.

SatDude31/497

Quote:
Jos tämä laki tulee voimaan, ehdotan että porukka o protestina vaikka kuukauden tai parin ajan ostamatta yhtään mitään mihin tämä laki vaikuttaa. esim. kaikki pelit, dvd:t, cd:t ynnä muut vaan kylmän viileästi jätetään ostamatta. Ja mielellään niin, että mainostaa myös tätä "protestia" muille samalla. Tulis iso lovi levy-yhtiöiden ynnä muiden tiliin kun vaikka 10 000 tyyppiäkin jättäs tuotteet hyllyille kuukauden tai parin ajan.
Tämä on itseasiassa hyvä idea. Jos jotakin kiinnostaa tämä projekti, niin laittakaa yksityisviestiä tulemaan. Ideana olisi tehdä web-sivut asiasta.

Edit: Todennäköisesti voisimme kysyä Electronic Frontier Finland ryhmää (EFFI) avuksi asiaan

neckbone32/497

Kyllä ei tässä taas oo mitään järkeä. Tavallista kuluttajaa potkitaan päähän ja ammattipiratismiin laki ei vaikuta juuta eikä jaata. Tuo projekti kuullostais ihan hyvältä idealta. Odotellaan huomista päivää.

Thimon33/497

NO SITTEN KAIKKI MP3 SOITTIMET JA PUHELIMET JOSSA ON MP3-TUKI ON AIVAN TURHIA JOS MISTÄÄN EI SIIHEN SAADA MUSIIKKIA!!! KUN NIITÄ EI VOI RIPARI _OMAAN_ KÄYTTÖÖN! TUSKIN KAIKKI EDUSKUNTALAISET OSAA EDES KONETTA KÄYTTÄÄ!!

HPac34/497

EI TÄLLÄSESTÄ LAISTA MITÄÄN HYÖDY JA ARVAKKAA KUI MONI MP3/SEN TUKISEN PUHELIMEN OSTAJA NOSTAA METELIN KU EI VOI HANKKII SIIHEN MUSIIKKIA SANOKAA NY VIÄ ET NOSTATTE NIITTEN 20e MAKSAVIEN LEVYJEN HINTAA 50e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trooper7835/497

Siis tuossako on nyt se MUUNNELTU lakiehdotus... mikä kohta tuossa on muuttunut. Ei voi mennä läpi tuollaisenaan (eikä SAA mennä):

Quote:
ETA-alueen ulkopuolelta, esim. Yhdysvalloista, hankittuja elokuvia, kirjoja, musiikkia, jne ei saisi enää myydä eteenpäin, ei missään muodossa
JOs uusi laki tulisi voimaan, mitenkäköhän käy liikkeiden, joitten varastossa on kasa päin noita import leffoja yms. Kirjattaisiinko ne sitten vaan tappioiksi kirjanpitoon?

Ja mitä tarkoittaa tuo "ei missään muodossa"? Pystyykö niitä "muovaamaan jotenkin eri laisiksi vai ....

fkock36/497

On se ihan jees ett avautuu...mutta...

Voisit ottaa CAPS-LOCKIN pois päältä...

trooper7837/497

Ai niin vielä.

Mites kun minulla on tapana ostella yksityisiltä/kotimaisilta yrityksiltä R1 elokuvia/sarjabokseja (ei ole nääs luottokorttia). Laki kieltää minun ostamasta noita, suomi versioita niistä ei ole olemassa ja kaiken huipuksi en saisi edes ladata niitä netistä!?!?!?

ufojätkä38/497

Niin, ensin otetaan oikeus polttaa tupakkaa baareissa, ja nyt tämä. Nitä seuraavaksi? Arvon-raippa-lisävero?

Tarmo7839/497

Muutama pointti, jotka kannattaa ottaa esiin, jos kirjoitatte kansanedustajille.

- Lakiehdotus ei vaikuta millään tapaa ammattimaiseen piratismiin (esim. ruotsi, jossa vähän vastaava laki on jo voimassa ja piratey bay kukoistaa suurepana kuin koskaan).

- cd- ja dvd-levyjen hinta/laatu -suhde on niin huono, että niistä on voitava ottaa varmuuskopioita. Tarkoitan huonoudella kulumiskestavyyttä, esim. naarmuuntumista. Kuka enää uskaltaa viedä yli 20€ maksavan levyn esim. autoon?

- Laki vaikeuttaa myös täysin laillisten palveluiden, kuten aD:n toimintaa, joilla ei ole mitään tekemistä piratismin kanssa.

- Ostettujen levytjen siirto kannettaviin soittimiin tulee mahdottomaksi

- Poistuuko tyhjistä levyistä maksettava hyvitysmaksu, joka on korvaus kotikäyttöön kopioinnista?

- Nykyinen virsikirja on vuodelta 1986. Valtaosa virsien kirjoittajista/säveltäjistä on kuollut jo satoja vuosia sitten. Miksi minun pitäisi sunnuntaiaamuna aamujumalanpalveluksessa käydessäni maksaa siitä jotain eduskunnassa istuvalle Mikko Alatalolle, että veisaan virttä nro. 1, jonka on kirjoittanut G.J Vogler vuonna 1795 pohjautuen Matt 21:9. Ymmärtäisin kyllä, jos siitä maksettaisiin jotain Matteuksen lähisukulaisille, mutta en sitä, että siitä maksetaan Mikko Alatalolle Teoston kautta.

epr40/497

eduskunnan serveri on jo nurin kun lakia halutaan vastustaa niin innokkaasti, rikollista porukkaa suomalaiset, elinkautinen vaan kaikille warettajille,perkele! ps saakohan nykyään linnaan laajakaistan?

trooper7841/497

Yksinkertaisinta taitaisi olla lähettää jokaiselle päättäjälle tämän keskustelun osoite =D

fkock42/497

Quote:
Yksinkertaisinta taitaisi olla lähettää jokaiselle päättäjälle tämän keskustelun osoite =D
Aivan....

Deranger43/497

Quote:
- Lakiehdotus ei vaikuta millään tapaa ammattimaiseen piratismiin (esim. ruotsi, jossa vähän vastaava laki on jo voimassa ja piratey bay kukoistaa suurepana kuin koskaan).
Mitä ihmettä Pirate Bay:llä on tekemistä ammattimaisen piratismin kanssa?? Kyseessähän on ilmainen torrent trackeri.

Eikö ammattimainen piratismi olekaan sitä missä kiinalaisessa CD tehtaassa painetaan satoja tuhansia piraattilevyjä myyntiin?

Tarmo7844/497

@Deranger
Ei sillä olekkan mitään tekemistä ammattipiratismin kanssa. PB oli vain esimerkkinä siitä, että laki on täysin hampaaton niitä asioita kohtaa, joita vastaan se on suunnattu.

Pirate Bay oli vähän huono esimerkki tähän.

Deranger45/497

Ok, ehkä tajusin viestisi jotenkin väärin.

jaakob46/497

Voi perhana! Toivottavasti eivät kiellä P2P tiedostojen lataamista! Toi ETA alueen ulkopuolelta ostamin kuulostaa niin tyhmältä idealta, että huh huh. Mutta uskon, että tällaisessa maassa, kuin Suomi niin tämä laki ehdotus menee vaivatta läpi

neckbone47/497

Millos tää laki sit tulee voimaan jos se menee läpi? Niin ja ei kai siitä voi syyttää jos olet ennen lain voimaan astumista olet ladannut , ripannut ym ym ?

fmatic48/497

Eduskunnan sivut nykittää eli edustajien sähköpostiosoitteita ei pääse hakemaan.

Makere49/497

Anteeksi että olen tyhmä, mutta mistä saa tietää; "mailia kansanedustajille, jotka asiasta huomenna äänestävät." Ketkä nuo äänestävät kansanedustajat ovat?

Tarmo7850/497

Jokainen kansanedustaja voi äänestää.

Todellisuudessa kyllä puolejohtajat määrävät, että miten äänestetään ja rivikansanedustajat vain nyökyttelevät päätään.

trooper7851/497

Quote:
Millos tää laki sit tulee voimaan jos se menee läpi? Niin ja ei kai siitä voi syyttää jos olet ennen lain voimaan astumista olet ladannut , ripannut ym ym ?
Todennäköistä on, että lain tultua voimaan, myös kaikki ennen sitä tehdyt "laittomat" tallenteet luetaan syytekirjelmään. Mistä ne ratsaajat/lakimiehet/tuomarit ym tietää, mikä on ladattu/ripattu/poltettu ym milloinkin.

Ley52/497

Thimonilla mielenkiintoinen pointti. Mitä tapahtuu MP3-soittimille. Periaatteessa kun asiaa oikein vääntää, niin mp3-soittimella musiikin kuuntelu olisi laitonta koska musaa ei saisi ripata mp3-muotoon. Paitsi jos musa olisi itse tekemää... ja kuinka moni mahtaa kantaa pelkästään omaa musiikkia soittimessaan...

No joo. Vaikka en kokonaan lakiehdotusta olekaan lukenut, niin uutisessa olevat pääkohdat jo antavat ymmärtää, ettei laki voi mennä läpi. Tai no, Suomessa kun ollaan niin voihan se. Mutta eiköhän JJJ Kasvi ole eduskunnassa puhunut hieman järkeä kaikille vanhoille pieruille.

LcD53/497

Joopa joo, siis jos laki menee läpi...
- Eipä kannata enää jatkaa mp3soitimien maahantuontia Suomeen.
- Täytyy näköjään sitten vaan ostaa dvd-leffaa uudelleen kaupasta, jos tulee naarmu aihioon, eikä enää pelitä.
- Jo on ihmisillä pokkaa, jos aikovat pitää cd/dvd:tten hyvitysmaksut.

Ja hulluinta tässä on se, että kukaan ei tätä asiaa pysty valvomaan.

eduard054/497

Makere: Kaikki. (Osa on luonnolisesti poissa, heitä ei kiinnosta / muuta tekemistä / raha tulee vaikkei äänestäisikään.)

EDIT: Huh, ompa aktiivinen ketju.

EDIT2: Mitä tulee siihen, voidaanko laittomasta lataamisesta rankaista takautuvasti. (Eli jo eilen lataamistanne kappaleista jne..) Perustuslaki kieltää yksiselitteisesti rankaisemasta sellaisesta josta ei tekohetkellä ole määrätty rangaistusta.

Tomywa55/497

Tässä vielä suora artikkelilinkki effi.org sivuille jossa asiaa käsitellään - jokainen järkevä ja asioista tietävä ihminen tullee siihen lopputulokseen ettei lakia voida hyväksyä - saas nähdä miten suomessa :)

http://www.effi.org/blog/2005-09-08-Ville-Oksanen.html

Makere56/497

Mites olisi jos joku heittelis ossuja tähän ku toi niitten saitti on pikkasen jumissa, ja vois duunaa jotain listaa et kelle kaikille on jo lähetetty.... ja ketä tämän lain keksi alunperin?

Jusef57/497

Quote:
Jokainen kansanedustaja voi äänestää.

Todellisuudessa kyllä puolejohtajat määrävät, että miten äänestetään ja rivikansanedustajat vain nyökyttelevät päätään.
No puoluekuri (ainakin näin minulle on opetettu) pätee lähinnä suurissa linjauksissa/päätöksissä eikä sitä muutenkaan kaikki puolueen jäsenet tottele.

sc4tman58/497

Quote:
Thimonilla mielenkiintoinen pointti. Mitä tapahtuu MP3-soittimille. Periaatteessa kun asiaa oikein vääntää, niin mp3-soittimella musiikin kuuntelu olisi laitonta koska musaa ei saisi ripata mp3-muotoon. Paitsi jos musa olisi itse tekemää... ja kuinka moni mahtaa kantaa pelkästään omaa musiikkia soittimessaan...
Itseasiassa et saa kopiosuojatulta levyltä riptata edes itse tekemääsi musiikkia :|

trooper7859/497

Quote:
Perustuslaki kieltää yksiselitteisesti rankaisemasta sellaisesta josta ei tekohetkellä ole määrätty rangaistusta.
Pystyykös "perustuslaki" jotenkin erittelemään nuo ennen uutta lakia tehdyt tallenteet lain jälkeen tehdyistä?
Jos kova-/CD-/DVD-levyllä on esim musiikkia, kuka ne sieltä erottelee mikä on laitonta mikä laillista. Eli hyv.tod.näköistä, että kaikki lasketaan laittomiksi.

teme56560/497

Täytynee pistää mailia jollekin, näyttää vaan eduskunnan sivut olevan vähän tukossa, mistähän sekin johtuu?
Nuo törkeimmät kohdat lakiesityksessä ovat juuri nuo, että ei saisi tehdä enää kopioita EDES omaan käyttöön, ei saisi jälleenmyydä ulkomailta tuotuja leffoja jne ja tosiaankin, tuo hyvitysmaksu on kokonaan unohdettu, ketään ei muista, että jos tämä laki tulee voimaan, hyvitysmaksu muuttuu tarkoituksettomaksi.

Niin sisältyikö tuohon lakiin sekin, että virsistä alettaisiin periä tekijänoikeusmaksua?

EDIT: Joo, pistinpä mailia yhdelle omalta paikkakunnalta kotoisin olevalle edustajalle.

Tarmo7861/497

Quote:
Kuten EFFI:n Ville Oksanen, Syyskuu 8, 2005 - 12:40 ASIAN ILMAISI:

Mitä tulee julkisuudessa olleisiin tietoihin siitä, että kopiosuojatuilta levyiltä ei saisi enää siirtää musiikkia kovelevyllä tai MP3-soittimille, väite on todennäköisesti väärä. Yksikään tällä hetkellä markkinoilla oleva CD-levyjen suojauksessa käytetty tekniikka ei voi mitenkään täyttää direktiivin edellyttämää tehokkuus-vaatimusta, koska musiikki on aina väkisinkin suojaamattomassa muodossa levyllä (koska normaalit CD-soittimet eivät sitä muuten kykene soittamaan!)
No, huh huh. Nyt menee jo omakin pää sekaisin noiden suojausten kanssa.

trooper7862/497

{quote]Täytynee pistää mailia jollekin, näyttää vaan eduskunnan sivut olevan vähän tukossa, mistähän sekin johtuu?


Postiserverin todennäköisesti omistaa yritys, joka hyötyisi lakiehdotuksen hyväksynnästä. =D

alias9063/497

hei tuollaisessa ei ole kertakaikkiaan mitään järkeä? Tunnen monta ihmistä, jotka ovat maksaneet mp3 soittimistaan montasataa euroa, ja sitten tulisi laki voimaan mikä kieltää musiikin siirtämisen soittimiin, kuka ihme tuollaisen lakiesityksen on laatinut!?!?!

Makere64/497

Eli kun julkaistaan niitten nimet ketkä äänesti; kyllä, ni ne ei pääse enää seuraavalle kaudelle.....

Arsk465/497

siis autonkaan ei enää saa polttaa mp3 levyjä?? aika perseestä!!!!

LigHtX66/497

Hmm...eikös se muuten itseasiassa oo vähän vapaan kaupan rajottamista jos ei saa mitään pelejä, leffoja, musiikkia yms. asioita tuoda muualta kuin ETA:n sisältä... Sitä vaan, ettei varmaan jenkit hirmusesti tykkää jos Suomi vaa yhtäkkiä ilmottaa et juu sori, meil on nyt tuontikielto teidän tuotteille.

Sit tää, mietis nyt, oot ostanu jonku 500€ MP3 soittimen, johon oot lähinnä tallentanu CD:iltä musiikkia, mut sit koko soittimesta tulee periaatteessa "laiton", ni kuin moni vaan sanoo, et joo ei voi mitään, parempi onni ens kerralla, sinne meni vaan 500.

Mietitäänpä nyt paljon kodinelektroniikkaliikkeet häviäis siinä ku mp3-soitinten myynti romahtaa huomattavasti. Toisko ne sitten takas myyntiin tavalliset kannettavat CD-soittimet, jotka taas monet rikkoutuu/ei suostu soittamaan kopiosuojattua materiaalia. Siis suomeks sanottuna tulevaisuudessa ei voi kuunnella musiikkia kun kotona stereoista, ku tietokone, autostereot, kannettavat CD-soittimet yms. ei suurinosa suostu soittaa kopiosuojattuu kamaa. Tää vähän vaikuttais et eduskunta haluis kansan valuvan takas kivikauteen :)

psymbiote67/497

No joo, tuskin tulee mun rippaamista yms. toimintaa haittamaan. Eihän tuota lakia kukaan pysty valvomaan. Poliisilla ei ainakaan ole resursseja moiseen...

Tuo tiedostojen lataaminen kiinnostaa enemmän, eli otetaanko käytännössä kovempi linja käyttöön? Eli aletaan jahtaamaan yksittäisiä p2p ohjelmien käyttäjiä? Tuskin...

oxygenol68/497

ei saamaari!
Pakko oli kyl käydä laittamassa asiallinen maili hesariin.

snb69/497

Kun koittaa katsoa eduskunnan sivuilta kansanedustajien osoitteita niin tulee vain herjaa...service unavailable. Tästä vois kehittää kunnon salaliittoteorian että nyt ne yrittää kaikin tavoin estää meitää viisaita valistamasta nykymaailmaa ymmärtämättömiä kansanedustajia... =) Mutta kyllä sapettaa tuollaiset lakialoitteet!

tunari70/497

Mutta onhan MP3-musiikin ostaminen laillista vaikka tälläinen laki tulisikin ? :o

Fidelaar71/497

"Tunnen monta ihmistä, jotka ovat maksaneet mp3 soittimistaan montasataa euroa, ja sitten tulisi laki voimaan mikä kieltää musiikin siirtämisen soittimiin,"..
Joo, samantapainen juttu oli jo ravintoloissa. Ensin höyryttiin kauheella metelillä erilliset tupakkatilat, ja moni ravintoloija investoi isojakin summia siihen. Nyt kun ne investoinnit on takana, kielletään koko tupakointi... et silleen, onko järkeä???
Tupakointikieltoa vastaan ei itellä sinänsä, se o iha ok.

CadalMord72/497

Quote:
Hmm...eikös se muuten itseasiassa oo vähän vapaan kaupan rajottamista jos ei saa mitään pelejä, leffoja, musiikkia yms. asioita tuoda muualta kuin ETA:n sisältä
Tuossahan sanotaan selvästi että ETA:n ulkopuolelta tuotuja ei saa myydä eteenpäin. Eli kyllä niitä tuoda saa.

Osku8773/497

snb: voi toisaalta olla, että väki pistää nii paljo mailia eduskunnalle, että niiden koko postipalvelin on tukos

Siinä olis ainaki hyvä näyttö kansan mielipiteestä... :)

avthein74/497

Mitenkähän sananvapauden käy? Jo nyt P2P-liikenteen häiriköinti on johtanut siihen että dynaamisen IP:n käyttäjät saattavat joutua ulos vertaisverkosta/palvelimelta kun joku levyteollisuuden kätyri on samassa IP-avaruudessa levittänyt toimimatonta materiaalia. Siihen loppuu laillinen tiedostojenjako ja imurointi sekä niillä harjoitettu sananvapaus (jota voi harrastaa myös. kotivideokameralla).

Kun tiedostojen lataajia uhkaillaan kohtuuttomilla laeilla, ei kukaan uskalla imuroida tai kopioida laillistakaan materiaalia kun ei voi varmistaa onko se laillista vai ei. Tarkoitus on kai tappaa kaikenlainen laillinen ruohonjuuritason audiovisuaalinen kulttuuri että ylikansallisen viihdeteollisuuden ahneus ei vaarantuisi. Vai onko laissa nimenomaan kohta jossa sanottaisiin että TIETOINEN laiton kopiointi/imurointi olisi rikollista?

Mutta selainhan voi tallennella tietokoneelle väliaikaistiedostoiksi vaikka mitä. Tuleeko nettisurfailustakin rikos?

Jos lapsesi laulaa kauniisti tutun laulun niin sen lähettäminen mp3:sena sähköpostilla tutulle olisi siis myös rikos? (sävelmän ja sanojen tekijänoikeudet)

Uudessa lakiehdotuksessa taisi olla myös muutos jolla kirkossa pitäisi maksaa tekijänoikeuskorvauksia siitäkin jos ihmiset laulavat epäkaupallisesti omaksi ilokseen. Kirkosta kannattaa erota jos senkin kautta aletaan rahastamaan tyhjästä. Eikä kukaan sellaista kirkkoa kaipaa joka ei osaa pitää puoliaan ahneuden irvokkuutta vastaan. Aikoinaan Jeesus kaateli rahanvaihtajien pöydät, nykyään kai repisi nuottikirjat ja virsikirjat.

Huom. Eduskunnan sähköpostit menevät spämmifiltterin (massapostitusesto) läpi joten ei kannata yrittää lähettää kerralla (kopiona) kaikille edustajille.

Ainakin tätä tekstiä saa kopioida (copyleft)

iMaaMi75/497

Jos tätä asiaa ruvetaan oikein ajattelemaan niin eikö samalla pitäisi kieltää ulkomaalaisten TV ohjelmien nauhoitus? Tai miksipä ei samalla vaikka kaikki ulkomaalaiset tv ohjelmat. Elokuvateatterit olisi myös syytä laittaa pannaan koska luulisi esim. Hollywood leffojen tulevan jenkkilästä? Ja mitenkä käy kun baareissa on ruukattu soittaa mp3 formaattina musiikkia? LP masiinat takaisin kuvioihin?
Ei hyvä jumala tätä suomen poltiikkaa.

hape76/497

Tää uutinen olis voinu olla muutamaa päivää ennemmin, tuskin kovin moni kansanedustaja lukee niin usein sähköpostiaan et enää menee perille. Tosin aina kannattaa yrittää! Ja on erittäin todennäköistä että postin lukee joku neuvonantaja eikä sanoma mene perille ajoissa.

SatDude77/497

Quote:
Jos tämä laki tulee voimaan, ehdotan että porukka o protestina vaikka kuukauden tai parin ajan ostamatta yhtään mitään mihin tämä laki vaikuttaa. esim. kaikki pelit, dvd:t, cd:t ynnä muut vaan kylmän viileästi jätetään ostamatta. Ja mielellään niin, että mainostaa myös tätä "protestia" muille samalla. Tulis iso lovi levy-yhtiöiden ynnä muiden tiliin kun vaikka 10 000 tyyppiäkin jättäs tuotteet hyllyille kuukauden tai parin ajan.

Tämä on itseasiassa hyvä idea. Jos jotakin kiinnostaa tämä projekti, niin laittakaa yksityisviestiä tulemaan. Ideana olisi tehdä web-sivut asiasta.
Hyviä uutisia. Sivustolle on löytynyt palvelin. Eräs web-sivuston suunnittelija ilmoittautui, mutta projektiin hänellä ei aika riitä.

EFFI:lle laitoin viestiä hiljattain, vastausta odotellaan. Tarvitsisimme taitavaa web-sivuston suunnittelijaa, jolla olisi aikaa kehittää sivu. Mahdollisesti sivustolle tehdään vBullet keskustelufoorumi, jolloin päteviä moderaattoreja tarvittaisiin (Huom! Afterdawn:n staffi)
Pistäkää yksityisviestiä tulemaan kaikki halukkaat.

ryde1078/497

Ei vaikuta kotiuttamiseen tämä laki!


code84x79/497

Mitä tulee tapahtumaan suomen radio-asemille?
Sen tiedon perusteella, mitä itselläni on, niissä ei ole käytössä mitään cd-jukebokseja, vaan levyistä tehdään kopiot koneelle ja soitellaan niitä sitten sieltä...

TrediC80/497

Quote:
(huutonetit ja divarit ratsioiden kohteeksi?)
kalliiks tulee valtiolle
tuskin toi laki menee läpi tollasenaan

mr.ice81/497

Mitenkähän sananvapauden käy? Jo nyt P2P-liikenteen häiriköinti on johtanut siihen että dynaamisen IP:n käyttäjät saattavat joutua ulos vertaisverkosta/palvelimelta kun joku levyteollisuuden kätyri on samassa IP-avaruudessa levittänyt toimimatonta materiaalia. Siihen loppuu laillinen tiedostojenjako ja imurointi sekä niillä harjoitettu sananvapaus (jota voi harrastaa myös. kotivideokameralla).

Sä olet aivan oikeiassa ja mitä käy kauppan joka myy mp3 soitimia ja cd-soitimia ja mitä kaikee missä voi kuunella omaa musaa. ja ATK- myymälä mitä niille käy kun ei voi myytä poltavia cd/DVD asemia. tä asia ei saa misään nimessä mennä läpi muuten meillä tulee olemaan tosi tylsää tai sitten menee valtiolta rahat siitä rahat kun ei kukaan voi ostaa poltavia asemia tai MP3 soitimia tulee tosi iso paukku valtiolle kans.

Degra82/497

Tuossa on vaan sellainen juttu ettei nuo kansanedustajat ihan oikeasti tiedä mitä ovat äänestämässä, mutta ei siinä mitään, laki sellaisenaan hyvin todennäköisesti astuu voimaan ja sen jälkeen sitten eletään sen mukaan, sääliksi käy jo tässä vaiheessa virkavaltaa.

PmJkPk83/497

no herral on omat huvit. ei voi muuta sanoo. ei prkl.

juuzo84/497

Lähti sähköpostia parille edustajalle.

viikinki85/497

ihan sairas sittenhän ei voi edes videolta kopioida dvd:le joten video dvd yhdistelmä recorderithän on laittomia joten se on kaupoille jumalallinen tappio jos niitä ei voi myydä ja ethän sää saa sit edes kopioda tv:tä mitään kun tarvii tekijänoikeusluvan sairasta!!

PmJkPk86/497

eli windows media player tulee suomes laittomaks kans ku se kopio musan koneel ja pystyy poistaa tekijänoikeussuojat.

viikinki87/497

ainii unohdin myös laittaa ettet voi myös radiosta kopioda mitään kun tarviit tekejän oikeus luvan ihan sairasta juttuu kumma jos tollanen menee läpi

PmJkPk88/497

ja tallentavat digiboxit tulee laittomaks samal.

trooper7889/497

Quote:
eli windows media player tulee suomes laittomaks....
No saisihan tuo laki sitten edes jotain hyvää aikaiseksi. >D

Dell4490/497

Kyllä se on syvältä kun ei sais ees omaan käyttöön kopioida levyjä!Ei kyllä järki leikkaa niillä päättäjäjillä jos menevät hyväksymään koko perhanan lakiehdotuksen!

PmJkPk91/497

kansan edustajien email osote:
etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
esim. timo.kalli@eduskunta.fi

LcD92/497

Ai, ai,jos tämä lakiuudistus astuu voimaan,niin kumpa se aiheuttaisi sen, että porukka alkaisi boikotoimaan kaikkia cd-levyjä ja dvd-leffoja, jolloin koko Suomen cd:hin ja dvd:hin liittyvä talous kaatuisi. Siinä olisi eduskunnalla ja ÄKT selittämistä.

hosseli93/497

Se on ihan paska juttu ja en itse kyl tulee noudattamaan sitä lakia jos se tulee voimaan. Itse olen jatkuvasti kaikki levyt tehny mp3-seksi ja soitan niitä koneella siten että piuhat menee stereoihin. En kyllä viittis laitta levyjä soimaan kun ne soi vaan n.40 min. Koneella on kymmenia tunteja musiikkia ja on hyvä kun ei tarvii vaihtaa levyja jatkuvasti. Ja vielä oon kopsannu niitä dvd-lle mp3-sia ja kuunnellu myös dvd-stereo yhdistelmalla. Itse en kyllä suostuu luopumaan siitä jutusta vaikka mitä päättelevat siä eduskunnas. Jos se menee läpii niin todella paska juttu onkin. En sit kyl ymmärrä noita ihmisia-jos niitä voi enää ihmisiks sanoo!!! Kyllä omaan käyttöön PITÄÄ saada kopioita levyjä! Ja sellainen juttu vielä et en viitsi kyl kuunella levyä missä on vain yksi hyvää biisi ja loput täyttä paskaa. Ennemin jää kyllä ostamatta ne levyt. Se on ihan varmaa!

wrestling94/497

KAUHEAA!

Itse ostan leffoja kaupoista ja rippaan ne kovolle talteen,en jaa eteenpäin.Nyt en sitten enää saisikaa varmuuskopioida! Olisi naurettavaa jos pystyisin tälle nauramaan.

Mites sitten TV-lähetysten nauhoitus,sitäkään ei sitten enää saisi tehdä?
(tv-kortilta--->dvd-levylle=laitonta?!??

prkl ,saat..,vit....kansanedustajat-minkä kansan!

PmJkPk95/497

mä ainaki alan boikotoimaan kaikkee mihin lakiuudistus viittaa jos se tulee voimaan. Hosseli.... sama homma mul. se ois ihan turha vaiva koko ajan vaihtaa levyy ku ne koneeltaki tulee napin painauksel.

wrestling96/497

Jäi vielä sanomatta, JOS JOLLAKIN ON AIKAA PISTÄKÄÄ TÄMÄN VIESTIKETJUN LINKKI KANSANEDUSTAJILLE MENEVIIN S-POSTEIHIN !

anteeksi kovaäänisyyteni ,olen vvvvihainen!!

Dell4497/497

Kohta varmaan jo kuvien kopioimisesta tai tulostamisesta tulee laitonta!

PmJkPk98/497

ei sitä koskaan tiedä. millos lainaukset kielletään? esim kirjoist ja leffoist

aleksiho99/497

Ihan järjetön juttu tuo kun menee mp3soittimet laittomiksi on moni hommannut itselleen kalliin mp3soittimen niin varmasti sapettaa tuo laki.
jaos toi windows media player tulisi laittomaksi niin eikös toi eduskunta joutus pistää kirjettä microsoftille jossa pyydettäs microsoftia tekemään jokin service packki joka poistas media playerin ja estäs sen asentamisen kokonaan.

oxygenol100/497

jeps, eihän siin muutakuin sitten vaan boikotoimaan dvd leffoi, pelei, musiikkia ja kaikkea mitä toi koskisi. Esim. Tietokoneessa ei tarvitsisi enää suurempaa kovalevyä koska 200gb normaalissa käytössä on liikaa, mutta tiedostojen lataamiseen tarkoitettuna se on liian pieni (melkeinpä). Mitenkäs tollasen systeemin sais aikaseen, että kaikki liittoutuisivat yhteen ja elettäisiin viikko-kuukausi ostamatta mitään musaa/pelii jne...

iMaaMi101/497

Henkilökohtasesti oon elänyt jo noin 1,5v ostamatta musiikkia, elokuvia ja pelejä (:p) joten olen mukana boikotoinnissa :)

PmJkPk102/497

mä voin ihan periaatteest olla ostamat. lähtee vaik välil viroon ja tuo sielt. laitont mut just välii ja jää niin usein kii.

AvenZer103/497

Mielenosoitus pitäis järjestää huomenna ennen kuin kansanedustujat menevät töihin äänestämään kysyisestä asiasta. Itse ainakin haluan varmuuskopiota elokuvani jotka olen ostanut. Toi laki tekee myös aika ison osan suomenkansalaisista RIKOLLISIA (laittoman kaman hallussa pitäminen jne).

mjk110104/497

En kyllä jaksa uskoa että tämä menee läpi noinvain..

mp3 soittimet tulisivat laittomaksi myös autossa (periaatteessa)

C-kasetit/soittimet laittomia kun kuuntelee
itsenauhoitettua musaa

VHS videot laittomia kun kattoo nauhoitettuja salattuja
elämiä.

mihin tämä maa on oikein menossa...

LcD105/497

Quote:
Jäi vielä sanomatta, JOS JOLLAKIN ON AIKAA PISTÄKÄÄ TÄMÄN VIESTIKETJUN LINKKI KANSANEDUSTAJILLE MENEVIIN S-POSTEIHIN !

anteeksi kovaäänisyyteni ,olen vvvvihainen!!
Kuten täällä jo joku mainitsi: kansanedustajien e-mail on etunimi.sukunimi@eduskunta.fi, joten nyt vain kaikki kertomaan mielipiteensä asiasta.

Rikke86106/497

tämä sama laki astui ruotsissa voimaan vuosi sitten tai puoli niin sielä se laki ei oo vaikutanut oikeastaan muihin kun niihin joilla on kauhean iso jako DC++ koska polisilla ei ole resursseja tutkia kaikien koneita. Niin kauheampaa hätää ole.

mutta kanataa kuitenkin protestoida asiaa oikeen olantakaa.

eduard0107/497

Niin. Vaikka rangaistuksia ei voidakaan noista tekijänoikeusrikkomuksista antaa, on virkavallalla ilmeisestikin tulevaisuudessa luvat tuhota laiton materiaali. No eipä siinä mitään. Voisin väittää että Suomessa on lain voimaan tulon jälkeen vähintäänkin pitkälle toista miljoonaa lakia rikkovaa kansalaista. Tilastokeskuksen porukoille jotain ihmeteltävää heillekin. :)

ETA-alueen ulkopuolelta tuotujen tuotteiden hankkiminenko ei siis yksityiskäyttöön olisi laitonta? Jälleenmyynti olisi? Typerää, Suomeen kun ei KOSKAAN rantaudu kaikkia kirjoja, elokuvia ja musiikki-cd:itä joita haluaisin. Eli sen jälkeen minun pitäisi itse tilata nuo jenkkilästä asti. Kimppatilaukset kun ilmeisestikin voidaan myös tuomita jälleenmyymisenä? Huoh.

Eniten tosiaan kiinnostaa se, millaisilla resursseilla poliisi aikoo puuttua etenkin netistä lataamiseen. Taidampa pyytää Elisa Oyj:ltä samantien kirjallisena heidän tietojenluovutuspolitiikkansa. Mahdollisen yhteistyön virkavallan kanssa tullessa ilmi olisiko mahdollista nostaa operaattoria vastaan syyte yksityisyyden (ja ehkä kirjesalaisuuden; nettiliikennepaketteja verrastettaisiin kirjeisiin) rikkomisesta? Enemmän lakia lukeneet, apuanne kaivataan.

EDIT: Sähköpostia lähetetty 33 kansanedustajalle Uudenmaan vaalipiiristä. Toivottavasti ei jää spämmifilttereihin kiinni.

m4k3108/497

ei tämmöne oikeesti voi mennä läpi... aivan kamalaa :S
nyt lähti postia yleen, mtv3, IS ja eduskuntaan!

PmJkPk109/497

mut muistakaa et lähettäkää järkevii viestei eikä mitään prkl v***u ei uutta lakii viestei. perustelkaa kunnol ja olkaa fiksui ni ehkä joku jopa lukee ne. ite lähettäny jo pari viestii eduskunta ryhmien puheenjohtajil

RonimuZ110/497

kahdellesadalle edustajalle lähti ihan asiallinen maili.

Daeron111/497

Joopa joo, ja kirjoitettavat CD- ja DVD- levyt ovat lähes tarpeettomia jos tuo laki hyväksytään. Mutta tämmöinen tämä demokratia vain on.

mjk110112/497

jos tämä nyt sattus meneen läpi niin sittenhän kaikki tallennusmediat/tallennuslaitteet (tyhjät c-kasetti/vhs/cd-r/dvd-r/disketit..yms) olisi laittomia. sitten olisi laittomia kännykät jossa on muistikortti ja i-pod tms laitteet.. miten sitten kävisi suomen talouden.. huonosti!!!

Chrysalid113/497

Todella perseestä... tämähän tekee aivan tajuttomasta määrästä yleisessä käytössä olevia laitteita laittomiksi.

Toisaalta... itse protestoin asiaa jatkamalla warettamista. Olenhan tehnyt niin jo 1,5 vuotta. En suostu alistumaan "demokratian" alle.

hextall114/497

Kannas varmaan kysellä ELEKTRONIIKAN TUKKUKAUPPIAAT RY:ltä että tietääkös he suuren ja mahtavan eduskunnan suunnitelmista? Meinaan että jos suurinpiirtein kaikesta tallentavasta kamasta tulee laittomia (mp3, dvd digibox jne). Ei ehkä ETK:n mielestä hyvä idea....

mjk110115/497

ja koko ajan tulossa uutta tekniikkaa.. kuten HD-dvd, blu-ray ja tulisivatkin laittomaksi... muka tämäkin persemaa tietoyhteiskunta...

JMSS116/497

Ei mitään järkeä..
Cd ja dvd:t aivan liian kalliita!
Musaa nautinto kuunnella 1-3h putkeen ilman levyn vaihtoa ja kaikki "helmet" yhdellä levyllä/mp3 soittimessa tai koneella..

Korvakost117/497

Nyt katkes se kamelin selkä, jos moinen ehdotus menee läpi ni sit kyl loppuu omalta kohdalta kaikki cd:levyjen ja elokuvien ostaminen. Eikös tällästen laki ehdotusten pitäisi olla laittomia?

Makere118/497

Lähdenpä tästä hakemaan venäjän kansallisuutta, have a nice day, GG Eduskunta

himpinen119/497

eihän tallennusmediat laittomiksi tule!!! ja edelleen saa nauhottaa telkkarista niin paljon kun vaan sielu sietää!!! uusi laki asettaa vain kopiointisuojan kiertämisen laittomaksi. ainakin näin minä olen ymmartänyt. älkää käsittäkö väärin, olen 100%:sesti lakiuudistusta vastaan, mut alko vaan hämään kun tätä juttua aletaan paisuttelemaan... jos laki tulee voimaan, niin ei se kauaa pysy voimassa, kun alkaa asiat jo menemään päin pe*settä. epäilen et levynmyynti kyllä romahtaa ainakin osittain ja mp3- soittimien myynti reilusti. koskahan noi päättäjät alkaa ymmärtään et ongelma ei ole yksittäiset henkilöt, jotka lataavat omaan käyttöön, vaan piratismitehtailijat jotka "ammatikseen" tekevät piraattikopioita ja myyvät niitä eteenpäin.

mjk110120/497

mun mielestä pitäs..

mitä järkeä ostaa joku uus xx bändin levy jossa on 1 hyvä biisi ja loput 7 täyttä shaissea ja siitä maksaa 20e...
no way.. 5e levylle hintaa niin vois jopa ostaakki ;)

eduard0121/497

Laiton lakiehdotus, onhan niitäkin. Joidenkin mielestä, mukaanlukien minut, tuo uusi laki rajoittaa sananvapautta, joka on perustuslaissa turvattu oikeus. Tuo uusi laki kun esimerkiksi kieltää "organisoidun" salauksista keskustelemisen (AfterDawn?). Myös perusoikeuksista rajoittavista laadeista on säädetty niin, että rajoitusten tulee olla tarkkoja, eikä tulkinnanvaraisia. Sana "organisoitu" mielestäni ei täytä tuota ehtoa, sitä kun ei ole selvennetty mitenkään.

syke122/497

"pe 9.9. 13.00 Täysistunto; pj-asiat (tekijänoikeuslainsäädäntöä koskevan esityksen äänestykset ja oikeuskanslerin kertomuksen vuodelta 2002 palautekeskustelu)." - www.eduskunta.fi -> Eduskunnassa tapahtuu -> Lähiajan istuntosuunnitelma. 8.9.2005.

Eli kaikki joukolla klo 12:00 eduskuntatalon portaille trollaamaan, kaikkea mielenkiintoista viritystä ja välkkyvaloa mukaan, että median uutiskynnys ylittyy portaiden mellakasta!

Ihmemies123/497

Aika vitun sama... warettaja keksii aina keinot. Onneksi ei tarvitse tässäkään maassa loppuelämäänsä asua. Ottaa ilmaisen koulutuksen hyödyn itselleen ja lähtee lätkimään.

Tarmo78124/497

Susanna Huovisesta tuli tänään uusi liikkenne- ja viestintäministeri. Viestintäministerinä hän on oiva kohde sähköposteillenne. Huovinen korosti tänään erityisesti viestintäministerin osaansa TV1 pääuutisissa. Huovisella on valtaakin nyt huomattavasti enemmän, kuin tavallisella rivikansanedustajalla.

etunimi.sukunimi@eduskunta.fi


EDIT: Huovisen sähköpostiosoite pois foorumilta, kun on sääntöjen vastaista sitä tänne laittaa.

Juhoman125/497

Canal+ ja muut maksulliset kanavat varmasti pitävät tästä. Conax-kortinlukijan avulla joudut laittomasti purkamaan kuvan ja maksat jopa siitä! Tuplasti laitonta. Joutuukohan k.o. firma maksamaan korvauksia sitten suomen valtiolle?

Itse ainakin toivon, että tämä menee läpi... ei siitä mitään haittaa yksityiselle ole, mutta firmat siitä kärsivät entisestään... aivankuin suomessa ei olisi jo tarpeeksi ei-kannattavaa pitää omaa firmaa.

Suuntaan keski-eurooppaan tai jenkkilään suht. koht. ilmaisen koulutuksen jälkeen. Muuta hyvää suomessa ei olekaan.

Ei tuo valitettavasti mene läpi. Ei yksikään ihminen ole niin tyhmä, että äänestäisi tämän puolesta, ei edes Tony Halme.

Mutta olisi hienoa jos menisi läpi, ehkäpä useampi ihminen sitten huomaisi millainen maa Suomi on.

eduard0126/497

Tarmo78: Vaikka Susanna Huovisesta tulikin uusi viestintäministeri, ja vaikka hän tajuaisikin lakiehdotuksen älyttömyyden, ei se enää riitä. Presidentti on tällä hetkellä se, johon ehkä kannattaa vedota asian tiimoilta. Halosella kun on vielä mahdollisuus jättää allekirjoittamatta tuo laki ja palauttaa se uudelleenkäsittelyyn. Sen jälkeen viestintäministerillä olisi oikeita mahdollisuuksia vaikutaa asian kulkuun.

Korvakost127/497

nonii nyt vaa kauhee rushi pressan linnaa ja porteist sisää vaik väkiste, ja puhuu sille naikkoselle järkee

himpinen128/497

Juhoman: mitenkä perustelet että canal plussan "conax- koodin" purkaminen on laitonta...? se nimenomaan on sallittua, kun siitä joutuu maksamaa... canal on ostanut oikeudet niiden ohjelmien levittämiseen, ja koodi jonka conax purkaa on canalin "oma" koodi...

wrestling129/497

Bensa 1.45 €/l
Autovero 100+%
kylmä talvi
Ja vielä tämä!

On onni olla suomalainen...

fmatic130/497

Näin vastasi oman alueeni eräs edustaja minulle:

"Kiitos lähettämästänne sähköpostista! Ongelmia täynnään oleva tekijänoikeuslaki näyttäisi kuitenkin nyt menevän läpi. Sen korjauksiin on oltrava valmiutta jatkossa saatavien kokemusten perusteella."

Protestina aion sulkea omat sivustoni Commodore Webringin ja Commodore Foorumin

Takajammu131/497

Sori tyhmyyteni ja asiaan sen paremmin painauteena, niin kesällä tein vähän hankintoja. I-pod n. 400€ ja tallentava boxi Topfield n. 600€. Sen ymmärsin ja tiesin ennestään, että i-pod tulee olemaan periaatteessa laiton, mutta entäs tuo boxi, onko sekin laiton? V****taa jos nyt meni se tonttu vähän niinku turhaan.

Juhoman132/497

himpinen: Joono voihan se noinkin olla.

"Kopiointisuojausten murtamisesta tulisi laitonta, eli omistamiaan CD-levyjä tai DVD-elokuvia ei saisi kopioida edes itselleen. Eli kaupasta ostetun CD-levyn, mikäli se on kopiointisuojattu, on sen "rippaaminen" MP3-muotoon esim. kannettavaan soittimeen tai puhelimeen, olisi laitonta."

Tuon perusteella vain ajattelin, että Canal+:lta ostetun kuvan suojauksenkiertäminen kotona olisi laitonta.

Janizzz133/497

No huh,huh.. no ihan sama ei vaikuta hiukkaakaan mun elämään..

ei nytten muuta keksi ihan normaaleitten ihmisten kiusaksi..
luulisin että pistää vaan periaatteessa ihmiset kiukkusiksi kun tommosta shaissee ehottelevat..

njoo o.. nostakaa vaikka 30% politiikkojen palkkoja ja autoveroa vaikka 85% :iin

ja mikko alataloa warettu 6000000 kertaa.. juu uskon =D

Rayon69134/497

No mä ainaki voin luvata, että en osta yhtään cd/dvd tuotetta syyskuun aikana jos toi tulee voimaan. Tulee vaikuttamaan myös mun päätökseen edustajan äänestä.

mjk135/497

joo, itse tein viestintäministeriöön, kysely asiasta.
laitoin myöskin kyssärin tällaiseta: "ostin cd:n tein siitä kopion mp3:ksi ja laitoin ipod, teinkö laittomasti, jos tein niin laitan korvausvaateen valtiolle, koska silloinhan tuo mp3 soitin on laiton ja olen siitä maksanut myös veroja, joten haluan saada ipod-soittimen hinnan takaisin..korkoineen" katsotaampa mitä sillä vastataan..

corolla136/497

Alkaa tämä olla jo touhua.

LcD137/497

Tuli tuossa äsken tasan sadalle kansanedustajalle lähetettyä e-mailia. Saa nähdä, tuleeko järkeviä vastauksia.

thc666138/497

Mitenköhän mahtaa vaikuttaa laajakaistaliittymien myyntiin jatkossa tämmöinen laki puhumattakaan nykyisistä liittymistä.10/10 liittymää kun ei oikein kannata hommata sen takia että saa selailla web sivuja tai maksaa laskuja verkkopankissa...siihen touhuun kun riittää modeemikin...

corolla139/497

Muuttuuko esim. Mikseri.netistä tai afterdawnin mp3lizardista ladattujen tiedostojen polttaminen levylle esim. autossa kuuntelu varten laittomaksi vai onko tässä nyt kyse ainoastaan siitä että tavaran pitää olla kopiosuojattua?
Entäpä tulkitsenko lakiehdotusta oikein, jos ostan digitaalista musiikkia anttilan verkkomusiikkikaupasta: Ladatessa tiedoston maksua vastaan koneelle rikon lakia? Poltan maksamani musiikin levylle kuten anttila lupaa (olikos se 3 kertaa) tehdä???

Juhoman140/497

mjk: Voithan aina ladata maksua vastaan biisejä netistä joita sitten siirrät mp3-soittimeesi. Aika turhauttavaa, tiedän.

pahis141/497

Hienoa LcD!!!!!!!!

Itse lähetin Tarja Haloselle ja yhdelle kansanedustajalle

PRESIDENTIN OSOITE:

presidentti@tpk.fieduard0142/497

Corolla: Kysymys on tekijänoikeuksista ja tekijänoikeuksia sisältävän äänitteen suojauksen purkamisesta. Käytännössä tekijänoikeuden alaisen materiaalin kaikenlainen kopiointi ilman oikeudenhaltijan lupaa olisi kiellettyä. Tietysti netin kautta toimiva myynti kuuluu laillisen lataamisen piiriin.

Asia mikä EI täsmää uudessa laissa, on että tyhjien medioiden teostomaksut eivät ole poistumassa. Niiden tarkoituksena kun on korvata artisteille kotikopioinnista aiheutuneita menetyksiä. Nyt kun kotikopiointi kielletään, ei noita menetyksiä enää pitäisi syntyä. Mutta kuinka ollakaan, teosto haluaa silti rahat.

pahis143/497

Anteeksi pääsi tuossa hurmiossa unotumaan ettei saisi laittaa e-mail osoitteita...

http://www.presidentti.fi/suomi/

... sivulta löytää kuitenkin sitä sun tätä...

Tapiox144/497

Jos kerran siellä eduskunnassa on töissä ns. kansanedustajia niin eikös lakiehdotuksienkin pitäisi tulla kansalta, eikä kansanedustajan ahdasmielisestä päästä. Tämäkin laki on yhtä mielipuoli jo syntyessään, kuin esim. autojen prosentti säädökset, eli päättäjät eivät tiedä asiasta yhtään mitään.

Kaupoista pitäisi poistaa kaikki lainvastaiset tuotteet mm. kopiokoneet, tietokoneet, MP3-soittimet, VHS-nauhurit, DVD-soittimet, kaikki kasetit, disketit, USB-muistit, CD- ja DVD-aihiot, kaikki käyttöjärjestelmät joilla voi kopioida musiikin koneelle, eli käytännössä kaikki.

corolla145/497

aaaivan. niin kai se tieten sitten menee. levyjä en taida ostaa enää ikinä, noita verkkomusiikkikauppoja tuen kyllä. sieltä voi ostaa juuri sen yhden hyvän biisin n. 1€ kappalehintaan maksamatta sitä turhaa 19€ lopuista 10 paskasta kipaleesta ja turhista cd-kansista.

tämä tuli vielä mieleen. mitenpä sitten käy MiniDisc-soittimien, eihän md:lle valmisteta aitoja discejä lainkaan.

tuomox146/497

Jos Suomen hallituksella ei ole parempaa tekemistä kuin holhota ja kiusata suomalaisia, niin mullakin olis yks hyvä laki ehdotus:"kansan edustajat eivät saa säätää sellaista lakia joka vaikuttaa Suomalaisten elämään." mielestäni Suomi on menossa koko ajan pahempaan suuntaan, eihän täälä voi kohta asuakkaan kun vero vie koko palkan ja bensa maksaa 1,45 euroo ja kaikki muukin on sikamaisen kallista. pitääkö tässä ruveta miettimään Viroon muuttoa.

mic82147/497

Kansalaisvelvollisuus täytetty. Lähetin s-postia hyvin monelle kansanedustajalle.

Toivon todella, että järki voittaa ahneuden.

oxygenol148/497

md:lle (ainakin vanhaani) voi nauhoittaa musaa suoraa radiosta hyvällä äänenlaadulla joka varmaan on huomenna klo: 13.01 laitonta :D

Deranger149/497

Quote:
noita verkkomusiikkikauppoja tuen kyllä. sieltä voi ostaa juuri sen yhden hyvän biisin n. 1€ kappalehintaan maksamatta sitä turhaa 19€ lopuista 10 paskasta kipaleesta ja turhista cd-kansista.
Miksi ihmeessä tukisit juuri niitä tahoja joidenka herkeämättömän lobbauksen, voitelun ja painostuksen ansiota tämäkin järjetön lakiuudistus loppupelissä on.

Jos kansanedustajat on täysiä idiootteja niin älkäämme silti itse sortuko samaan.

Hommaa jatkossa musiikkisi joko P2P verkoista tai allofmp3.com tyyppisistä palveluista jolloin et tue tekijänoikeusmafiaa ja omien oikeuksiesi polkemista.

yotian150/497

jälleen yksi syy mulle lähteä tästä veroraiskaajien valtiosta ku valmistun AMK.osta, tällästä paskaa ei missään muussa maassa ( euroopassa ) vielä ole, joten vaihtoehtoja löytyy. BTW ei taida isoveli tietää haxoreiden viimeisimmistä tempauksista Esim. nämä masosoftin aitous varmistuksen kierrot!!!! miten ne luulee et noi vaikuttaa, netistäkin löytyy ohjelma millä kaikki valtion YMS. Ipet voi blockkia yhtä nappia painamalla ( peer guardian 2 ) suosittelen hankkimaan, tulee pari kertaa government of finland yms. lukemaan IPen perään, että se siitä valvomisesta.

Jannejt151/497

kyllähän tossa on muutamia kohtia mitä ei toivottavasti tule.. esim. rippaaminen audio-cd:ltä koneelle mp3, ETA-alueen ulkopuolelta, esim. Yhdysvalloista, hankittuja elokuvia, kirjoja, musiikkia, jne ei saisi enää myydä eteenpäin, ei missään muodossa

ei tollaisia, menee jo liialliseksi. sen ymmärrän jos halutaan kieltää tekijänoikeus-suojattujen elokuvien ja musiikin jne. lataaminen kanssa p2p-verkoista.
mutta auttaneeko se kielto sitten mitään.. kyllähän ruotsissakin on tekijänoikeus-laki muuttunut mutta TPB on yhä pystyssä.

toivottavasti ei noin kieltävää lakia tule..

corolla152/497

no tottahan minä olen p2p:llä musiikkini hommannut mutta ihan joka ikistä biisiä ei aina löydy p2p:lläkään. ja kuten sanottua, cd-levyjen ostaminen ei ole ikinä tullut ja tämän mahdollisen ryöstölain jälkeen tulee vielä vähemmän kysymykseen omalla kohdallani.

iivari69153/497

Iltasanomiin ja Iltalehteen laitettu juttu tästä.

teme565154/497

Näkee sitten huomenissa, mitä tapahtuu. Jos läpi menee niin tasan yhtään levyä en ainakaan ihan hetkeen osta. SE on varma.

trooper78155/497

Quote:
Iltasanomiin ja Iltalehteen laitettu juttu tästä.
Huominen otsikko: Uusi laki pistää piraateille luun kurkkuun....

Quote:
läpi menee niin tasan yhtään levyä en ainakaan ihan hetkeen osta.
Minä kyllä ostan... mutta en täältä Suomesta (no ehkä huutonetistä voisi ostaa pari R1stä). >D

Kullerwo156/497

Onhan "piratismin" vaikutukset niin hyvin propagondoitu julkisuudessa, että laki menee varmasti läpi. Johan sen natsit tiesivät, että kun tarpeeksi toistaa valetta se muuttuu totuudeksi.

Sehän on vain yksi laki muiden yhtä hyvien seuraksi...

avthein157/497

Kun laista äänestetään niin äänestystulos hyvään ja näkyvään talteen edustajan tarkkuudella.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa katsotaan kuka äänesti mitenkin ja sen mukaan annetaan tukea tai antimainontaa. Antimainonta käsittää kaikenlaisten muidenkin kyseenalaisten tehtyjen päätösten tehokasta juulkituontia ehdokkaan osalta. Netissä maine leviää, hyvässä ja pahassa.

Tämä suunnitelma olisi hyvä saattaa myös äänestävien edustajien tietoon...

Lisäksi BOIKOTTIin epäkelpoa lakiesitystä lobanneet tahot. Olikohan SONY myös lobbarina?

Sananvapautta kannattaa käyttää täysillä, vielä kun sitä on.

Xanadu158/497

Quote:
Hommaa jatkossa musiikkisi joko P2P verkoista tai allofmp3.com tyyppisistä palveluista jolloin et tue tekijänoikeusmafiaa ja omien oikeuksiesi polkemista.
Tästä nyt ei ainakaan kannata ottaa mallia. Ryssien ja muiden roistojen tukeminen ei aja kuluttajien eikä sisällöntuottajien asiaa.

neckbone159/497

Täytyy kyllä kattoo seuraavissa vaaleissa että mitä kukakin on äänestäny. Jätetään sitten ne musiikki ja videotuotteet ostamatta kun ei niitä voi missään kuunnella/katsoa. Täytyy varmaan muuttaa ruotsiin :D

yimanya160/497

No eipä kovin paljoa tule ostettua cd:itä, kun parhaat biisit julkaistaan vinyylinä :D ja niiden rippaaminen ei ole kiellettyä, koska niihin ei tietääkseni ole keksitty kopiosuojausta :D

Siitä huolimatta varsin huvittava lakiesitys. En jaksa perustella, eiköhän tämä ketju riitä perusteluksi :) Toivotaan, että kaatuu omaan naurettavuuteensa.

Deranger161/497

Quote:
Ryssien ja muiden roistojen tukeminen ei aja kuluttajien eikä sisällöntuottajien asiaa.
"Ryssien ja muiden roistojen" johan on asiallista tekstiä. Jos et ole huomannut niin palvelu on täysin heidän lakiensa mukainen. Onko suomalaisetkin roistoja jos emme noudata vaikka Yhdysvaltojen lakeja täällä Suomessa?

Kyseisen palvelun tukeminen nimenomaan ajaa kuluttajan asiaa, mitä suuremmat resurssit heillä on sitä todennäköisemmin palvelu pysyy pystyssä jatkossakin ja kuluttajat voivat ostaa musiikkia edullisesti mediamonopoleja tukematta.

Anga162/497

Jos tämä todella menee läpi niin se vähäinenkin musiikin ja elokuvien ostaminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Saman tavaran löytää kyllä muitakin reittejä.

wrestling163/497

Eu on nootannut suomea tästä niin kauan ettei täällä uskalleta enää viivytellä...Läpihän se menee,se on varma, sillä suomihan on aina kulkenut eu:n hyvin lyhyessä narussa.Eu;sta on ollut meille muutenkin paljon hyötyä...:-p...ja pas**t!

LcD164/497

Pakko kyllä mainita, etten ole täällä vähään aikaan näin aktiivista keskustelua nähnyt :)

admins165/497

Mikäpä ero siinä on jo on laiton tuote yrityksellä tai yksityisellä. Rikos tapahtuu kummassakin, miksi yksityinen rikos pitäisi olla sallittua.

corolla166/497

viimeksi tais olla tosiaan näin vilkasta finreactorin aikoihin :)

m4k3167/497

eikös se ole jotenkin niin, että vaikka laki menee läpi niin presidentti voi palauttaa sen vielä takaisin eduskunnan käsittelyyn? näin muistelen... eli jos menee läpi ni mailia vaan haloselle

LcD168/497

Jos nyt tarkalleen oikein muistan, niin asia on näin:

Kaikki uudet lait/lakiuudistukset jotka eduskunta on hyväksynyt, pitää saada presidentin suostumus. Jos presidentti ei hyväksy lakia, asia viedään eduskuntaan uudellen käsiteltäväksi. Jos laki hyväksytään silloinkin, niin presidentin on hyväksyttävä se, oli sitten mitä mieltä tahansa.

Pressan oikeuksiahan on karsittu nykyään melkoisesti. Esim. Kekkosen aikan Urhohan hajotteli useaan otteeseen hallituksiakin, mutta nykyään ei presidentillä ole siihen enää ole valtaa.

zipzap169/497

Jyrki Kasvi ja ainakin vastasi sähköpostiini ja Hän on kriittinen lain suhteen. http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/ptk_83_2005_ke_1.htm#pvuoro26
Hän ilmoitti, ettei näihin loppukäsittelyihin yleensä tuoda muutosesityksiä, mutta aikoo tehdä poikkeuksen. Laki nuijittaneen pöytään melkein sellaisenaan ja korjaillaan vuosien saatossa, sillä vastalauseita ei ole vielä jätetty yhtään!??!
Perjantaiset päätökset koskevat Internet-palveluntarjoajan vastuuta, jumalanpalvelusmusiikia
ja kahta muuta pykälämuutosehdotusta, joissa vielä haluttaisiin tiukentaa lakia entisestään.
Asian perustuslainmukaisuuteen ja lain hyväksymisestä tai hylkäämisestä päätetään ensi viikolla.
Eniten lain puoltaajia löytyy suurista puolueista, joten heitä kannattaa pommittaa!!!

Mitähän muo kiristykset ovat....happi loppuu
Tästähän tuli kirjotettuu melkein oikee uutinen. -)

zipzap170/497

Ai niin...
Itse allekijoittanut lähetti postia jokaiselle edustajalle, jonka sähköposti osoite löytyi listasta. harva siihen kommentoi takaisin...
-zipzap-

Ovara171/497

Juuri tällaisista syistä on tärkeä katsoa tarkkaan ketä sinne eduskuntaan äänestätte. Jollain kokoomus- ja keskustalaisilla tuntuu olevan suurin huoli siitä miten kirkkomusiikintekijöiden käy.

Jubez172/497

Naurettava tää tämmönen lakiehdotus! Täähän ei loppu peleissä vaikuta millään tapaa piratismiin tai sen valvontaan, vaan tulee korkeintaan laki, joka sitten on taas lähinnä vaikeuttamassa niitä "tavallisia" käyttäjiä. Kyllä jää ne monien mp3-soittimet käyttämättä (tai sitten ei) jos ei kerran saa edes kopiosuojatulta levyltä niitä sinne ripata. Toivotaan parasta, peläten samalla pahinta (tai no... mulle se on loppu peleissä aivan sama, ei toi laki mun toimintaa millään tapaa kummiskaan muuttamaan tule vaikka läpi menskin)

mjolk173/497

Laitoin postia joukolle edustajia. olisi kiva, jos niistä edes 1 vastaisi kysymyksiini. veikkaan kuitenkin, että vastauksia on turha odottaa.

nikoo174/497

Noniin, tänään varmaa saadaan asiaan jotain päätöstä.
Raivostuttaa kyllä tämmöinen lakiehdotus, vaikkakaan se ei
käytönnöntasolla itseeni tule millään lailla vaikuttamaan (mikäli
eivät vedä tyhjiä tallenteita pois myynnistä).

Olen elämäni aikana ostanut yhteensä korkeintaan kymmenen tallenetta
(c-kasetti,vhs,cd) ja niistä viimeisimmän reilusti yli viisi vuotta
sitten.

Kaiken minkä haluan, saan netistä. Ja näin se tulee aina olemaan.
Sitä en pidä millään lailla vääränä tekona.

Saavat aika paljon tiputella hintoja että lopetan elämäntyylini,
ja olen tuskin ainut joka näin ajattelee.

Joskus suorastaan nauran kun nään lehdissä mainoksia siitä ja siitä
firmasta joka myy esim. kuvankäsittely ohjelmaa joka maksaa 1000e, kuinka monella yksityisellä ja etenkin nuorella on tämmöiseen varaa?

Softa- ja pelitalot tahkoavat kyllä rahaa, koska tilanne ei ikinä tule
olemaan se, etteikö kukaan ostaisi tuotteita kaupasta. Se on vähän
mihin tottuu, jotkut ovat tottuneet ostamaan pelinsä/ohjelmansa/musiikkinsa
(vaikka "osaisivat" sen hakea netistäkin), ja toisille taas ei tulisi
mieleenkään ostaa mitään vaikka rahaa tähän helposti liikenisikin.

En milläänlailla halveksu tai syytä ketään joka ostaa kaiken, enkä
myöskään pidä verkosta lataajia yhtään huonompina ihmisinä.
Se on jokaisen oma valinta miten asiansa hoitaa.

welmu666175/497

No vois sen warettamisen lopettaa jos laskis levyjen hintoja johonki 10-15e

acido176/497

Vähän myöhäistä on poijjaaat. Olisi kannattanut yrittää vaikuttaa silloin, kun lain sisältö ei ollut lukkoon lyöty. Nyt sitä on vatvottu valiokunnissa niin ettei se Keijo Kepulainen edes uskalla äänestä "ei". Lobbaustyö on hyvin hankalaa näin kun tavara on jo miltei housuissa.

Asia ei paljoa kiinnostanut, kun oli aika vaikuttaa.

fmatic177/497

Tulihan noita vetoomuksia lähetettyä edustajille...vain yksi vastasi...tietääpähän ketä äänestää seuraavissa vaaleissa :)
Kirjoitin aiheesta Keskisuomalaisen yleisnosastoon ja suljin protestiksi oman laajahkon retrotietokoneita käsittelevän sivuston.
Mitäänhän nuo nyt tuskin auttaa mutta jotain on kuitenkin tullut tehtyä!

DolbyR178/497

Quote:
Bulgaria jne ovat erkoistuneet laittomaan tuotantoon. Pahimmillaan oli niin,
että netistä saattoi imuroida samana päivänä ensi-iltaan tulevia elokuvia
Ei nyt ihan noin, ei samana päivänä, se löytyy jo kuukausi aikaisemmin :)

erppu179/497

Heeeee..laitoin postia meiän kansanmiehelle Seppälle!!

fkock180/497

Heh.. joku muukin on saanut vastauksen... -> http://img368.imageshack.us/img368/7708/posti7wo.jpg

mjk110181/497

no LOL .. Alatalon levyä ladattu 6000000 kertaa... kuka nyt tuotakin uskoo..

teme565182/497

Byahaahhaaa....
Vai että Alatalon levyä 6 milliä kertaa... Yrittääks tää olla joku vitsi... 'nauraa kippurassa'

acido183/497

No nyt pomppas!!!! Kuka tunnustaa ladanneensa Alatalon levyjä edes pilailumielessä :D

Anga184/497

Jos oletetaan että Alatalon levy on ollut jaossa finreactorilla tai nykyisillä kolmelle trackerillä niin aika monta kertaa pitää saman tyypin ladata että 6m tulee täyteen.

Degra185/497

Hehheh, en voi olla nauramatta tuota Alatalo-tapausta.

Tämä olikin viikon paras vitsi!

fkock186/497

Quote:
Kuka tunnustaa ladanneensa Alatalon levyjä edes pilailumielessä :D
Nå jos 6 000 000 ladattu. niin periaatteessa kaikki sen on ladannu... :)

Peteju187/497

Suoraansanottuna aivan perseestä koko juttu taas, ja kuka helvetti jotain Alatalon Mikkoa latailee 6,000000kertaa?!

Ottakaa nyt ihmiset järkikäteen siellä eduskunnassa.

-Pete

nikoo188/497

"Esim. Alatalon Mikon uutta levyä oli tietyltä palvelimelta kopioitu esimerkkipäivään saakka jo lähes 6'000'000 kertaa"

Missasinko jonkun oleellisen asian vai miksi tämä kuulostaa aika epäuskottavalta ?

Ensinnäkin lause antaa ymmärtää että latauskerrat tarkoittavat
koko levyä "yhtenäisenä pakettina", ei yksittäistä kappaletta.
Oletetaan nyt kuitenkin että levyllä olisi vaikka 12 kappaletta,
jolloin jokaista kappaletta olisi ladattu 500 000 kertaa. Jos suomen
väkiluku on noin 5 500 000 ihmistä (reilusti yläkanttiin), ja tästä
luvusta vaikka puolet 2 750 000 (taas yläkanttiin) olisi ladannut
Alatalon uuden levyn kappaleita, niin jokainen näistä olisi ladannut
useamman kappaleen koneellensa.

Jos taas ajatellaan että latauskerrat tosiaan koskevat koko levyä
jos se on ollut tarjolla pakettina, niin latauskertoja per käyttäjä
on ollut taas hieman enemmän ja jokainen on ladannut levyn koneellensa
useampaan kertaan. Luultavasti ihan varmuuden vuoksi.

Hauskinta tässä jutussa on se, että tämä trafiikki on tapahtunut
vain yhdellä tietyllä palvelimella. Mietikkääpäs missä lukemissa
pyöritään kun otetaan kaikki muutkin palvelimet laskuihin mukaan :D

Lisäys:
Ja tämä oli vain tiettyyn päivämäärään mennessä, nykyään latauskertoja
on luonnollisesti todella paljon enemmän.

mjk110189/497

ennemmin 6000krt ois uskottava.. ;)

Letukka190/497

Hoskonen tarkensi alkuperäistä viestiään kirjoittamalla että palvelimella oli _käyty_ 6 miljoonaa kertaa ja jaossa oli ollut "kaikkea Bon Jovista Ultra Bra:han".

Mut valitettavan hyvinhän tuossa näkyy se väärä tieto jne mikä on surutta mennyt läpi näille vanhemmille kansanedustajille.

terv.

alkup. spostin lähettäjä.

zadine191/497

Varmaan se reilut 60 olisi uskottavin ;)

nikoo192/497

Eli fiksuinta olisi tehdä laittomaksi sellaisilla sivuilla käyminen
jossa on tekijänoikeussuojattua materiaalia jaossa.

Tätä pitäisi luonnollisesti valvoja, ja kätevintä olisi palkata
jokaista ip-tajuutta kohden henkilöitä ketkä tarkkailisivat
liikennettä ja käräyttäisivät heti rikolliset henkilöt.

Kukaanhan ei voi vain mielenkiinnosta tai vahingossa eksyä
tämänkaltaisille sivuille.

Paha moga tältä kansanedustajalta. Kannattaisi varmaan vähän perehtyä
asioihin ennenkun latelee asioita totuuksina, tai mikäli kyseessä
oli kirjoitusvirhe, olisi suotavaa oikolukea tekstinsä ennenkun
päästää sen julkisuuteen.

mjk110193/497

ja ton IP-avaruuden valvominen ei kyllä toteutuisi.. ei resurssit riittäisi. ja jos kaikki käräytettäs niin mitähän siitä seuraisi ... think about it

nikoo194/497

Sitäpä juuri tarkoitinkin. Riittääkö nykyäänkään resursseja valvoa
yksittäisiä käyttäjiä ?

Ei.

ion!195/497

Tämähän on loistavaa. Saadaan suurin osa suomalaisista rikollisiksi. Mitäs sitä enää sitten muitakaan lakeja kunnioittamaan, kun jokapäivä tulee rikottua ainakin yhtä lakia.

Sitten ostetaan kannettava soitin. Imuroidaan biisit netistä ja maksetaan niistä hyvä hinta (levy-yhtiöillä kun ei ole vielä tarpeeksi rahaa). Tämän jälkeen meneekin taas rikolliseksi? Saako niitä sitten kopioida toiseen laitteeseen?

No ei tässä vielä kaikki. Otetaanpas sieltä netistä sitten 10 uusinta ja parasta levyä mitä ikinä voi kuvitella ja maksetaan niistä huomattavasti rahaa (siis aivan uskomattoman paljon). Sitten ne on rakkaalla kovalevyllä. Tällä lemmen kohteella vaan sattuu olemaan tapana hajota noin kerran kuukaudessa (näin ainkin minulla tapahtunut tässä nyt 3 kertaa). Olisikohan saanut ottaa varmuuskopion ... Tuskin. Lainkuuliaisena tietenkin olin ottanut vain itse luomastani materiaalista kopion ja sitten ei vaan enää ole näitä ladattuja biisejä.

Ah tämä kaikki kuulostaa niin viisaalta, että taitaa valtiovalta ajaa minustakin suurrikollista. Nythän jo ajelen ilman kypärää pyörällä (vapaa hyvinvointivaltio Suomiko? :D *reps*)

vempula196/497

Jos haluun kuunnella 10 biisin albumia kotona, autossa ja mp3-soittimessa niin sehän maksaa vaan ~50e (2x20e CD:eet ja 10x1e mp3).. Ite ainaki autossa säilytän vaan varmuuskopioita.

Jyrki Kasvi (vihr) on ainakin tätä lakia vastaan:
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=14&news_id=47815

EDIT:
"Mitä tulee julkisuudessa olleisiin tietoihin siitä, että kopiosuojatuilta levyiltä ei saisi enää siirtää musiikkia kovelevyllä tai MP3-soittimille, väite on todennäköisesti väärä. Yksikään tällä hetkellä markkinoilla oleva CD-levyjen suojauksessa käytetty tekniikka ei voi mitenkään täyttää direktiivin edellyttämää tehokkuus-vaatimusta, koska musiikki on aina väkisinkin suojaamattomassa muodossa levyllä (koska normaalit CD-soittimet eivät sitä muuten kykene soittamaan!)" http://www.effi.org/blog/2005-09-08-Ville-Oksanen.html

maltti197/497

Ilmeisesti suomen ministerit ja lakien valmisteliat ovat unohtaneet millainen on hyvä laki eli, lain tulee olla sellainen ettei se aiheuta yleistä piittaamattomuutta lakeihin ja järjestäytyneen yhteiskunnan sääntöihin. Nyt ollaan taas tekemässä lakia jota ei kukaan viitsi noudattaa eikä sen rikkomista pidetä rikoksena. Jos tämmöisiä lakejä on paljon niin ei ihmiset tiedä mitä kannattaa noudattaa ja mitä lakia on yleisesti hyväksyttyä rikkoa.

Jrahikai198/497

Tätä pitäisi luonnollisesti valvoja, ja kätevintä olisi palkata
jokaista ip-tajuutta kohden henkilöitä ketkä tarkkailisivat
liikennettä ja käräyttäisivät heti rikolliset henkilöt.

Saisipahan kaikki Suomen lähes 200000 työtöntöntä loppuiäkseen töitä ;)

mjk110199/497

joo ja sitten kaikki rikolliset "pikkuwarettajat" vankilaan .. niinkö?? mahtais olla aika täyttä ;) hehe

sidni200/497

Sain Terhi Peltokorvelta seuraavan viesti kysyessäni tarkennusta lakiehdotukseen:

Kiitos viestistäsi - saman suuntaisia on tullut viimeisen vuorokauden aikana
lähemmäksi sataa jo! Ja olen jopa ehtinyt lukea kohta ne kaikki. Olemme varsin
ikävässä tilanteessa ja mahdollisuutemme toimia toisin kuin haluaisimme ovat
olemattomat. Tällä kertaa voimme syyttää EU-direktiiviä lakiehdotuksesta. Suomi
yritti taistella toisenlaisen esityksen puolesta ja äänestyttikin asiasta,
mutta hävisi ja nyt joudumme valitettavasti noudattamaan muiden maiden tahtoa
ja harmoinisoimaan direktiivin vaatimukset omaan lainsäädäntöömme.
Lainsäädännön muuttaminen olisi pitänyt tehdä direktiivin mukaiseksi jo pari
vuotta sitten viimeistään, mutta asiaa on saatu venytettyä Suomessa tähän asti.

Puhuimme aamulla asiasta muutamien kansanedustajien kanssa ja totesimme
tilanteen mahdottomaksi. Ketään yksittäistä kansalaista ei varmasti tulla
rankaisemaan omaan käyttöön tarkoitetusta kopioinnista, mutta tällainen
lainsäädäntötyö ei ole järkevää ja on omiaa jopa vähentämään lainkuuliaisuutta.

Deranger201/497

Varmasti olisi löytynyt sanamuotoja jolla direktiivin vaatimat lait olisi voitu "vesittää" niin ettei niillä olisi loppupelissä ollut mitään vaikutusta, jos vain tahtoa olisi ollut.

fkock202/497

Aika asialinen vastaus Terhiltä.

Quote:
Ketään yksittäistä kansalaista ei varmasti tulla
rankaisemaan omaan käyttöön tarkoitetusta kopioinnista, mutta tällainen
lainsäädäntötyö ei ole järkevää ja on omiaa jopa vähentämään lainkuuliaisuutta.
Mutta eikö laki ole laki?

Deranger203/497

"Mutta eikö laki ole laki?"

On, mutta jos siinä laissa ei säädetä teosta rangaistusta niin paljonko sillä on väliä. Jos sanotaan vaan että ei saa mutta jos kuitenkin teet niin voi voi.

ion!204/497

Laki on laki ja directiivi on directiivi.

DolbyR205/497

taitaa olla niinku "piilolaki" eli paperilla vaan et saa brysselin hiljaseks ja muutta käytännössä olematon.

Deranger206/497

"mahdollisuutemme toimia toisin kuin haluaisimme ovat
olemattomat"

Tämäkin on paskapuhetta. Niin kauan kun asiasta kerran äänestetään niin voi tehdä oikein ja äänestää ei.

nikoo207/497

"Ketään yksittäistä kansalaista ei varmasti tulla rankaisemaan omaan käyttöön tarkoitetusta kopioinnista"

= sama kuin "sitä voi yhä tehdä kunhan ei jää kiinni", ja tämä
on omalla tavallaan yllyttämistä, tai ainakin annetaan semmonen kuva
että ei se nyt niin paha asia ole.

Miksei kukaan noista sano että
"voit pahoinpidellä ja ryöstää syrjäkujalla vastaantulevan henkilön,
koska kiinnijäämisen riski on hyvin pieni mikäli teet sen huolella ja
tästä syystä yksittäistä kansalaista tästä tuskin rangaistaan"

Nojoo, oli ehkä vähän kaukaa haettu :D

ion!208/497

Quote:
Miksei kukaan noista sano että
"voit pahoinpidellä ja ryöstää syrjäkujalla vastaantulevan henkilön,
koska kiinnijäämisen riski on hyvin pieni mikäli teet sen huolella ja
tästä syystä yksittäistä kansalaista tästä tuskin rangaistaan"
No sanotaan, että jos tuosta laittaa rikosilmoituksen niin syyllistä tullaan etsimään, mutta laitapas rikosilmoitus siitä, että kaveri poltti cd:n mp3 soittimeensa ...

myprofile209/497

Laki tulee voimaan luonnollisesti takautuvasti ja kansalaisilla on 30 vrk aikaa luovuttaa rikollinen aineisto ilman rangaistusseuraamuksia lähimmälle poliisiviranomaiselle.
Sen jälkeen poliisin aseelliset joukot tekevät ratsian kaikkiin Suomen tietokoneisiin, jotta piratismi saadaan kuriin kertaheitolla ja vihdoinkin on laki sitä tukemassa 100-prosenttisesti. Ratsian jälkeen viranomaiset myyvät takavarikoidut tietokoneet huutokaupalla ja luovuttavat rahat tekijänoikeusjärjestöille. Koneen entisellä omistajalla on oikeus huutaa ensimmäisenä.
Tämä orwellilainen teksti on nyt ihan pikkuriikkisen liioiteltua, mutta kuinka kauan? Uusi laki ajaa asiaa yhdellä loikalla melko paljon eteenpäin.

Statik210/497

Quote:
Ketään yksittäistä kansalaista ei varmasti tulla
rankaisemaan omaan käyttöön tarkoitetusta kopioinnista
No niin. Ja ihankohan hän henkilökohtaisesti tuon aikoo varmistaa? Miten? Ei kai kansanedustajan (lakia säätävän) ole sopivaa lupailla tuollaisia viranomaisten, eli lakia valvovan tahon, puolesta.

Quote:
mutta tällainen lainsäädäntötyö ei ole järkevää ja on omiaa jopa vähentämään lainkuuliaisuutta.
No totta turisee. Suomessa kun ihmiset jopa odottavat punaisissa valoissa kävelytiellä vaikkei auton autoa näkisi missään. Lainkuuliaista porukkaa kun ollaan, noin kansainvälisellä mittapuulla. Tuskin kaikki alkavat lakia rikkomaan, mutta kyllä se systeemin uskottavuutta nakertaa aika paljon, noin ollakseen vain yksi laki.

Mielenkiinnolla seuraan jälkipuintia ja lieveilmiöitä. Nyt jos olisi joku MoonTV olemassa, niin ehdottaisin että tekisivät havainnollistavan dokumenttisarjan erilaisista tilanteista joihin uusi laki meidät johtaa. Toki sen voi tehdä nettiinkin, laki vaan selville, kamera käyttöön ja asioimaan musiikki/elektroniikka-kauppaan. ;)

Ja tuo Teoston vaatima kopio-raha tyhjistä medioista tosiaan syyniin.

Kuikkis211/497

Mihinkähän aikaan tänään eduskunta äänestää tai on äänestänyt ja millaisilla tuloksilla?

Dvd-mies212/497

KIva laki taas. Sen verran tässä että Suomessä on takautuva lainkäyttö kielletty. Ainut poikkeus tästä oli jatko-sodan jälkeinen sotasyyllisyys oikeudenkäynti. Tällöin itäisen naapurin painostuksen takia oli käytettävä takautuvaa lain käyttöä. Eli warez kamat jotka on hankittu ennen lain voimaantuloa ovat laillisia.

Ja tilanne jossa ei tiedetä ovatko tallenteet hankittu ennen vai jälkeen lain voimaantuloa, katsotaan aina syytetyn hyväksi. Eli epäselvissä tilanteissa oikeus asettuu heikomman puolelle. Tämä on laissa ihan yleisesti oleva tosiasia.

fkock213/497

Quote:
Mihinkähän aikaan tänään eduskunta äänestää tai on äänestänyt ja millaisilla tuloksilla?
Jostain kuulin/luin että se olisi yhdeltä tänään..

EDIT:

Quote:
Eduskunta kokoontuu seuraavaan täysistuntoon perjantaina 9.9.2005 kello 13.00.

Täysistunnossa mm. tekijänoikeuslain ensimmäisen käsittelyn äänestykset sekä oikeuskanslerin kertomus.

Xanadu214/497

Kuinka täällä jaksetaankin marmattaa siitä, ettei waretus enää käy päinsä eikä suojausten kiertäminen tule enää kuulonkaan. Nyt on siirrytty lainsäädännöllisestikin digitaaliaikaan ja sehän on koko tämän uuden tekijänoikeuslain todellinen syy. Jos Suomi olisi saanut tehdä mitä huvittaa niin waretus jatkuisi ilman mitään rajaa ja "kaverille kans" -mentaliteetti jatkuisi hamaan tulevaisuuteen. Hyvä, että EU laittoi Suomenkin ojennukseeen niin että muusikot ja muut sisällöntuottajat saavat työstään sen korvauksen joka näille kuuluu. Levykauppoja kaatuu ennätysvauhdilla ja yrittäjät joutuvat kilometritehtaalle. Entäpä sitten muusikot ja lauluntekijät? He joutuvat ilman nettivarasteluakin tekemään päätoimisesti aivan muuta kuin musiikkia. Vain aniharvat Suomessa pystyvät elättämään itsensä laulaen ja soittaen.

Degra215/497

Uusi tekijänoikeus laki kun astuu voimaan, sitä on tietysti kunnioitettava, mutta edelleen en jaksa olla ihmettelemättä että mistä ne valtavat resurssit, eli mistä löytyy virkavallalta se "tehoyksikkö", millä on aikaa keskittyä näihin puuhasteluihin, varsinkin kun enemmänkin poliisien henkilökuntaa supistetaan kuin lisätään.

Kahden kovaa kyytiä kasvavan lapsen isänä olen enemmänkin huolissani netissä rehottavasta pedofiilisivuista ja pedofiileistä kun satunaisista warettajista, mutta tämä on vain minun mielipiteeni asiaan.


viikinki216/497

JOS TOI LAKI TULEE VOIMAAN NIIN ETHÄN SINÄ SAA EDES TV:TÄ KOPIODA MITÄÄN VHS:LE KUN SIITÄ TULEE LAITONTA JA ON MUUTAKIN SUOMEN KAUPOAN KÄYNTI KÄRSII JA JNE......

sidni217/497

Kiitos asiallisesta ja hyvin perustellusta viestistäsi.

Tekijänoikeuslaista on kiistelty jo varsin pitkään. Ongelmakohtia laissa on,
ala on varsin nopeasti muuttuva ja paljon eri intressejä sisältävä. Korostimme
perustuslakivaliokunnassa, että tekijänoikeuslainsäädäntö on merkityksellistä
myös muiden henkilöiden kuin tekijänoikeuden tai sen lähioikeuksien haltijoiden
perusoikeuksien näkökulmasta. Tekijänoikeuslainsäädännöllä on vaikutuksia muun
muassa viestintään perustuslain 12 §:ssä turvatun sananvapauden kannalta,
perustuslain 16 §:ssä säänneltyyn tieteen, taiteen ja ylimmän opetuksen
vapauteen sekä teoskappaleen omistukseensa hankkineen perustuslain 15 §:ssä
turvattuun omaisuuden suojaan.

Ehdotus mennee muodossa tai toisessa läpi tänään äänestyksessä.
Sivistysvaliokunta ehdottaa lausunnossaan useita muutoksia, jotka ratkaisevat
osan ongelmista. Esimerkiksi sivistysvaliokunnan lausunto mahdollistaa
kopiosuojauksen kiertämisen teoksen yksityistä käyttöä varten. Lain
toimeenpanoa tullaan seuraamaan ja lainsäädäntö reagoi, mikäli nyt tehtävät
ratkaisut aiheuttavat laajalti ongelmia.

Mikäli lakien voimaantultua havaitsette sen toiminnasta ongelmia, ottakaa
yhteyttä. Lakeja on mahdollista muuttaa.

Terveisin,

Arto Satonen
kansanedustaja (kok)

DolbyR218/497

Juuri noin!

Olen yhtä mieltä Xanadun kanssa, tosin pitäisi olla jokin välimuoto...esim. halvemmat CD/DVD hinnat jotta ne olisi kaikkien saatavilla, miten muuten rahattomat nuoret saisivat edes niitä hankittua sitten elölei warettamalla?

nikoo219/497

"JOS TOI LAKI TULEE VOIMAAN NIIN ETHÄN SINÄ SAA EDES TV:TÄ KOPIODA MITÄÄN VHS:LE KUN SIITÄ TULEE LAITONTA JA ON MUUTAKIN SUOMEN KAUPOAN KÄYNTI KÄRSII JA JNE......"

Paina sitä Caps Lockia vielä uudelleen että se menee pois päältä,
opettele kirjoittamaan edes kutakuinkin Suomen kieliopin mukaisesti
ja keksi joku aihe josta kirjoitat ettei tarvitse vain kirjoittaa
satunnaisia sanoja toistensa perään.

Deranger220/497

Quote:
Nyt on siirrytty lainsäädännöllisestikin digitaaliaikaan ja sehän on koko tämän uuden tekijänoikeuslain todellinen syy.
Nyt on siirrytty aikaan jossa kukaan ei voi enää kiistää sitä tosiasiaa että kansan tahdolla ei nyky "demokratiassa" ole enää mitään merkitystä ja päättäjät kauppaavat kilvan päätöksiään eniten tarjoaville tahoille.

Quote:
Hyvä, että EU laittoi Suomenkin ojennukseeen niin että muusikot ja muut sisällöntuottajat saavat työstään sen korvauksen joka näille kuuluu.
Kyllähän he korvauksen ovat saaneet mikäli heidän tuotteitaan ollaan oltu valmiita ostamaan. Se, että erityislainsäädännöllä pyritään ohjaamaan kuluttajia tukemaan jotain tiettyä teollisuudenalaa ylitse muiden ei kuulu vapaaseen kilpailuun.

Quote:
He joutuvat ilman nettivarasteluakin tekemään päätoimisesti aivan muuta kuin musiikkia. Vain aniharvat Suomessa pystyvät elättämään itsensä laulaen ja soittaen.
Ja niinhän sen kuuluu ollakkin, hyvä tavaton! Miksi ihmeessä kenellekään pitäisi turvata elanto harrastuksesta. Töitähän me muutkin joudumme päätoimisesti tekemään.

Deranger221/497

Quote:
Uusi tekijänoikeus laki kun astuu voimaan, sitä on tietysti kunnioitettava
Höpsis. Epäoikeudenmukaisten lakien noudattamatta jättäminen ei ole vain oikeutettua vaan jopa velvollisuutemme.

Deranger222/497

Quote:
He joutuvat ilman nettivarasteluakin tekemään päätoimisesti aivan muuta kuin musiikkia. Vain aniharvat Suomessa pystyvät elättämään itsensä laulaen ja soittaen.
Tämä on kyllä niin absurdia juttua että en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Joudunhan minäkin tekemään päätoimisesti aivan muuta kuin koulutustani vastaavaa työtä.

Tarkoittaako tämä todellakin että pitäisi epädemokraattisin menetelmin ottaa käyttöön laki jolla turvattaisiin minulle juuri sellaista työtä kuin minä haluaisin tehdä etten vaan joutuisi tekemään päätoimisesti jotain hanttihommia pienellä palkalla?

Tarmo78223/497

Tässä on lista porukasta, jotka kävivät lobbaamassa lakia eduskunnalle. Enää en ihmettele yhtän, miksi tuo laki on tuossa muodossa ja miksi kansanedustajille on annettu aivan väärää tietoa. Listalta löytyy nopealla silmäyksellä yksi kuluttajia edustava taho (EFFI Ville Oksanen). Vastaavasi viihdeteollisuutta on edustettu sitäkin enemmän.


Valiokunnassa ovat olleet kuultavina

* johtaja Jukka Liedes, hallitusneuvos Jorma Waldén, tekijänoikeustoimikunnan päätoiminen sihteeri Marko Rajaniemi ja tekijän­oikeustoimikunnan päätoiminen sihteeri Anna Vuopala, opetusministeriö
* viestintäneuvos Ismo Kosonen, liikenne- ja viestintäministeriö
* kirkkoneuvos Matti Halttunen, Kirkkohallitus
* ylitarkastaja Anssi Kartila, tullihallitus
* tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ja ICT-asiantuntija Lauri Karppinen, Tietosuojavaltuutetun toimisto
* pääsihteeri Jarmo Malkavaara, Taiteen keskustoimikunta
* ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm, Helsingin yliopiston kirjasto
* lakimies Anita Prusila, Sibelius-Akatemia
* varatuomari, pääsihteeri Marja-Leena Mansala, IPR University Center
* tekijänoikeusasiamies Viveca Still, TKK-Innovaatiokeskus
* professori Jukka Kemppinen, Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT
* lakiasiain päällikkö Kirsi-Marja Okkonen, Yleisradio Oy
* päälakimies Eero Mörä, Alma Media Oyj, edustaen MTV Oy:tä
* asianajaja Mari Lampenius, Asianajotoimisto Susiluoto Oy
* lakimies Tiina Ryhänen, Elisa Oyj
* kustantaja Nina Karjalainen, Kustannusosakeyhtiö Nemo
* teollisoikeusjohtaja Ilkka Rahnasto, Nokia
* johtaja Kerstin Rinne, SanomaWSOY Oyj
* päälakimies Pia Huhdanmäki, Swelcom Oy, edustaen Oy Ruutunelonen Ab:tä
* kehitysjohtaja Marja-Liisa Virtanen, TeliaSonera
* erikoistutkija Raija Majamaa, Arkistoyhdistys
* Elokuvatuottaja Lasse Saarinen, Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry
* puheenjohtaja Ville Oksanen, Electronic Frontier Finland - EFFI ry
* lainopillinen asiamies Pekka Salomaa, Elinkeinoelämän keskusliitto ry
* puheenjohtaja Risto Ryti ja apulaisjohtaja Lauri Kaira, Gramex ry
* toimitusjohtaja Pekka Rislakki ja johtaja Jukka-Pekka Timonen, Kopiosto ry
* toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski, Mainostajien Liitto
* toimitusjohtaja Sinikka Virkkunen, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL
* lakimies Eero Vartio, Näkövammaisten Keskusliitto ry
* toiminnanjohtaja Marit Hohtokari, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry
* toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi, Suomen Elokuvaohjaajaliitto SELO ry
* puheenjohtaja Leif Lindblad, Suomen elokuvatoimistojen liitto ry
* pk-asiamies Juhani Hopsu, Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto SHR
* työehtoasiamies Lauri Kerosuo, Suomen Journalistiliitto - Finlands Journalistförbund ry
* toimitusjohtaja Jyrki Ojala, Suomen Kaapelitelevisioliitto ry
* toiminnanjohtaja Päivi Liedes, Suomen Kirjailijaliitto ry
* kirjastoalan tekijänoikeustyöryhmän sihteeri Heikki Poroila, Suomen kirjastoseura
* puheenjohtaja Jorma Hannikainen, Suomen Kirkkomusiikin säveltäjät ry
* puheenjohtaja Ari Penttilä, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto ry
* pääsihteeri Anja-Tuulikki Huovinen, Suomen museoliitto ry
* lakimies Lottaliina Lehtinen, Suomen Muusikkojen Liitto ry
* toiminnanjohtaja Pirjo Westman, Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry
* lakimies Elina Mäntylä, Suomen Näyttelijäliitto ry
* puheenjohtaja Vesa Artman, Suomen peliohjelmisto- ja multimediatallenneyhdistys Figma ry
* puheenjohtaja Mikko Heiniö, Suomen Säveltäjät ry
* puheenjohtaja Pirjo Hiidenmaa, Suomen tietokirjailijat ry
* lainopillinen asiamies Riikka Tähtivuori, Suomen Yrittäjät
* toiminnanjohtaja Arto Alaspää, Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry
* toimitusjohtaja Katri Sipilä ja lakiasiainjohtaja Satu Kangas, Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry
* puheenjohtaja Jani Uhlenius, Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry
* toiminnanjohtaja Raimo Söder, Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry
* puheenjohtaja Reijo Svento, Tekijänoikeuden käyttäjien neuvottelukunta
* varatuomari Antti Kotilainen ja Internet-tarkastaja, OTK Ilkka Vuorenmaa, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus
* lakiasioiden päällikkö Tytti Peltonen, Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry
* johtaja Valtteri Niiranen, Viestinnän Keskusliitto
* toiminnanjohtaja Maria Rehbinder, Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusyhdistys Kuvasto ry
* OTT Rainer Oesch
* professori Kaarlo Tuori

Lisäksi valiokunnan pyytämät kirjalliset lausunnot ovat toimittaneet

* Kansallisarkisto
* Valtion taidemuseo
* Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry
* toimitusjohtaja Pentti Karhu, Elektroniikan Tukkukauppiaat ry
* Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry.

Xinot224/497

Kannattaisi varmaan kerätä näitä kansanedustajien vastauksia yhteen ja julkaista kaikelle kansalle jotta näkisivät kuinka hyvin ja asiantuntevasti asioitamme hoitavat. Eivät kyllä suurimmaksi osaksi tunnu olevan edes ajan tasalla mitä asioita siellä ajavat läpi..
Yksi ei ole perehtyny asiaan, toinen väittää että miljoonat lataavat Alatalon Mikkoa, kolmas luulee lain koskevan yrityksiä, neljäs syyttää EU:ta.. Ei herranjumala sentään miten hyvin "meidän" asioita hoidetaan..

feg225/497

"Tässä on lista porukasta, jotka kävivät lobbaamassa lakia eduskunnalle. Enää en ihmettele yhtän, miksi tuo laki on tuossa muodossa ja miksi kansanedustajille on annettu aivan väärää tietoa. Listalta löytyy nopealla silmäyksellä yksi kuluttajia edustava taho (EFFI Ville Oksanen). Vastaavasi viihdeteollisuutta on edustettu sitäkin enemmän."

Kysymys on heidän toimeentulostaan. Onko siis ihme, että heidän etujaan yritetään tässä turvata?

sidni226/497

keskustelualueelle on luotu aihe näiden kansanedustajien vastauksille.

Tarmo78227/497

@feg
Jep, yritetään turvata, mutta aika törkeästi kuluttajien oikeusturvan kustannuksella.

Deranger228/497

Quote:
Kysymys on heidän toimeentulostaan. Onko siis ihme, että heidän etujaan yritetään tässä turvata?
Miksi marginaalisen ryhmän etujen turvaamiseksi pitäisi polkea vakiintuneita kansalaisoikeuksia?

Siis eihän tämä tapahtuma mikään ihme ole, mutta väärin joka tapauksessa.

feg229/497

Siksi, että jos musiikista, taiteesta jne. edelleen ei tekijä saa asiaankuuluvaa korvausta, sitä ei kannata tehdä eikä kustantaa. Ja kaikki häviävät.

Spion^230/497

Panokset kovenee. On isot kihot äänestäneet. Kellään tietoa tuloksista?

Deranger231/497

Quote:
Siksi, että jos musiikista, taiteesta jne. edelleen ei tekijä saa asiaankuuluvaa korvausta, sitä ei kannata tehdä eikä kustantaa. Ja kaikki häviävät.
Miten kaikki häviävät jos kaupallinen roska markkinoilla vähenee hieman?

Suurin osa kovalevyilläni olevasta musiikista on sellaista, jota ei ole rahallisesti kannattanut tehdä. Kuitenkin se on tehty.

Ilmeisesti myöskään web-selainta jolla tätä viestiä kirjoitan, ei ole kannattanut tehdä koska se on ilmaisessa levityksessä.

Ei ole yhteiskunnan asia erityislainsäädännöllä väkisin yrittää pakottaa jotain toimialaa kannattavaksi, se on yrittäjien omalla vastuulla löytää ne keinot millä tuote myy (tai sitten vaihtaa alaa).

Kun vaakakupissa on ylikaupallisen roskan massatuotanto ja oikeuteni käyttää ja vaihtaa informaatiota katson kyllä että jään nimenomaan tällaisen lakiuudistuksen jälkeen häviölle.

Anga232/497

Ei maanviljelijöitä sen enempää auteta kieltämällä kaiken ulkomaalaisen ruuan tuonti. Kaikki häviäisivät varmasti paljon enemmän kotimaisen ruuan loputtua. Tämä vain esimerkkinä(en asu maalla).

corolla233/497

Quote:
He joutuvat ilman nettivarasteluakin tekemään päätoimisesti aivan muuta kuin musiikkia. Vain aniharvat Suomessa pystyvät elättämään itsensä laulaen ja soittaen.

Quote:
Ja niinhän sen kuuluu ollakkin, hyvä tavaton! Miksi ihmeessä kenellekään pitäisi turvata elanto harrastuksesta. Töitähän me muutkin joudumme päätoimisesti tekemään.
Aivan, eihän artisteistakaan läheskään kaikki pysty elättämään itseään omalla harrastuksellaan. Tähän pystyvät vain suuressa suosiossa olevat artistit/yhtyeet. Samaa voisi verrata urheiluun. Alemilla tasoilla pelaavat käyvät normaalissa työssä harrastuksen ohella. Mutta jos onnistut nousemaan kansainväliselle huipputasolle tai oman maansa korkeimpiin sarjoihin voit luultavasti elää harrastuksestasi.
Ero toki tässä tulee juuri siitä, ettei kukaan lataa netistä kovalla työllä kasvattamaasi sporttivartaloa, supertaitojasi tai puolia rahoistasi ei tarvitse antaa teostolle.

Deranger234/497

Quote:
Ero toki tässä tulee juuri siitä, ettei kukaan lataa netistä kovalla työllä kasvattamaasi sporttivartaloa, supertaitojasi tai puolia rahoistasi ei tarvitse antaa teostolle.
Aivan, mutta Suomen lainsäädäntö on ollut artistien tiedossa kun he ovat, omasta vapaasta tahdostaan, alansa valinneet.

Jokainen tässä elämässä joutuu tekemään valintoja mm. sen välillä mitä haluaisi tehdä ja mitä loppupelissä on kannattavaa tehdä.

Hyvin harva loppukädessä löytää sellaiset keinot jolla voi tehdä juuri sitä mitä haluaa, kannattavasti.

DolbyR235/497

Ja P2P jakeluhan antaa hyvää mainosta ja mahdollisuuksia uusille artisteille, ja samoin myös jo suosituille.
Vaikka itse lataan aktiivisesti musiikkia niin ostan silti edelleen ne parhaimmat albumit juuri siksi että saan paremman äänenlaadun mitä MP3ksi ripattu albumi tarjoaa.
DVD elokuvat ja softat onkin sitten eriasia:) Eikä Bill Gates tosiaan konkurssiin pääse menemään vaikka me kaikki lataisimmekin wintoosat P2Pstä.

neckbone236/497

Millonkohan saa infoo, että miten asiasta on äänestetty?

morsku238/497

Jos joku politiikasta tajuaa jotain niin voisi käydä kattomassa tuolla www.eduskunta.fi -> esukunta työ -> täysiistunto -> istuntokatsaus -> Äänestykset 3 ehdotukseen jaa ja yhteen ei.

Peteju239/497

Eiköhän se parintunnin sisällä selviä..
tässä tuli mieleen, että kuinkahan käy suomen laajakaista liittymien kanssa jos tämä lakiesitys nyt menee läpi?

sehän tarkoittaa tietty sitä että waretuksen tarkkailu kiristyy mikäli se on edes mahdollista..


-Pete

Kuikkis240/497

Huomasin tässä muuten että kaikki keskustasta ovat äänestäneet kyllä :>

AppleMr241/497

Läpi meni, että heilahti. Kiitos Kokoomukselle. Ensi-vaaleissa äänestän Aku Ankkaa.

Tarmo78242/497

Jaa 119
Ei 27
Poissa 53


Ahde Matti /sd poissa
Ahonen Esko /kesk jaa
Akaan-Penttilä Eero /kok jaa
Ala-Nissilä Olavi /kesk jaa
Alatalo Mikko /kesk jaa
Alho Arja /sd poissa
Andersson Janina /vihr ei
Anttila Sirkka-Liisa /kesk poissa
Anttila Ulla /vihr ei
Asko-Seljavaara Sirpa /kok jaa
Backman Jouni /sd jaa
Biaudet Eva /r jaa
Brax Tuija /vihr ei
Bryggare Arto /sd poissa
Cronberg Tarja /vihr poissa
Dromberg Kaarina /kok jaa
Elo Mikko /sd poissa
Enestam Jan-Erik /r poissa
Essayah Sari /kd jaa
Filatov Tarja /sd jaa
Forsius Merikukka /vihr poissa
Gestrin Christina /r poissa
Granvik Nils-Anders /r jaa
Gustafsson Jukka /sd jaa
Haapoja Susanna /kesk jaa
Haatainen Tuula /sd poissa
Halme Tony /ps jaa
Harkimo Leena /kok jaa
Hautala Heidi /vihr ei
Hautala Lasse /kesk jaa
Heinäluoma Eero /sd jaa
Hellberg Klaus /sd poissa
Hemmilä Pertti /kok jaa
Hemming Hanna-Leena /kok poissa
Hiltunen Rakel /sd jaa
Holmlund Anne /kok jaa
Hoskonen Hannu /kesk jaa
Huotari Anne /vas ei
Huovinen Susanna /sd poissa
Hurskainen Sinikka /sd poissa
Hyssälä Liisa /kesk jaa
Häkämies Jyri /kok poissa
Hänninen Tuomo /kesk jaa
Immonen Mikko /vas poissa
Jaakonsaari Liisa /sd jaa
Jansson Roger /r jaa
Juhantalo Kauko /kesk jaa
Kaikkonen Antti /kesk jaa
Kalli Timo /kesk jaa
Kallio Reijo /sd jaa
Kalliomäki Antti /sd poissa
Kallis Bjarne /kd poissa
Kanerva Ilkka /kok poissa
Kangas Matti /vas ei
Kankaanniemi Toimi /kd jaa
Karhu Saara /sd jaa
Karjula Kyösti /kesk jaa
Karpela Tanja /kesk poissa
Karttunen Marjukka /kok jaa
Karvonen Tatja /kesk jaa
Kasvi Jyrki /vihr ei
Katainen Jyrki /kok jaa
Kauppila Matti /vas ei
Kekkonen Antero /sd jaa
Kerola Inkeri /kesk jaa
Kettunen Rauno /kesk jaa
Kiljunen Anneli /sd jaa
Kiljunen Kimmo /sd poissa
Kiviniemi Mari /kesk jaa
Kiviranta Esko /kesk jaa
Komi Katri /kesk poissa
Korhonen Martti /vas ei
Korkeaoja Juha /kesk poissa
Koski Markku /kesk poissa
Koski Valto /sd jaa
Koskinen Jari /kok jaa
Koskinen Johannes /sd poissa
Koskinen Marjaana /sd jaa
Krohn Irina /vihr ei
Kuisma Risto /sd jaa
Kumpula Miapetra /sd jaa
Kuoppa Mikko /vas ei
Kuosmanen Pekka /kok jaa
Kurvinen Esko /kok jaa
Kähkönen Lauri /sd jaa
Kärkkäinen Kari /kd jaa
Kääriäinen Seppo /kesk poissa
Laakso Jaakko /vas ei
Lahtela Esa /sd jaa
Lahtela Seppo /kesk poissa
Lahti Jere /kok poissa
Laitinen Reijo /sd jaa
Lamminen Kalevi /kok jaa
Lankia Eero /kesk jaa
Lapintie Annika /vas ei
Laukkanen Markku /kesk jaa
Laxell Jouko /kok jaa
Lehtomäki Paula /kesk poissa
Leppä Jari /kesk jaa
Lindén Suvi /kok poissa
Lindqvist Maija-Liisa /kesk jaa
Lintilä Mika /kesk jaa
Lintonen Minna /sd poissa
Luhtanen Leena /sd jaa
Lämsä Eero /kesk poissa
Löv Pehr /r jaa
Manninen Hannes /kesk poissa
Matikainen-Kallström Marjo /kok jaa
Meriläinen Rosa /vihr ei
Moilanen-Savolainen Riikka /kesk jaa
Mustajärvi Markus /vas ei
Mönkäre Sinikka /sd jaa
Neittaanmäki Petri /kesk jaa
Nepponen Olli /kok poissa
Nousiainen Pekka /kesk jaa
Nurmi Tuija /kok jaa
Nylander Mikaela /r poissa
Oinonen Lauri /kesk jaa
Ojala Outi /vas ei
Ojala Reino /sd jaa
Ojansuu Kirsi /vihr ei
Olin Kalevi /sd jaa
Ollila Heikki A. /kok jaa
Paajanen Reijo /kok jaa
Paasio Heli /sd jaa
Paloniemi Aila /kesk jaa
Pekkarinen Mauri /kesk jaa
Peltokorpi Terhi /kesk jaa
Peltomo Pirkko /sd poissa
Pentti Klaus /kesk jaa
Perho Maija /kok jaa
Polvi Iivo /vas ei
Puhjo Veijo /vas ei
Puisto Virpa /sd jaa
Pulliainen Erkki /vihr poissa
Rahkonen Susanna /sd jaa
Rajala Lyly /kok jaa
Rajamäki Kari /sd poissa
Rantakangas Antti /kesk jaa
Ranta-Muotio Aulis /kesk poissa
Rask Maija /sd poissa
Rauhala Leena /kd jaa
Rehula Juha /kesk jaa
Reijonen Eero /kesk jaa
Risikko Paula /kok jaa
Roos Jukka /sd jaa
Rossi Markku /kesk jaa
Rundgren Simo /kesk jaa
Räsänen Päivi /kd jaa
Rönni Tero /sd jaa
Saarikangas Martin /kok poissa
Saarinen Matti /sd poissa
Salo Petri /kok jaa
Salovaara Pertti /kesk jaa
Sarkomaa Sari /kok jaa
Sasi Kimmo /kok jaa
Satonen Arto /kok jaa
Seppälä Arto /sd poissa
Seppälä Timo /kok jaa
Siimes Suvi-Anne /vas ei
Sinnemäki Anni /vihr ei
Sirnö Minna /vas ei
Sjöblom Juhani /kok jaa
Skinnari Jouko /sd jaa
Soini Timo /ps jaa
Soininvaara Osmo /vihr jaa
Särkiniemi Seppo /kesk jaa
Tahvanainen Säde /sd jaa
Taipale Ilkka /sd jaa
Taiveaho Satu /sd jaa
Tennilä Esko-Juhani /vas poissa
Thors Astrid /r poissa
Tiilikainen Kimmo /kesk poissa
Tiura Marja /kok jaa
Tiusanen Pentti /vas ei
Tulonen Irja /kok poissa
Tuomioja Erkki /sd poissa
Tynkkynen Oras /vihr ei
Tölli Tapani /kesk jaa
Uotila Kari /vas ei
Urpilainen Jutta /sd jaa
Vahasalo Raija /kok jaa
Wallin Harry /sd poissa
Valpas Unto /vas ei
Vanhanen Matti /kesk poissa
Vapaavuori Jan /kok jaa
Wideroos Ulla-Maj /r jaa
Vielma Ahti /kok jaa
Vihriälä Jukka /kesk poissa
Viitanen Pia /sd jaa
Vilén Jari /kok jaa
Vilkuna Pekka /kesk jaa
Virén Lasse /kok poissa
Virtanen Erkki /vas ei
Vistbacka Raimo /ps jaa
Väistö Matti /kesk poissa
Väätäinen Tuula /sd jaa
Ylä-Mononen Jaana /kesk jaa
Zyskowicz Ben /kok jaa

corolla243/497

alatalon mikkokin on antanut yllättäen jaa äänen, mutta ymmärtäähän sen kun on kovat tappiot tullunna levy myynnistä :D

Peteju244/497

Voihan paska... nyt vetää hiljaiseksi..

DolbyR245/497

Alas vaan koko hallitus ja anrkia pystyyn...armeija vittuun ekana ku Ei jaksais sinne tulla:)

mjk110246/497

mut enpä jaksa uskoa että se menee läpi just tuollaisenaan

morsku247/497

Tietoa koska tulee voimaan? pitää ladata varastot täyteen kun vielä saa :D

himpinen248/497

läpihän se tais mennä... jos nyt oikein ymmärsin. jaa ääniä 119 ja ei ääniä 27...

Zanzzi249/497

No ni nyt näyttää uhkaavasti siltä että toi menee läpi. Huno homma, mutta tulipahan ainakin hyvä syy olla ostamatta mitään, kun joutuisin jokatapauksessa rikkomaan lakia, että saisin esim musiikin soimaan tietokoneella niin mielummin lataan sitten suoraan jostain p2p verkosta kun maksan siitä 20e ja rikon sitten sen jälkeen lakia että sitä voin kuunnella.

Peteju250/497

kyllä tässä kuluttajien oikeuksia poljetaan oikeen kunnolla nyt ja kansalaisia kustaan silmään minkä keretään... prkl..

Letukka251/497

Sittenpä äänestetään vihreitä ensivaaleissa. Perkele.

neckbone252/497

Kiitos eduskunnalle tästä todella kansalle hyödyllisestä laista. Voi JuukelisBuukelis.

himpinen253/497

Halme prkl... anto jaa äänen... noh... mitä muuta voi odottaa, kun on senverran iskuja päähänsä saanu...

pietila254/497

siis tuleeko tämä laki nyt voimaan?

Peteju255/497

perkele ei äänestetä enää ketään tehdään lakko samantien..

morsku256/497

siltä näyttäisi

Korvakost257/497

taitaa sit alkaa ainaki omalt kohalt boikotti, ja tiistain kutsunnoissa täytyy kyl kieltäytyy lähtee puolustamaa tätä p*ska puljuu

pietila258/497

miten muka poliisit voi sit ratsata kaikki ihmiset joilla on mp3 sotin ja puhelimessa ym biisejä? koko kansa sit vissii on rikollisia?

corolla259/497

eikös halosen tarjan se pidä allekirjottaa, tai jotain.

mutta mitäpä väliä, onko se voimassa vai ei.jugurtti on huomennakin saman hintaista ja kansanedustajien lapset latailevat netistä musiikkia. ei muuta mitään miksikään, muutakuin että moni näillä palstoilla liikkuja taitaa jättää cd-levyn ostamatta

nikoo260/497

Mikäs kiire tässä on "varastoja ladata täyteen", samalla laillahan
niitä voi latailla tästä eteenpäinkin :)

Mielenkiintoista vaan nähdä mitä kaikkea ne nyt rupee tekemään
sen eteen että kuluttajat noudattaisivat lakia, warettamistahan
ei kuitenkaan saada loppumaan.

Bittiä vilisee kotiinpäin tälläkin hetkellä hyvällä tahdilla ja
tulee vilisemään jatkossakin.

nikoo261/497

"ei muuta mitään miksikään, muutakuin että moni näillä palstoilla liikkuja taitaa jättää cd-levyn ostamatta"

Aivan!
Asia (TOIVOTTAVASTI) kääntyy siihen suuntan että levy-yhtiöt ja
softatalot kusevat nyt omaan nilkkaansa ja kannustavat ihmisiä
warettamaan vielä enemmän.

Toivottavasti nyt moni muukin tajuaa jättää levyn ostamatta, koska
sama rikoshan se on imeä netistä kun ripata OSTETTU levy koneelle
ja siirtää soittimeen :)

Peteju262/497

jees, no jää nähtäväksi..

Dvd-mies263/497

Sori, tuli väärä linkki..

Juce264/497

http://www2.eduskunta.fi/fakta/edustaja/771/ :
"Tänään käsitelty muutosesitykseni, joka olisi poistanut laista sen kummallisuuden, ettei tietokoneohjelmia ja tietokantoja saa siirtää tietoverkoissa, ei mennyt läpi. Nyt minulle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin ehdottaa koko lain hylkäämistä ensi tiistaina. Hyvä niin, koska silloin kollegat voivat ottaa kantaa myös siihen, saako esim. suojatulta CD-levyltä siirtää musiikkia MP3-soittimen muistiin."

Eli tiistaina ratkeaa vasta lopullisesti.

Warettaa pystyy jatkossakin, mutta AfterDawnin oppaat ja listat ohjelmista voisi arkistoida jonnekkin.

Jonisti265/497

Nyt suututtaa. Pientä rajaa voisi tuohonkin vetää! Ei edes omasta teoksesta saa kopiota tehdä. Mites sitten mp3 soittimet ynnä muut? Rikonko lakia jos kuuntelen mp3 musiikkia tuolla soittimellani? Huhhuh..

wrestling266/497

Latasin just DC++ takasin koneelle-ollut poissa käytöstäni vuoden,kun olen vain ripannut levyjä omaan käyttööni.Nyt protestina lataan juuri mikko alataloa(samaa levyä kahdesti)-en kyllä aio kuunnella...

poisoned267/497

mmh.. ainoastaan vas. ja vihr. äänesti "ei".. =/

Amerest268/497

Ihan rauhassa nyt... ei sitä lakia olla vielä hyväksytty. Tuo aiempi linkki tuohon äänestystulokseen ei käsittänyt koko lakia. Vasta tiistaina selviää miten käy.

Hequel269/497

No niin, uskoni kansanedustajia kohtaan senkus kasvaa :)
http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?${BASE}=aanestys&${THWIDS}=0.2/188338&${html}=aan5000&${THWURLSAVE}=2/188338&${maxhits}=1000
Kiitokset kaikille jotka lähettelivät kantaa ottavia viestejä urheille edustajillemme :)

wrestling270/497

J.Kasvin sivuilla luki vielä:

Saamani palaute ja kollegojen reaktiot saamaansa sähköpostitulvaan (jatkakaa ensi tiistaihin :-) onneksi muistuttivat, miksi minä olen täällä.

Eli postia kulkemaan entistä ahkerammin!

Amerest271/497

Näin on. Eli täsmäpommitus jatkukoon!

Statik272/497

Joo, kyllä tuo rajoitetun toiminnallisuuden omaavat, pahimmillaan jopa kopiosuojainten takia vialliset, tuotteet ovat iso kannuste hankkimaan jostain toimivampi ja monikäyttöisempi versio tuotteesta.

Se, että siitä ei tarvitse maksaa, ei välttämättä ole enää pääasiallinen syy, esim ladata musiikkia verkosta. Pääasialliseksi syyksi nuosee se, että se vastaa kuluttajan tarpeisiin.

Useimmat ihmisistä kuitenkin tajuavat että esim artistin tulee saada tekemästään työstä korvaus. Monelta heistä kuitenkin loppuu viitseliäisyys mennä ostamaan cd-levy vielä kaupasta sen jälkeen kun teknisesti paremman version on saanut jo netistä (ei välttämättä äänenlaadultaan kuitenkaan, mutta monet kuuntelevat radiotakin hymyssä suin vaikka ämpäreiden laatu on sitä huomattavasti parempaa). Myöskin, jos Lakia on tullut jo rikottua, ei sitä tuotteen hankkiminen kaupasta miksikään muuta, vaikka oma oikeustaju näin sanoisikin. Enää kun et kaupasta saa edes sitä tuotetta, vaan vain rajoittuneet käyttöoikeuet siihen.

Musiikin nettikaupalla lienee edessä mielenkiintoiset ajat. Sääli vain että heidänkin tuotteensa ovat usein oikeuksiltaan rajoitettuja. Itsestäni ei tunnu hyvältä idealta että joudun asentamaan koneelleni ties minkälaista epämääräistä (lue: ei esim open source) ohjelmanpätkää jotta voisin ostaa musiikkia, saati kuunnella sitä, vaikka nyt jostain netanttilan musakaupasta...

Jrahikai273/497

Joo parempi katsoa tiistaihin miten ton lakiesityksen lopulta käy, tuo tämänpäiväinen tulos vähän antoi kuitenkin suuntaa 119 jaa 27 ei. Mutta vaikka laki menisikin tiistaina läpi ei se ihan heti tule voimaan, vaatii hallituksen siunauksen ja vasta sen jälkeen voidaan anaa voimaanastumis päivä.

pietila274/497

Niin mutta mikä toi linkki o? siinähä on ei:tä jotain 90?

chuu275/497

Kyllä menee taas perse edellä puuhun. Taitaa CD-levy ostot jäädä sitten lopullisesti tekemättä. Itse olen jo tähänkin asti jättänyt kopiosuojatut levyt poikkeuksetta kaupan hyllyyn pölyttymään.

Nähtäväksi jää mitenköhän tämä laki mahtaa vaikuttaa nettikauppojen, esim iTunes, maxmusic.fi toimintaan? Tähän astihan kappaleen on voinut kopioda 3-5 kertaa eteenpäin, tai polttaa CD:lle, riippuen DRM suojauksesta.

OneTonic276/497

No ni. ja sitten ne jotka eivät äänestäneet vaaleissa vaikka olisivat voineet, voivat katsoa myös napaansa. Kiitos vaan. Mut homma jatkuu ens tiistaina, sillon tämä päätetään loppuviimeksi. Entistä kovempi ääni kuuluville ensi viikolla.

wrestling277/497

Ja vielä tämäkin:

Ne harvat kerrat kun olen warettanut,olen ottanut lähinnä reg.1 leffoja,ulkomaisia tv-sarjoja-joita ei täällä ole näytetty.Nyt se laittomaksi niin onpa hauskaa ,täyttä sensuuria ja sotii ydinasein sananvapautta vastaan.

Tehkää joku jokin adressi ,tekisin itse mutten osaa tehdä "asiallista"

Nimiä saataisiin varmasti!

DJhessu278/497

Äänestys 4 klo 13:11 Istunto 85/2005 vp 09.09.2005 klo 13.00
______________________________________________________________________________________
JAA 58 3. lakiehdotus 21 §, miet./
EI 91 Särkiniemi
TYHJIÄ 2
POISSA 48
______________________________________________________________________________________
3 Hallituksen esitys laeiksi tekijänoikeuslain ja
rikoslain 49 luvun muuttamisesta

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?${BASE}=aanestys&${THWIDS}=0.2/188338&${html}=aan5000&${THWURLSAVE}=2/188338&${maxhits}=1000

Shadown279/497

Mistä tämä tulos 119 jaa sekä 27 ei, sikiää?
Sehän ei pidä ollenkana paikkaansa.

Tulos on 58 jaa, 91 ei, tyhjiä2 sekä poissa 48.

wrestling280/497

Niiin ja reg.1 leffoja saisi tuoda omaan käyttöön muttei katsoa,sillä region systeemihän on suojaus!

wrestling281/497

ELI SUOMEKSI EIKÖ MENNYT LÄPI ?

Deranger282/497

Quote:
Mistä tämä tulos 119 jaa sekä 27 ei, sikiää?
Sehän ei pidä ollenkana paikkaansa.

Tulos on 58 jaa, 91 ei, tyhjiä2 sekä poissa 48.
En väitä näistä paljoa ymmärtäväni mutta ilmeisesti siis on äänestetty monesta eri versiosta, joista ilmeisesti se järjettömin meni heittämällä läpi ja versiot joihin on tehty jotain muutoksia järkevämpään suuntaan eivät menneet läpi.

DolbyR283/497

Quote:
taitaa sit alkaa ainaki omalt kohalt boikotti, ja tiistain kutsunnoissa täytyy kyl kieltäytyy lähtee puolustamaa tätä p*ska puljuu
Kannatan valintaas:)

creep82284/497

http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?${BASE}=aanestys&$...

Tossa noi kaikki 4 äänestystulosta...

Eli 3 lakiehdotusta meni 1. äänestyksellä läpi ja 3. kerran äänestyksessä ollut lakiehdotus ei mennyt läpi...


Eipähän edelleenkää tarvii tässä PASKAvaltiossa missään vaaleissa äänestää... Samanlaisia rikkaitten kusipäitten talutusnuorassa olevia koiria ne ehdokkaat kuitenki on...

Statik285/497

Nyt tulee mutua, mutta musta tuntuu, ja ainakin noissa niin lukee, että äänestivät noista eri pykälistä kustakin erikseen. Näsitä kolme meni Jaa ja yksi meni Ei. Kunkin sisältöä en nyt tähän hätään osaa mistään kaivaa.

Täytyy myöntää että en ole ennen tälläisiä seuraillut joten en tiedä tarkoittaako tuo tuota.

OneTonic286/497

Siis lakiesitykset meni läpi pl. jumalanpalvelus musiikkia. Johon tehtiin muutos. Tämä laki päätetään ensi tiistaina. Johon mennessä olisi hyvä saada ne tajuamaan mitä tekevät. Eli mellä on aikaa enää 3 päivää joista 1 on arkipäivä ennen viimestä äänestystä. Jatkakaa hyvät ihmiset protestointia, NYT!

Tenki287/497

Mitähän tuolla niinkuin on nyt päätetty?

Guruttaja288/497

Quote:
Mistä tämä tulos 119 jaa sekä 27 ei, sikiää?
Sehän ei pidä ollenkana paikkaansa.

Tulos on 58 jaa, 91 ei, tyhjiä2 sekä poissa 48.
1. äänestys, JJ Kasvin ehdotus:
JAA 107
EI 32
TYHJIÄ 8
POISSA 52

2. äänestys, Ojansuun ehdotus:
JAA 135
EI 13
TYHJIÄ 0
POISSA 51

3. äänestys, Valppaan ehdotus:
JAA 119
EI 27
TYHJIÄ 0
POISSA 53

4. äänestys, Särkiniemen ehdotus:
JAA 58
EI 91
TYHJIÄ 2
POISSA 48

Sieltä se sikiää....

Toivotaan, että koko ehdotus kaatuu tiistaina. Eipä tartte enää koskaan äänestää yhtään keskustalaista (tosin en ole koskaan äänestänytkään).

Nimimerkillä: "En kiellä enkä myönnä, pikemminkin päinvastoin" (Paavo Väyrynen)

Tenki289/497

Nii eli osaisko joku tehä jotai "asiallista" adressia? Jonka vois sit pistää tonne eduskuntaan päin meneen..

Amerest290/497

Tänään ei äänestetty siitä, hyväksytäänkö laki vai ei. Tänään äänestettiin muutosesityksistä, eli pitäisikö tähän lakiin tehdä muutoksia ennen kuin siitä lopullisesti äänestetään ensi tiistaina. Näin olen itse ymmärtänyt.

Nyt on siis aikaa tiistaihin pommittaa kansanedustajia lisää sähköposteilla. Yleisesti ottaen koko asia tuntuu olleen vieras kansanedustajille ja saamansa suuri sähköpostitulva on entisestään saanut näiden päät pyörälle.

feg291/497

Mitkäs ne muutosehdotukset ovat?

lest292/497

Xanadu puhuu taas vaihteeksi bullshittiä, puollustaessaan omaa paskaa levy-yhtiötään.

Nyt hän sanoo:

Quote:
Kuinka täällä jaksetaankin marmattaa siitä, ettei waretus enää käy päinsä eikä suojausten kiertäminen tule enää kuulonkaan. Nyt on siirrytty lainsäädännöllisestikin digitaaliaikaan ja sehän on koko tämän uuden tekijänoikeuslain todellinen syy. Jos Suomi olisi saanut tehdä mitä huvittaa niin waretus jatkuisi ilman mitään rajaa ja "kaverille kans" -mentaliteetti jatkuisi hamaan tulevaisuuteen.
Mutta entäs kuukausi sitten?

Quote:
En suosittele kenellekään näitä turhia mp3-kauppoja koska fyysinen cd on edelleen hintansa arvoinen ja nykyisin jopa vielä enemmän.

Kopiosuojauksia vastustan kuten myös online-kauppoja.

Quote:
Hauskinta tässä kaikessa on se että levyt voi ripata koska tahansa mihin formaattiin hyvänsä ja kun musiikkiin kyllästyy sen voi myydä aina eteenpäin. Tämäkin osoittaa kiistattomasti perinteisten cd-levyjen ylivoiman mp3-kauppoihin nähden.
Ja tähän viestiin Xanadu voit vastata myös tyyliin "IDIOOTTI!!11111111111" tai sitten olla vastaamatta, mutta älä viitsi yrittää peitellä sitä, että ajattelet vaan omaa parastasi, ihmisistä viis.

pkaksp294/497

Quote:
Eipähän edelleenkää tarvii tässä PASKAvaltiossa missään vaaleissa äänestää... Samanlaisia rikkaitten kusipäitten talutusnuorassa olevia koiria ne ehdokkaat kuitenki on...
Ehkä viisaampaa olisi kuitenkin ottaa ja äänestää. Näin siinä käy kun moni jättää äänestämättä, kaikenlaisia tumpeloita sinne eduskuntaan sitten päästetäänkin.

Nyt kun noita tuloksia tuossa katselee, niin ainakin tietää ketä EI äänestä seuraavissa vaaleissa....

teme565295/497

Mistä löytyisi tietoa noista ehdotuksista. Mitä nuo pitävät sisällään?

Deranger296/497

Quote:
Ehkä viisaampaa olisi kuitenkin ottaa ja äänestää. Näin siinä käy kun moni jättää äänestämättä, kaikenlaisia tumpeloita sinne eduskuntaan sitten päästetäänkin.
Ongelman ydin onkin siinä että miten äänestää. Äänestääkö ehdokasta/puoluetta joka esim. tässä nimenomaisessa tapauksessa tekee oikein, mutta noin muuten edustaa kaikkea sitä mitä itse vihaa, vaiko toisinpäin.

Teki niin tai näin niin päätyy ojasta allikkoon.

Tosiasia on se ettei tällainen "edustuksellinen" demokratia vain voi toimia, vaan pitäisi päästä itse äänestämään asioista, ei ihmisistä.

creep82297/497

Quote:
Ehkä viisaampaa olisi kuitenkin ottaa ja äänestää. Näin siinä käy kun moni jättää äänestämättä, kaikenlaisia tumpeloita sinne eduskuntaan sitten päästetäänkin.

Nyt kun noita tuloksia tuossa katselee, niin ainakin tietää ketä EI äänestä seuraavissa vaaleissa....
Ei oikeesti vois tässä ahneiden kapitalistikusipäiden hallitsemassa valtiossa vähempää kiinnostaa äänestää jotai talutusnuorassa kävelevää idioottia... Loppupeleissä kaikki ehdokkaat joita sinne valitaan on ihan samaa maata, raha niillä vaa ratkasee siinä päätösten teossa, ei mitään väliä kansalaisten oikeuksilla kunhan nykyinen ihmisten rahastuspolitiikka jatkuu...

feg298/497

Täällä on keskiviikkokäsittelyn koko satsi, josta varmaan ne muutosehdotuksetkin löytyvät:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/ptk_83_2005_ke_1.htm

wrestling299/497

Tänne kanssa postia!

(MBnetistä kaivettu)http://www.kuluttajavirasto.fi/Täällä puolestaan majailee kuluttajavirasto, joka pitää ravistella hereille. Uusi tekijänoikeuslaki polkee kuluttajien perusoikeuksia raskaalla saappaalla.

wrestling300/497

Sori, linkistä pois"täällä",niin pelittää...

Daeron301/497

Koko lakiehdotus on ensimmäinen askel Suomen muuttamisesta fasistiseksi täysin väärällä tavalla. Jos se hyväksytään sellaisenaan, ovat sinivuokot periaatteessa miljoonien ihmisten pidätyksen edessä. Mitä seuraa paljon ankarampi vastarinta.

Miksi Suomen tyhmimmät ihmiset löytyvät juuri sieltä päättäjien joukosta?

Valittu302/497

27 s-postia, 2 vastausta:

Hei,

kd-ryhmämme ei ole voinut osallistua lain käsittelyyn sivistysvaliokunnassa,
sillä meillä ei ole siellä paikkaa. Toimi Kankaanniemellä on varapaikka
Perustuslakivaliokunnassa, ja hänkin pääsi "pöydän ääreen"eli osalliseksi
päätöksenteosta vain osassa pykälistä. Emme ole lakiin tyytyväisiä ja olisi
parempi, ettei laki tuossa muodossa tulisi lainkaan hyväksyttyä. Harmi vain,
että suurissa puolueissa lain kannattajia on koko joukko, ja vastalauseita
mainitsemistasi käsittämättömistä pykälistä ei ole edes jätetty eli huomenna
äänestämme vain Internet-palveluntarjoajan vastuusta, jumalanpalvelusmusiikista
ja kahdesta muusta pykälämuutosehdotuksesta, joissa vielä haluttaisiin
tiukentaa lakia entisestään. Ensi viikolla otamme sitten kantaa
perustuslainmukaisuuteen ja lain hyväksymiseen/hylkäämiseen.

T. Sari Essayah, kd-ryhmän pj

Hei,

kiitos viestistäsi.
Janina Andersson äänestää tänään Jyrki Kasvin yhden momentin poistoa koskevan
esityksen puolesta, jossa esitetään, että ätietokoneohjelmien ja tietokantojen
välittäminen Internetissä olisi edelleen sallittua. Varsinaista koko lakia
koskevaa hyväksymis- tai hylkäysäänestystä ei istunnossa ole.

Terveisin,
avustaja Janina Vilén


EDIT: pastesin ensin vähän väärin ton :D

Lolloz303/497

Tarkoittaako tämä nyt sitä että esim.AVI soittimista tulisi melkein laittomia, koska ne olisivat melkein rikoksen teko välineitä, kärjistäen.

Takajammu304/497

No ainakin sen tiedän, että suuria puolueita en tule enää äänestämään (SDP,Kesk.,Kokoomus)
Vihreillä tuntuu olevan parhaiten nämä asiat tiedossa, vaikken muuten heidän ajatusmaailmasta kauheesti perusta

DeWandere305/497

Kai tässä on itsekkin ruvettava lähettämään noille lakiasian hyväksyneille kansanedustajille viestiä. Eihän kukaan tervejärkinen ihminen voi äänestää tuon lain puolesta, jos tietää laista edes jotain. Jos eivät tajua tästä uudesta laista mitään, niin eivät edes äänestäisi.

Spion^306/497

Sitä tullaan näkemään tiistaina noiden isojen herrojen ihmeet. Jos laki menee läpi niin huh huh. Ei mene Suomella hyvin, ainakaan kansan puolesta tässä asiassa.

Jrahikai307/497

Niinpä niin, EU kun sanelee meidänkin tekemiset Brysselistä käisin, eihän tässäkään tehdä muuta, kuin vahvistetaan kaksi vuotta siten voimaan tullut direktiivi halttiin me sitä tai ei, mutta itseppä olemme edustajamme valinneet. Ei muuta kuin mailia kannsanedustajille ja puolustamaan omia kansallisia etujamme.

stillborn308/497

Onpas aktiivinen keskustelu ja hyvä niin sillä nyt ainakin porukan pitäisi tietää mitä puolueita EI kannata äänestää..
Vaikka kyseiset "toimet" muuttuisivatkin laittomiksi niin mitä sitten? Suomalaiseen kansanperinteeseen on aina kuulunut, että molopäisiä lakeja rikotaan ja niin nytkin käy ja jonkin ajan kuluttua kohu laantuu eli homma jatkuu entiseen malliin. Tulen siis rikkomaan mahdollista uutta lakia ja nukun yöni edelleen hyvin foliohattu päässä... :\

Deranger309/497

Direktiivi on kuitenkin suht väljä ja jättää pelivaraa jota oltaisiin voitu käyttää kuluttajille aiheutuvien haittojen minimoimiseksi. Näin ei kuitenkaan tehty.

Kekäle310/497

Tarkottaakos tää laki käytännössä sitä ettei ETA-alueen ulkopuolelta (esim. jenkeistä) voi enään tilata esim. DVD-leffoja???

oxygenol311/497

Tästä voisi pikkuhiljalleen alkaa pakkaa laukkuja ja muuttaa pois suomesta, perkele koht ne vie viel oikeuden että et enää saa polttaa kessui ulkona vaan pitää olla erillinen kupolilla päällystetty kaupungin osa mis saa vetää pössii jos haluu. Voisivat mieluiten muuttaa tuota lakia silleen, että imuttaa saat jos ei oo varaa ostaa musaa/leffoi/pelei... Nyt kyllä pistän rahani pariin 300gb:n kovalevyyn ja imutan ne täyteen mikko alatalon uusinta levyä niin jokohan sit alkais tulla järkee :D

tuomox312/497

Itse olen lähettänyt jo muutaman meilin, ja toivon hartaasti ettei näin molopäinen lakiesitys mene läpi. Lakihan vaikuttaa eniten suomalaisten nuorten lemämään joten äänestys olisi pitänyt järjestää jollain netti saitilla. On outoa että ne pässit sielä hallituksessa tietää kaikesta kaiken, mutta ei ne mistään mitään tiedä, jättäisivät siis päätöksen teon sellaisille jotka tietää mitä laista seuraa. Itse jatkan postin lähettelyä, waretusta ja cd:iden rippaamista niinkuin en tietäsisi laista mitään.

yimanya313/497

Jos kopiosuojausten kiertäminen kielletään ja kaikkiin levyihin tulisi lain hyväksymisen jälkeen kopiosuojaus ja kopiosuojaukset eivät kehity, tarkoittaisi se sitä, että cd:itä pystyisi kuuntelemaan vain kotistereoista, koska suojatut levyt eivät useimmiten toimi esim. kannettavissa soittimissa tai autostereoissa. Ne saattavat jopa rikkoa laitteita. CD saattaa siis pian tarkoittaa "Corrupted Disc".


(PS. TinyUL on kätevä jos haluaa lyhentää osoitteen, eikä halua levittää koko ketjua
Firefox: http://tinyurl.com/53y8s IE: http://tinyurl.com/)

Deranger314/497

Quote:
Tarkottaakos tää laki käytännössä sitä ettei ETA-alueen ulkopuolelta (esim. jenkeistä) voi enään tilata esim. DVD-leffoja???
Saat tilata omaan käyttöösi mutta et levittää etkä jälleenmyydä, ymmärtääkseni. Eli esimerkiksi Japanista tai Jenkeistä maahantuodun viihteen jälleenmyynti ei onnistuisi.

tuomox315/497

Annoin pikkusormen se vei koko käden. On vaan kumma kuinka valtio salakavalasti vaikutaa suomalaisten elämään, esim. juuri toi ettei enää saa myydä omistamiaan videoita jotka on ostanut vaikka ulkomailta. Tyyliin "Älkää ostako halpoja leffoja ulkomailta, ostakaa sama leffa suomesta monta kertaa kalliimmalla, niin valtio hyötyy tästä". Jos kaikki pitäisi ostaa kaupasta niin tuotteiden hintaa voisi tuntuvasti alentaa, sehän on vaan niin ettei kallis tuote mene kaupaksi jos saman tuotteen saa ilmaiseksi.

Kekäle316/497

Selvä homma... rupesin vaan pohtimaan asiaa kun IT-viikon sivuilla puhuttiin tuonnin kokonaan kieltämisestä... http://tinyurl.com/bxhcu

fkock317/497

Quote:
Saat tilata omaan käyttöösi mutta et levittää etkä jälleenmyydä, ymmärtääkseni. Eli esimerkiksi Japanista tai Jenkeistä maahantuodun viihteen jälleenmyynti ei onnistuisi.
Eli Freerecordshopit ja kaikki muut yhtiöt joutuisivat luopumaan import kamoista....

Shadows13318/497

ei näytä menevän läpi uutisten mukaan

Deranger319/497

Quote:
rupesin vaan pohtimaan asiaa kun IT-viikon sivuilla puhuttiin tuonnin kokonaan kieltämisestä
Niinpä näkyy... Noh kannattaa kuitenkin suhtautua varauksella noihin lehtiartikkeleihin, niissä on aika usein kaikenlaisia asiavirheitä.

mjk320/497

Hitto vie, jos ostan 25€ cd-levyn, ja muunan sen mp3:ksi omaan käyttöön. Tuon nykyinen laki sallii, mutta ei tuleva, eli osta samalevy mp3:muodossa vaikka itunesilta...helvet..tuplahinta yhestä cd:stä.
Tanopäitä koko eduskunta täynnä, sekä taitaapi olla vielä tuo eu:kin...

Täällä kylläkin on ihaltavan aktiivista jälleen. :-P

geezz321/497

tarkoittaako tämä nyt sitä että joku oikein tutkii tämän lain tottelemista,oikein urakalla?

Degra322/497

Poliisi jos joltain tulee tutkintapyyntö, esim. Teostolta.

Juhoman323/497

Niin, mutta jos Teosto tai Gramex yltyy näitä tekemään kovinkaan paljon, ei poliisilla riitä resurssit vaikka se onkin velvoitettu selvittämään kaikki tutkintapyynnöt.

Ulkomaille vaan niin nopeaa kun on koulutukset käyty.

hanz91324/497

ei hyvä jos laki totetuu

viikinki325/497

tietääks kukaan miten siinä nyt sitten kävi?

ookkee326/497

http://tinyurl.com/aypt5

Noille suuressa valiokunnassa oleville vain viestiä niin johan alkaa tapahtua. Koska esitys siirtyi sinne, voivat he muuttaa vaikka koko lakiesityksen tai poistaa osia.

Ks http://www.effi.org/blog/2005-09-09-Ville-Oksanen.html

Deranger327/497

Täytyy sillä Teostollakin jotain näyttöä olla ennen kuin poliisi mitään alkaa tutkimaan.

Tässä taas on mielenkiintoista se, että eihän siitä mitä joku kotonaan tekee voi laillisin keinoin mitään näyttöä saada.

Tämän lisäksi jos ei lain rikkomisesta säädetä mitään rangaistusta ja asianomaisella aiheutuneet vahingotkin on luokkaa yhden CD:n hinta, veikkaampa että lain vaikutus jää täysin olemattomaksi.

tuomox328/497

Ei ole väliä miten suuret tai pienet vaikutukset lailla on, se ei saa astua voimaan ollenkaa.

himpo329/497

Kun äänestyksestä alkoi tulla "Läpi meni", "Onneksi ei mennyt läpi" viestejä piti asiaa hieman tutkia...parin tunnin päästä oli selvillä vain äänestys kohdan 3. lakiehdotus 21 §, miet./ Särkiniemi osalta valiokunnan esitys että kohta joka velvoittaisi kirkot maksamaan teostomaksuja poistettaisiin ja kohta että kirkkojen ei tarvitse anella lupia teosten kirkossa soittamiseen kappaleen tekijältä säilyisi ennallaan.

Kuka tajusi?? Eli kirkossa saa edelleen soittaa musiikkia lupia kyselemättä ja ilmaiseksi?? Mutta mistä äänestettiin? Kyseisestä mietinnästä jota ei löydy mistään? Kuka vastusti muutosta? Siis muutosta ettei tarvitse maksaa? Vai muuttamatonta versiota? Kuka tajusi?

Katsokaa Jyrki Kasvin muutos esityksen kohtalo:
http://www2.eduskunta.fi/fakta/edustaja/771/index.html
Niin ymmärrätte edes äänestyksen 1. lakiehdotus 11 a §, miet./ Kasvi lopputuloksen kun Jyrki äänesti EI: (siis äänestys on varmaankin sisältänyt seuraavanlaisen viestin meille ihmisille:
"TIETOKONEOHJELMIA JA TIETOKANTOJA EI SAA SIIRTÄÄ TIETOVERKOISSA"
Ja tähän meidän puolesta taisteleva Jyrki siis äänesti:
"KYLLÄ PRKL SAA SIIRTÄÄ"
Mutta KESKUSTA, SDP, & KOKOOMU$ äänestivä yhtenevästä=(puoluekuri):
"ETTE PRKL SIIRRÄ MITÄÄN"

Kaikki ollaan kuitenkin ihan pihalla että mitä hä?
Ja syystäkin, kun Jyrki Boy joka on sentään tietotekniikan vaikka mikä guru onnistuu painamaan kasettimaksun kohdalla kolmesta napistä väärää .. :) :)

Tietääpähän nyt sitten äänestää vihreitä täst edes!!!

q-hub-op330/497

en ole lukenut koko juttua läpi muta jos tuo laki ehdotustulee niin Sonera , elisa ja muut Internet yhteyksien tajojat joutuvat sanomaan hyvästit monelle asiakkaaalle ja moni tiputtaisi ainakin yhteyden nopeutta mutä sitä tyhjästä maksaa
Ja tosta alatalosta ymmärrettävintä olisi jo nuo olisi ladattu esim DC++
ja jokainen väli laskettaisiin uudeksi latauksesksi

Deranger331/497

Quote:
en ole lukenut koko juttua läpi muta jos tuo laki ehdotustulee niin Sonera , elisa ja muut Internet yhteyksien tajojat joutuvat sanomaan hyvästit monelle asiakkaaalle ja moni tiputtaisi ainakin yhteyden nopeutta mutä sitä tyhjästä maksaa
Jaa. Ei se laki nykyäänkään tunnu kaistan käytön esteenä olevan?

propp332/497

Tuli mieleen että siellä eduskunnassa ei välttämättä kaikki osaa käyttää tietokoneita.
Koska en ole missään nähnyt/kuullut hallituspuolueiden edustajien vastauksia, olisiko heihin syytä ottaa yhteyttä myös perinteisellä etanapostilla?
Ihan vaan varmuuden vuoksi...

MoZar333/497

Tavallaanhan Sonera ja Elisa markkoinoivat juuri sitä, että netistä saa ihan kaikkea.. JOPA ELOKUVIA! Ja juuri niiden takiahan hankitaankin isompia yhteyksia, mikä taas tuo Soneralle ja Elisalle lisää rahaa..

Noh vaikka tämä laki tulisikin voimaan, muuttaako se oikeasti mitään?

Paitsi, että vähemmästäkin ottaa päähän, jos ei edes omia CD-levyjä saa ripata Mp3 soittimeen... Hmm.. ja se on kanssa mielenkiintoista, että Mp3 soitinten mukanahan tulee ripperi jolla musiikit saa koneelle ja soittimeen.. :D Ja tämän lain jälkeen, Mp3 soittimen oman ohjelmiston käyttö olisi laitonta?!? JÄRKEVÄÄ!

ETTÄ HOMMA RULAA!

varaani334/497

totta hitossa, jos nettiyhteydestäni maksan, myöskin käytän sitä 100-prosenttisesti.

ville0304335/497

Joo vittu et on järkevää.. mitenkähän käy mp3 soitinten kaupan... turha varmaan ostaa mp3 soitinta koska on laitonta ripata siihen musiikkia... korvaakohan valtio sitten jo ostettujen soitinten hinnat, koska mitä niillä tekee jos ei niihin saa musiikkia..

nrautava336/497

Quote:
jos nettiyhteydestäni maksan, myöskin käytän sitä 100-prosenttisesti.
Niinhän se on. Eli ei me tyhjästä haluta maksaa.

Tapiox337/497

Suomen valtio säätää lakeja nähtävästi niin, että se voi laillisesti ryöstää suomalaiset, ryöstötavalle vain on keksitty hienompi nimi: verotus. Kauanko tässä maassa enää voi elää, kun kaikki kansalaisten vapaudet ja oikeudet poljetaan maahan ja kansalaisten rahat ryöstetään. Annanpa vinkin: rikkokaa näitä mänttien tekemiä lakeja, eihän se olisi kovin hienoa PR:ää Suomelle, jos täällä asuisi 5 miljoonaa rikollista, vaikka pian ehkä asuu jos uusi laki astuu voimaan. Suomen valtio on holhoava riisto hallitus. Jos kansan edustajat edustaa kansaa niin miksi ne tollot tekee laki ehdotuksia joista kansa ei tykkää?

JanisHell338/497

Koska rahapuhuu.

SepeH339/497

Mikäli tuo ohjelmien latauksen kielto myös pysyy laissa, niin tekeekö se minusta rikollisen jos vaikkapa lataan jonkin Linux distron netistä? Entäpä Windows Update?

Noh, toivottavasti nuo anonyymiP2P systeemit kehittyisivät vielä hieman paremmiksi, niin voisi niitä alkaa käyttämään. :)

Ja niin... ei sitte muuta kuin joku kielitaitoinen kirjoittamaan tästä asiasta värikästä, mutta samalla asiallista artikkelia CNN:lle, Euronews:lle ja muille uutistoimistoille, että ulkomaillakin ihmiset saisivat nauraa suomalaiselle meiningille.

SepeH340/497

Ainiin, yksi juttu vielä. En nyt tiedä, että onko täällä ollut puhetta adressin tekemisestä, mutta tuosta näytti olleen puhetta MBNetin net.nyt:ssä. Ajatus ei välttämättä olisi mikään huono vaikka aikaa tuolle ei paljoa enää olekaan, mutta luulen, että ihan komean listan nimiä sille voitaisiin saada. Nyt vaan osaavat tekemään tuollaisen sivun äkkiä.

Sitten kun laki astuu voimaan, niin siinähän on näppärä lista Teostolle, että keistä ensimmäisenä tekee tutkintapyynnön. ;)

tuomox341/497

joo, tommonen adressi antais kyllä lisää potkua tähän hommaan. jos sellainen jollekkin sivulle, niin kertokaa siitä täälä tai net.nyt:issä niin menen välittömästi allekirjoittamaan sen, niin ja mun broidit (4) menee varmaan kanssa. =) vielä ei ole liian myöhäistä voittaa taistelua pimeyden hallitusta vastaan.

Ranee342/497


Isompi vapaasti käytettävä kuva http://www.digisydan.net/kuvat/FaultyNoMore.png

Tärkeämpää olisi päästä viallisista tuotteista eroon kuin estää käyttäjiä käyttämästä viallisia tuotteita.

juhaerik343/497

adressia adressia

Peteju344/497

Irwin Goodman - Haistakaa Paska Koko Valtiovalta

siinä teille asiallinen tilanteeseen sopiva biisi!
sopii teemaksi :D

-Pete

aaxxeell345/497

Voiko noin alas vajota. Taas yks lakiesitys jossa ei ole tarkemmin mietitty järjellä. Onkohan nämä meidän viisaat kansanedustajamme miettineet tarkemmin lain seurausta? Entä kuinka moni tästä hyötyy?
Ja vaikka tuollainen laki astuisi voimaan se ei muuttas mitään,päinvastoin.
Toivon ettei kukaan alistu järjettömyydelle!

Tässä tulee todistetuks kuinka perhanan huono demokratia todellisuudesa on.
Tuo järjestelmä on jo vanha ja olis jo kohta aika siirtyä siihen "kansan" valtaan! Sveitsissä on kuulemma toiminut hyvin.
Olemmehan kaikki samanlaisia ihmisiä ja jokaisen ääni pitäisi olla saman arvoinen. Enemmistö kansasta tuskin tuota hyväksyisi.

corolla346/497

Tähän iän ikuiseen taisteluun teostoa vastaan pitäisi saada jotenkin loppu. Yksi keino voisi olla se, että laajakaistan kk.maksuun lisättäisiin jonkinlainen teostomaksu. Vaikkapa 10 €. Olisin sen valmis maksamaan, jos levyjen hinnoista samalla tiputettaisiin kasettimaksua ja tämä sota saataisiin päätökseen. Tässäkin tulee vain ongelmaksi se että ihan joka ikistä liittymää ei osteta warea varten ja ihan joka ikistä ei kiinnostaisi moista maksua maksaa.

Kyllä tähän tuohuun ei voi muuta sanoa kuin lainata partista:
http://www.kerrolisaa.com/cgi-bin/kl6.pl?a=20&b=1207

corolla347/497

Quote:
Enemmistö kansasta tuskin tuota hyväksyisi.
Enemmistön kansasta pitäisi vain tietää mistä on kyse, tietämättömät leimaavat vain kaiken toiminnan merirosvoiluksi. Jos suuret ikäluokat ( johon suurin osa kansanedustajista kuuluu) ymmärtäisivät mitä oikeastaan lailla kieltävät, eivät välttämättä jaa ääntä antaisikaan.

Deranger348/497

Quote:
Tähän iän ikuiseen taisteluun teostoa vastaan pitäisi saada jotenkin loppu. Yksi keino voisi olla se, että laajakaistan kk.maksuun lisättäisiin jonkinlainen teostomaksu. Vaikkapa 10 €.
Sillähän se loppu saadaan että annetaan pirulle pikkusormi. not. Jos tänä vuonna sovitaan 10€ niin ensi vuonna ne haluaa 15 ja sitä seuraavana 25. Loppuahan ei sitten tulekaan koskaan.

Ei tälle valitettavasti nykyisessä yhteiskuntajärjestyksessä tule loppua tulemaan. Päätösvalta on pienellä joukolla ihmisiä ja tekijänoikeusjärjestöillä on resurssit huolehtia siitä että nämä ihmiset tekevät "oikeita" päätöksiä.

kiiveri349/497

tuplat

kiiveri350/497

ei mitään järkeä tuossa laissa. ja siitä saavat päättää sellaiset joista ei kuin pieni osa ymmäärrä sen käytännön merkitystä.
otetaan esim MP3 soitin, en mene vannomaan mutta sille ei taideta keuhesti myydä valmiita levyjä missä olisi musiikkia, joten jos tämä laki astuu voimaan tuleeko MP3-soittimista laittomia kun eihän niille minun ymmärtääkseni muuten saa musiikkia, sen puoleen psp, kyllähän sillä voi pelata ja siihen ostaa leffoja, mutta kyllä se mukavammin toimisi jos leffat voisi ladata tietokoneelta ja musiikit. tai polttavat cd/dvd-asemat, eikös niitä yleensä osteta että voidaan polttaa musiikkia ja elokuvia, kyllä joku tietenkin voi esim valokuvia polttaa cd:lle mutta kannattaako sen takia ostaa polttavaa kun eihän sillä saa enää tehdä mitään.

mutta jos joku tietää tuosta adressista jotain niin laittakaa linkkiä niin sinne voisi lisätä oman nimen!

ps. korjatkaa jos olen jotenkin ollut väärässä jossain

AvenZer351/497

nyt ollaan sitten hyvin lähellä sitä poliisit rupee muun euroopaan tyylii ratsaa koteja tällästä laittomien tuotteiden takia kuten esim. aluekoodi vapaa dvd soitin (kopiosuojauksen kiertävä laite == laiton) ja mukaan lukien waret koneilla tms.

turha keksiä mitää selityksiä: ei niillä ole resursseja tai tällästä. Jos bsa tai microsoft tms. oikeusien omistaja tekee tutkinnon pyynnön poliisin sillon tutkittava..

Mutta uskokaa minua siitä että nyt se on vain ajan kysymys (muutama kuukaus tästä eteenpäin) millon ne rupeen tekee niitä. Kohta ne rupee tekee iskuja suomessaki pelottu tyylillä haastetaan satunnaisesti vaikka noi tosta tyyliin.

Tietenki jos on niin paranoidi turvallisuuden suhteen kuten minä niin säilyttää kaikkea tällästä materiaalia cryptatulla kovalevyllä. (virta poikki vaan kone ei lähe boottausta pitemmällä ilman tunnuksia, en kylläkään luovuta kenelläkään ellei sitten joku tule aseella tai tälläsellä uhkaamaan.)

http://www.ce-infosys.com/ saa ilmanen ohjelma niin kaupallisessa kuin kotikäytössä toimii windows:issa ja linuxissa. Ohjelman haitta puolena on se että softa kryptaus hitastaa konetta mikä tarkottaa sitä sillä ei voi hirveesti pelata. Videoita ainaki pysty kattoo ilman se haittas ollenkaa.

Deranger352/497

Quote:
Jos bsa tai microsoft tms. oikeusien omistaja tekee tutkinnon pyynnön poliisin sillon tutkittava se.
No ei se nyt ihan niinkään voi olla. Pitäähän niillä olla näyttöä ennen kuin poliisi mitään alkaa tutkimaan. Ja jos poliisi on sitä mieltä että näyttöä niin vakavasta rikoksesta ei ole että kotietsintää voisi sen pohjalta tehdä niin eihän ne silloin voi sitä tehdä.

trooper78353/497

Quote:
...Yksi keino voisi olla se, että laajakaistan kk.maksuun lisättäisiin jonkinlainen teostomaksu. Vaikkapa 10 €. ...
Olen samaa mieltä tuosta lisä-kk maksusta. Vielä reilu vuosi sitten tuli maksettu 512/512 yhteydestä 73e/kk... joten en minä kuolisi jos 1/512 nettitaksa olisi 40e nykyinen 30e sijasta. Harmi vaan että tälläiset vaihtoehdot ei kelpaa päättäjille/teostolle yms.

corolla354/497

näin on. näyttöä pitää olla, sitä jankattiin jo joulukuussa 2004. poliisilla pitää olla näyttöä rikoksesta jonka minimirangaistus 6 kk ehdotonta. tämmösen pykälän muistan tuolloin lukeneeni jostain, lakia lukeneet voivat halutessaan korjata väittämän.

thc666355/497

Kotietsintä: Kotietsinnän edellytykset ja kohde

Onko asunnossasi suoritettu kotietsintä? Miksi poliisi tekee sen?

Asuntosi saattaa joutua kotietsinnän kohteeksi, jos sinua epäillään rikoksesta, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään kuusi kuukautta. Kotietsinnän kohteena voi olla kokonainen rakennus, yksittäinen huone tai vaikkapa kulkuneuvo. Kotietsintä suoritetaan esineen tai omaisuuden löytämiseksi taikka muun sellaisen seikan tutkimiseksi, jolla voi olla merkitystä rikoksen selvittämisessä. Esineen tai omaisuuden löytäminen on tärkeää rikostutkinnallisista syistä esim. takavarikon täytäntöönpanemiseksi tai varastetun tavaran löytämiseksi.

Kotietsinnästä on laadittava pöytäkirja ja kotietsinnästä on pyynnöstä annettava todistus sille, jonka luona etsintä on toimitettu.

Ahmud356/497

Nyt olen vähän sekaisin. Onko siis jo nyt laitonta ladata omaan käyttöön musiikkia internetistä. Eli voinko vielä imuttaa jotain ilman sitä pelkoa että poliisi koputtaa oveen? selostaisiko joku asiaan perehtynyt tämänhetkisen tilanteen?

thc666357/497

lataa ihan rauhassa vaan...

Ahmud358/497

ilman että kytät koputtaa ovelle kotietsintäluvan kanssa?

aaxxeell359/497

ton lain mukaan et saa enää ladata! etkä kopioida minnekkään. Mut who cares!!!!

corolla360/497

lakia ei mielestäni ole vielä lisätty yhtään mihinkään ja vaikka olisikin, ei poliisi toistaiseksi pysty kovinkaan helposti käyttäjiä bustaamaan.

diplomatc361/497

Voisivat jahdata niitä terroristejansa mitä niin kovasti pelekäävät :/

Ahmud362/497

Quote:
lakia ei mielestäni ole vielä lisätty yhtään mihinkään ja vaikka olisikin, ei poliisi toistaiseksi pysty kovinkaan helposti käyttäjiä bustaamaan.
Noin minä sen itsekin ymmärsin. Mutta eikös se päätetä lopullisesti joskus muutaman päivän päästä? Eikö silloin hyvällä tuurilla koko ehdotus kumoutua ja tämänhetkinen tekijänoikeusjärjestelmä jäädä ennalleen?

corolla363/497

Sanokaapa joku ovatko ennen lakimuutosta poltetut levyt omaan käyttöön nyt laittomia?

thc666364/497

eivät ole...paitsi jos olet aikeissa myydä ne

eejapar365/497

yks sana: ryöstöporvarimaailma. :D

himpo366/497

No ohjelmien kohdalla kyllä saattavat poliisit lähteä liikkeele helpommin kun niistä kuitenkin tulee äkkiä isoja summia.

Esim Office-12 kun tulee niin äkkiä on tuhat lataajaa jonossa!

Statik367/497

Jos en nyt taas ihan väärin ymmärtänyt niin:

Ainoastaan kopiosuojauksen kiertäminen on laitonta, ei kopiointi. Eli omaan käyttöön saa kopioida jos kyseisessä levyssä ei ole kopiosuojausta (perse edellä puuhun). Tulevaisuudessa sitten varmaan lisääntyy noi, paitsi jos kukaan ei osta.

Aluekoodi-järjestelmää ei varmaankaan lueta kopiosuojaukseksi tässä tapauksessa, koska monessa uutisessa on mainittu että tämän hetkisiä mitään muitakaan käytössä olevia kopiosuojauksia ei niiksi lueta.

Mp3-soittimeen kaiketi saa joistain nettikaupoista musiikkia, ja oliko sitten niin että kopiosuojaamattomia levyjä saat omaan käyttöön kopsata myös.

Oikeus voinee määrätä antamaan cryptatun levysi salasanan, joskin en usko kuitenkaan että sitä kiinnostaa niin kovasti... (teoriassa kuitenkin, jos et anna se on jonkinlaista virkavallan vastustamista)

Laki tulee voimaan sitten kun se tulee voimaan. Se että se on hyväksytty jossakin ei tarkoita sitä että se on voimassa.

ryki368/497

Hohhoijaa tätä suomen valtioo...
Aina kun jossain EU:ssa säätäävät isot herrat jonniin tyhmän lain jolla ei tee mitään niin mikä saakeli se on että suomen pitää olla heti ensmäisenä sitä lakia totteuttamassa. Eikö sitä vois kahtoo että miten se toimii muissa maissa ja sitten harkita sitä että kannattasko tuo nyt ottaa käyttöön vain oisko se nyt parempi olla ottamatta...
Tälläkään lailla ei oo mitään muuta vaikutusta kuin tavan kuluttajan hermojen kiristyminen.

Deranger369/497

Quote:
Ainoastaan kopiosuojauksen kiertäminen on laitonta, ei kopiointi.
Mutta kuten sanottua on loogista olettaa että juuri tämän takia kaikki materiaali tullaan suojaamaan. Suojauksen ei tarvitse olla oikeasti toimiva, riittää että se kelpaa oikeudelle.

Quote:
Oikeus voinee määrätä antamaan cryptatun levysi salasanan, joskin en usko kuitenkaan että sitä kiinnostaa niin kovasti... (teoriassa kuitenkin, jos et anna se on jonkinlaista virkavallan vastustamista)
Suomessa syytetty ei ole velvollinen avustamaan todisteiden keräämisessä itseään vastaan. "Ei kommenttia" on yleisesti käytetty vastaus kaikkiin kysymyksiin jos ei halua sanoa mitään mikä voisi syyllistää itsensä.

ion!370/497

Quote:
Suomessa syytetty ei ole velvollinen avustamaan todisteiden keräämisessä itseään vastaan.
siinäpä tyhmä laki. yhtä tyhmä kuin tämä nyt keksitty ...

eftu371/497

Heips! Koskeeko tuo typerä laki vain mp3a, eli onko .wma laillinen ladattavaksi? :P

hexi372/497

mitenkähän mahtaa käydä tekniikan kehittyessä. Nythän autoihin on tulossa pikku hiljaa väylätekniikalla toteutettu sähköistys.Toisin sanoen kaikki toimii tietokoneen ohjaamina. Jo nyt on ollut runsaasti ongelmia navigoivilla soittimilla varustetuissa autoissa,koska ko. laite on edäs sovellus tietokoneesta. Tämä on vasta alkua. lisää tietotekniikkaa tulee kokoajan. Onko kohta niin, että musiikki on kuunneltava 60-luvun tapaan vain radiosta. Sitä ilmeisesti musiikkiteollisuus haluaa.

Valittu373/497

Tämäpä mielenkiintoista. Vastasin minulle aiemmin laitettuun vastaukseen ja sain tällaisen takaisin:

Hei,

arvasit oikein, kommentteja ja viestejä on tullut todella paljon ja tulee
edelleen, ja koska muutakin sähköpostia on vastattavana ymmärtänet
toivottavasti, että kaikille ei vaan voi vastailla kovin yksilöllisesti, kun
samasta asiasta kuitenkin on kyse.
Janina A on edelleen Jyrki Kasvin linjoilla myös jatkoäänestyksissä ja Jyrkin
kannoista ja ajatuksista voit lukea hänen kotisivuiltaan, jonne hän on tänään
päivittänyt tuoreempia tilannekatsauksia. Ja se sivun osoite oli siis www.kasvi.
org

Terveisin,
Janina A:n avustaja Janina Vilén

ps. kyllä me pyrimme vastailemaan viestihin ihan muutenkin kuin ajatellen sitä,
että kuka äänestää ja kuka ei, mutta sähköposteja tulee päivittäin jo muutenkin
ihan hirveästi, saati sitten tällaisissa tilanteissa, eli aina se hyvä pyrkimys
ei valitettavasti auta ja vastausta voi joutua odottelemaan tärkeisiinkin
asioihin aika kauan.
tämä nimenomainen asia on vieläpä niin vaikea ja monimutkainen, että jotta
asiassa olisi saatu aikaan joku järkevä lopputulos (enteilen siis, että
lakiesitys ei kaadu ensi tiistaina), tämä ryöpytys ja aktiivien herääminen
olisi pitänyt tapahtua jo kauan, kauan sitten. tätä on valmisteltu jo niin
kauan ja erinäisiä kompromisseja on tehty matkan varrella eri valiokunnissa,
että tietoisuus lain pitkällisistä vaikutuksista ja todellisista seurauksista
olisi ollut hyvä tuoda edustajien tietoon laajemminkin kuin mitä Jyrki Kasvi
(ja ehkäpä joku muukin) on yksinään pystynyt tekemään. täällä on jatkuvasti
niin paljon tärkeitä ja vähemmän tärkeitä asioita, lakiesityksiä,
asiantuntijakuulemisia jne. meneillään, että kun kaikessa ei voi olla
asiantuntija, pitää luottaa muiden näkemyksiin. ja jos eduskuntaryhmän edustaja
ei tässä asiassa ole ollut asiantuntija, voi moni edustaja olla mennyt
"harhaan" puolivahingossa, eli sitten kun tähän asti lakiesitys on jo päässyt,
sitä talon perinteiden mukaan voi olla vaikea kaataa. mutta toivotaan parasta.
Nämä ovat siis henkilökohtaisia näkemyksiäni, eivät välttämättä edusta Janina
Anderssonin kantoja (vaikka hän 99%todennäköisyydellä on kanssani samaa mieltä)

ari30374/497

Täällä On Lisätietoa Perjaitai äänitykseatä

http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=69901

ari30375/497

Lopullinen päätös kahden viikon kuluttua
Eduskunta hylkäsi tekijänoikeuslakiesityksen muutokset

Täällä On Lisätietoa Perjaitai äänitykseatä

http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=69901

Rayon69376/497

Kyllä huomaa tosta ketkä äänestää mitäkin. Porvareilla on varaa ostaa levyt ja leffat kaupasta ja kattoo niitä 100" plasmatelkkareilla med 500w kaappikajareilla. Mut jos köyhempi lataa netistä samat herkut ja kattelee näytöltä ni heti vikistään. Eihän me köyhät niitä leffoja muutenkaan ostettais. Jää vain yleissivistys vähemmälle. Hyvä ku parin vuoden päästä tulee joku mega USA tähti kaivarin kesäkonserttiin ni esittelyn jälkeen tulee ihan hiljasta, ku suomalaiset nuoret ei enää tiiä maailman menosta mitään.

waltteri377/497

Laittakaa viestejä myös tiedotusvälineille.

Ne puhuu vain jumalanpalveluksista eikä todellisista ongelmakohdista. Pitäisi niiden nyt reakoida hieman vahvemmin tämän tasoisista asioista.

Effin sivuilla on niitä esimerkkejä ja ongelmakohtia vaikka kuinka.

http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/tekijanoikeus-faq.html

Deranger378/497

Ei ne tiedotusvälineet asiaa kommentoi koska ne on niiden samojen tahojen omistuksessa jotka tätä koko lakiuudistusta innokkaimmin ajaa. Jos se niistä olisi kiinni niin asiasta olisi varmaan uutisoitu yhtään mitään vasta sitten kun laki on lopullisesti hyväksytty.

syke379/497

Palauttakaamme kaikki kopiointiestetyt levyt heti kauppaan, kun niiden käyttö tulee laittomaksi! Rahat takaisin! Tehdään sitten köyhien kuluttajienkin oikeudet selviksi, vastataan samalla mitalla mitä musiikkiteollisuuden monopolit lobbaamalla ovat saamassa läpi!

Tuottajavastuusta:

- Kuluttajansuojalain 5 luku 12 pykälä 2 momentti 5 kohta antaa minulle oikeuden palauttaa tuotteen eliniän aikana ilmenneen valmistusvaiheessa syntyneen vian takia.

- Vian syntymekanismilla ei ole väliä (tahaton tai tahallinen, kuten kopionsuojaus).

- Minulla ei ole velvollisuutta näyttää ostokuitilla toteen ostamistani. Riittänee, että tuotteessa edes on jokin tunnistekeino, kuten selkeästi myymälän tarra taikka sitten liima-ainejäämiä hälyttimestä.

- Painetuilla CD-levyllä eliniäksi Kansallisarkisto laskee 100 vuotta, joten siihenkään ei voida vedota.

- Esimerkkitapaus: Nokia oli käyttänyt m1122-digiboksissaan virtaliitintä, joka ei sit ollutkaan ihan tarpeeksi kestävä, vaan siitä irtos piikkejä samalla ku johdon otti irti (eli jäivät kiinni johtoon). Ja nokiahan maksoi koko lystin ihan itse, oma vikansa, kun käyttivät viallisia komponentteja. Tästä tarinasta voimme päätellä, vaikkei ensisijainen korvaaja eli jälleenmyyjä suostu antamaan rahoja takaisin, niin vastuuketju menee taaksepäin tehtaalle saakka, jotka nykypäivänä vaativat aivan järjettömän pikkutarkkoja laadunvalvontoja alihankkijoiltaan.

edit: - Koska levy on myyty CD-levynä, vaikkei se täytä RedBook -standardin vaatimuksia, eikä se soi autossa, olen varmasti oikeutettu saamaan vähintään suojaamattoman version levystä tai rahat takaisin.

Duud380/497

Jos lakiesitys menee läpi sellaisenaan, toivon että joku koodaa anydvd;tä muistuttavan viruksen jonka voi
antaa "saastuttaa" oman koneensa. Mitenhän tällöin lakia katsottaisi kun käyttäjä voi vedota siihe ettei koneeseen ole asentanut mitään ja musiikki siirtyy ilman mitään kiertämistä levylle?

eftu381/497

Itse olen lähettänyt nyt jo useallekin päättäjälle lain seurauksistaa ja syistä kertovan uutisen ja perustellut kaiken hyvin. Lähteet on mukana jne..

Jos muutkin (vaikka noin 100 henkilöä) on tehnyt saman, niin kyllä se huomataan ettei laki niin yksiselitteisesti läpi ole menossa, sillä uskoisin ettei kommenteissa ole paljoakaan lakiesitteen puolustajia.

Kyllä siellä vielä huomataan mitä kansa tahtoo, eri asia sitten on että piitataanko tästä lainkaan.

AnthraXfi382/497

"Haistakaa paska koko valtiovalta" :)

Kartaz383/497

nyt taitaa MP3 soittimien myynti lopahtaa täysin vähän perseestä mutta en usko että ne täälä kyylää mitä mä teen omilla levyilla ja koneella =)

vapa93384/497

Siis Miks vitus näit muutetaa?Onko eu vaatimassa laki muutosta?siis mitä minä käsitin kieltääkö tämä KAIKEN neitstä lataamsien ja varmuus kopioinnin?eli jos se olisi niin niin voiko krp puuttua vaikka ruotsista ladattuun tavaraan?ps.EU on paskakeksintö!

pahis385/497

Afterdawniin voisi laittaa jonkunlaisen yleisen sähköposti pohjan, mitä voi sitten lähetellä kansanedustajille ja muille sellaisille. Siihen vois olla koottu mahdollisimman paljon haittoja ja sillein...

Deranger386/497

Quote:
Afterdawniin voisi laittaa jonkunlaisen yleisen sähköposti pohjan, mitä voi sitten lähetellä kansanedustajille ja muille sellaisille. Siihen vois olla koottu mahdollisimman paljon haittoja ja sillein...
Saman postin spammaaminen sataan kertaan antaisi meistä vain kuvan aivopestyinä sopuleina ja nakertaisi pohjaa uskottavuudelta. Paras kun kirjoittaa omin sanoin.

kpsaari387/497

Hmm, mielenkiintoista. Olen sairauteni (ms) takia vaikeavammainen, enkä oysty kunnolla käsittelemään levyjä ja jos levy tippuu lattialle en saa noukittua sitä käsien kömpelyyden ja huonon näön takia.

Olen siirtänyt cd:ni mp3 muotoon ja kuuntelen musiikkia Kiss DP-1500 soittimella DA-muuntimen+DD-vahvistimen kautta. Olen kopioinut n400 levyäni tag-tietoineen, joten levyjen kuuntelu onnistuu vammaisuudesta huolimatta näppärästi.

Musiikki on suurimpia syitä jatkaa tätä raadollista kitumistani mutta nyt eduskunta lopettaa nuijankopautuksella senkin. No, me vammaisethan ei olla eurooppalaisen ihmisdirektiivin mukaisia arjalaisia superihmisiä...

joke388/497

Löysin tälläisen tekstin datamoonin sivuilta en tiedä kuinka aito teksti on mutta jos se on aito, ja jos ymmärsin oikein että tämän takia tota lakia ollaan ajamassa käytäntöön. Melko huvittavaa tekstiä.... :D ja mitä siihen tulee niin onhan mikko alatalo niin suosittu että sitä lataa jopa ruotsalaiset kun suomesta loppuu ihmiset jo 5 miljoonassa kesken. Ja jos suora sanaisia ollaan niin radiossakin tekevät alatalosta pilaa, kaupungit maksavat kymmenia tuhansia euroja siitä ettei alatalo tulisi laulamaan sinne. (pietarin kadun oilers Go Go)


Tervehdys eduskunnasta!

Laki tuli ajankohtaiseksi, koska piraattikopiointi saavutti niin valtavan
mittasuhteen, johon on pakko puuttua. Varsinkin entiset sosialistimaat kuten
Bulgaria jne ovat erkoistuneet laittomaan tuotantoon. Pahimmillaan oli niin,
että netistä saattoi imuroida samana päivänä ensi-iltaan tulevia elokuvia tai
jonkin bändin odotettu pitkäsoitto oli kopioitavissa netissä jo ennen levyn
julkaistamistilaisuutta. Perustuslakivaliokunta keskusteli asiasta ja kuuli mm.
ATK-asiantuntijoita, joiden näyttö masiivisista laittomuuksista tällä
piraattialueella oli vaikuttava. Esim. Alatalon Mikon uutta levyä oli tietyltä
palvelimelta kopioitu esimerkkipäivään saakka jo lähes 6´000´000 kertaa. Joten
ongelma ei liene pieni ns. maailaman kuulujen artistien kohdalla.

Kiitis palautteesta, eduskunta äänestää asiasta perjantaina ja muutama pykälä
nousee salissa varmaan esille.

Terveisin Hannu Hoskonen

SepeH389/497

Joo, ihan varmasti on Alataloa ladattu 6 miljoonaa kertaa. Minä ainakin, ja kaikki tuttavapiiristänikin, mieluummin vaikka ampuisivat itseään jalkaan, kuin kuunteleisivat jotain perhanan Alataloa.

Kertokaa nyt, että tietääkö edes kukaan ketää kuka kuuntelisi jotain Alataloa vapaaehtoisesti saamatta siitä edes minkäänlaista aivovauriota??

Niin täyttä "bullshittiä" koko homma...

t:"Suurrikollinen, joka katsoi DVD-leffan Linuxissa" :)

SepeH390/497

Tulikin taas mieleen, että onkos kukaan kuullut mitään mielipiteitä kotimaisilta artisteilta tästä uudesta laista? Periaatteessa hehän eivät tuosta hyödy millään tavalla, vaan ehkä päinvastoin, kun ihmiset eivät tahdo (toivottavasti) ostaa enää suojattuja levyjä.

Shadown391/497

Itse ainakin muistaisin Him-yhtyeen Valon sanoneen P2P puolesta jotain joskus.

corolla392/497

Paskaakos teosto artistien mielipiteitä kuuntelisi

SepeH393/497

Ei se Teosto varmaan kuunteleaan, mutta kävi vaan pieni hassu ajatus mielessä, että jos se adressi saataisiin viimeinkin joskus kasaan, niin se voisi saada ehkä hieman lisäpainoa, mikäli siihen saisi muutaman tunnetun artistikin nimen mukaan.

Sikakissa394/497

Addressi tottakai vain pystyyn. Eiköhän se ihan kivan määrän nimiä kerää hetkessä.

Zeall395/497

Linkkiä vaan adressiin ja sitten kaikki pastee linkkiä niin monelle ihmiselle kuin vain mahdollista ja pyytää kirjoittamaan nimensä.

neckbone396/497

Enpä tiedä onko noista nettiadresseista juurikaan mitään hyötyä..

aaxxeell397/497

Enpä tiedä onko noista nettiadresseista juurikaan mitään hyötyä..

Kyllä se jos vakuuttavalta näyttää niin on saman arvoinen kuin ennevanhaan ovelta ovelle kiertänyt adressi!

necq398/497

Suomi ei ole paska, suurin osa Suomen päättäjistä ovat.

Quote:
Palauttakaamme kaikki kopiointiestetyt levyt heti kauppaan, kun niiden käyttö tulee laittomaksi! Rahat takaisin! Tehdään sitten köyhien kuluttajienkin oikeudet selviksi, vastataan samalla mitalla mitä musiikkiteollisuuden monopolit lobbaamalla ovat saamassa läpi!
Yhdyn täysin Syke:n mielipiteeseen / kommenttiin koskien aihetta. Parin viikon sisäänhän sitä saa nähdä miten siinä lopulta käy. Toivottavasti ei siten mitä jokainen on jo ehtinyt haukkua.

eftu399/497

Quote:
Suomi ei ole paska, suurin osa Suomen päättäjistä ovat.
Suomi ei ole vielä paska maa, eikä suomen päättäjätkään ole! Lähes kaikki tarpeelliset ja käytännölliset lait vaan on jo säädetty, ja nyt herrat säätävät asioita mistä eivät tiedä yhtään mitään. Taitaa johtua siitä että aina pitää olla jotain päätettävää, ihan sama mitä! Tämä piirre päättäjissä ärsyttää.

Huonoin piirre päättäjissä on se, että aina pitää ottaa mallia EU:staa, ja EU ottaa mallia yhdysvalloista. USA taas on yksiselitteisesti paska maa, joten ei prkl... pian kun ollaan varmaan jo natossakin.

Valitettava juttu, mutta se ei tee suurimmasta osasta päättäjiä paskoja. Nämä omasta mielestäni huonot päättäjät löytyvät porvaripuolueiden johdosta!

Sementti400/497

Jos toi laki hyväksytään, niin saa heittää hyväsit lopullisesti normaalien cd-levyjen myynnille. Tulevaisuuden muusikintoistaja on mp3 soittimet. Jos cd-levyltä ei saa ripata kappaleita kuunnellakseen niitä mp3 soittimessta ei niitä levyjä kukaan enää osta. Kaikki musiikki myydään sitte netissä, sieltä kun niitä mp3:sia saa.
Tästä on kyllä mielestäni enemmän hyötyjä kuin haittoja. Harmi kyllä :/

Sementti401/497

Hupsista siis juuri toisinpäin.. enemmän haittoja kuin hyötyjä.. (en nyt kiiressää löytänyt mitään mien editoita kommenttia niin tein hätäsesti toisen, sori)

q-hub-op402/497

MInusta turhimmat ""keksinnöt"" ovat kitka ja EU

mihku403/497

Pohdittiin tuossa seuraavaa: jos nyt sitten olisi lataillut sitä sun tätä ja poliisit koputtelisivat ovelle, saisi tuomion ja kunnon sakot, niin mitenköhän ne rahat oikein jakautuisivat? Menisikö kaikki Teoston pussiin = valtiolle, vai saisivatko artistit/näyttelijät jne. oman osuutensa? Koska jos hommaa perustellaan taloudellisilla "kärsimyksillä", niin kai siitä sakkopotista jotain kuuluu silloin myös artisteille? En ole vielä koskaan kuullut että Teosto olisi tehnyt mitään leffaa tai musaa ;)

Quote:
Alatalon Mikon uutta levyä oli tietyltä
palvelimelta kopioitu esimerkkipäivään saakka jo lähes 6´000´000 kertaa.
Ainakin Alatalon eläkepäivät olisi siinä tapauksessa turvattu... :P

ion!404/497

Quote:
MInusta turhimmat ""keksinnöt"" ovat kitka ja EU
Haluaisinpa nähdä sinut kävelemässä ilman kitkaa :)

ion!405/497

Joku täällä pitää hyvänä, että musiikki annetaan netissä mp3:na. Mp3 ei oikeasti ole mikään musiikin tallennustapa, jos se kappale pitäisi tallettaa sellaisena kuin se on nauhoitettu.

Kaiken lisänä se, että kuka määrää mp3:n bitratet jne.

Kuka maksaa internetyhteydet? Ennen rekat vei cd:t lähikauppaan, nyt kuluttaja maksaa kappaleiden siirron?

Miten aloittelevat artistit? Mainostavat maikkarilla uutta demoaan ja osoitetta palvelimelleen, josta kappaleita voi ostaa? Kovin monella artistilla ilman levy-yhtiön apua on tuskin resursseja avata järjestelmää, josta kuluttaja voisi ostaa hänen musansa. Tähänkin pääsee taas jokin väliin. Näin siis, ellei kellään enää ole cd-soittimia, koska on vaan mp3 soittimia.

Hyi kamala miten paljon huonoa.

creep82406/497

Quote:
Miten aloittelevat artistit? Mainostavat maikkarilla uutta demoaan ja osoitetta palvelimelleen, josta kappaleita voi ostaa? Kovin monella artistilla ilman levy-yhtiön apua on tuskin resursseja avata järjestelmää, josta kuluttaja voisi ostaa hänen musansa.
Onhan niitä nyt jo yleisiä (tosin ilmaisia) sivuja missä voi julkaista omaa musiikkiaan... Ilman että tarvitsee maksaa itseään kipeäksi/katsoa vierestä kun levy-yhtiö riistää suurimman osan muusikin myynnistä saaduista tulois.. Sen takia pitäski olla tällainen yleinen levy-yhtiöistä riippumaton kauppa missä suurin osa kohtuullisesta levyn myyntihinnasta menisi artisteille...

Amerest407/497

Jaahas, taas lähti noin 60:lle kansanedustajalle varsin perusteltu sähköposti siitä, miksei lakia pitäisi hyväksyä. Tiedä sitten onko apua. Toivottavasti muutkin ovat olleet ahkeria!

Degra408/497

Aika usea vastaus on sitä, että kun muuallakin on sama laki hyväksytty, ja Suomi on ikäänkuin jälkijunassa tässä asiassa. Aika moni kansanedustaja toteaa kylläkin sen, että lakiin kaivattaisiin hyöläämistä, ainakin mitä palautetta minä olen saanut.

Myös moni kansanedustaja pyytää ottamaan yhteyksiä vielä tämänkin jälkeen eli mitä käytännön ongelmia lain toteuttaminen tuottaa kotitalouksille, eli aktiivinen kannattaa olla, ja mahdollisimman laajalla rintamalla.

Mutta olisi hyvä juttu jos vaikkapa Afterdawn pystyisi julkaisemaan sen kansanedustajajoukon sähköpostiosoittein niin voisi olla yhteydessä itse kukin heihin ja kommentoida tulevaa lakia.Hz4409/497

Ei terve ja hyvä kesä...mihin tää mailma on menossa ja se kuuluisa "suomi on vapaa maa" eipä taida kauaa tuokaan vaikuttaa...

Amerest410/497

Tällainen vastaus tuli Timo Soinilta lähettämääni viestiin:

Perussuomalaiset äänestivat ed Kasvin muutosesityksen puolesta pe ja äänestävät hylkäystä ti.
EU tuottaa tällaista soopaa.

TIMO SOINI


Onko siellä tuntuu järkeäkin joiltain löytyvän...

Amerest411/497

Siis tuntuu löytävän järkeäkin joiltain siellä... piti sanomani.

Juhoman412/497

Tottahan kaikki puhuvat, että aiemmin olisi pitänyt ihmisten reagoida, mutta harvempi meistä lukee päivittäin mitä eduskunnassa tällä hetkellä säädetään.

Tällaisissa asioissa, joissa yli miljoonasta kansalaisesta ollaan tekemässä rikollista tulisi mielestäni jo harkita kansanäänestystä. Tai sitten vaan tehdä asia helpoimman kautta, eli käyttää järkeä siellä lakia muokatessa.

himpo413/497

No hallitus nyt esittää tällaista soopaa aina välillä ja ihmisten pitää joko niellä se tai nousta barrikaadeille.
esim. alkoholiveron alennuksen kansa nieli kiltisti, kuitenkin hallituksen alkoholintuontirajoituksissa sitkeästi viimeiseen saakka roikkuminen, itku ja vastustus, sai kansalta vain marinaa osakseen.
Entäs se 'väliaikainen' ajoneuvovero? lol

Ei kansan tarvitse välttämättä ymmärtää lainsäätämisestä sun muista valiokunnista mitään, tärkeintä on kuitenkin aina tällaisen lain astuttua voimaan rynnätä satatuhatpäisinä laumoina kadulle huutamaan ja valtaamaan takaisin eduskunta hulluilta päättäjiltä jotka tekevät viidesosasta väestöstä rikollisia sokealla kapitalismillaan, vanha hallitus pihalle ja uutta sisään!

Meillä on siihen laillinen oikeus, vielä, elleivät kohta äänestä siitäkin ja kohta kokoontua ei saa kuin marttakerhossa_erikoisluvalla!

stillborn414/497

Quote:
MInusta turhimmat ""keksinnöt"" ovat kitka ja EU

Haluaisinpa nähdä sinut kävelemässä ilman kitkaa :)
..mutta haluaisin nähdä Mikko Alatalon kävelevän ilman kitkaa..

..ja Xanadun...............

SuomiP415/497

Mutta tarkoittaako tämä että hubin pitäminen on laitonta lakimuutosten jälkeen...

SuomiP416/497

siis jos tulee jonkinsortin väärinymmärryksiä niin kyllä tarkoitan DC++ hubia

Xanadu417/497

Quote:
Ei se Teosto varmaan kuunteleaan, mutta kävi vaan pieni hassu ajatus mielessä, että jos se adressi saataisiin viimeinkin joskus kasaan, niin se voisi saada ehkä hieman lisäpainoa, mikäli siihen saisi muutaman tunnetun artistikin nimen mukaan.
Haluan todellakin nähdä sen päivän jolloin artistit allekirjoittavat adressin jossa vaaditaan heidän ihmisoikeuksiensa kaventamista warettajien ja muiden roistojen iloksi.

Thimon418/497

Netti addressi vaa pystyy. Kokemuksesta tiedän, että alle tunnissa tulee 3000 nimeä, joista oikeita ehkä 1500.

icedaemon419/497

Mitäköhän tekemistä ihmisoikeudella ja waretuksella on keskenään
taitaa Xanadu olla niin pihalla maailman menosta kuin olla ja voi.


-Rex-420/497

Lakiuudistuksessa ainut järjellinen kohta on se, että piraattituotteiden maahantuonti kriminalisoidaan. Tässä puututaan ensimmäisen kerran oikeaan piratismiin, josta useimmiten järjestäytynyt rikollisuus vie kaikki rahat.

Se, ettei yhdessäkään puolueettomassa tutkimuksessa ole onnistuttu osoittamaan p2p-verkkoja ja yksityistä lataamista syylliseksi mihinkään markkinoihin liittyvään on täysi farssi alkaa hyväksymään moista lobbauksen malliesimerkkiä uudeksi laiksi. Mikäli tämä kuitenkin kaikesta huolimatta läpi menee on suomessa turha rallattaa vaikkapa venäjän korruptiosta. Samaa touhua täällä näkyy olevan ja vieläpä täysin julkisesti ja sitä ei voi kukaan kiistää!

Netti421/497

Niin millon asiasta sitte päätetään?ens viikon perjantaina vai myöhemmin ihan pihalla

Thimon422/497

Kai tästä tulee tänne uusi uutinen ku asia on päätetty?

Filth423/497

Tuli mieleen, että jos laki tulee voimaan... Mitä jos kaikki käyttäjät soittaisivat tietylle taholle KAIKISSA epäselvissä tapauksissa. Puhelimet kävisi kuumana koko ajan, eikä sieltä toisesta päästäkää osattaisi vastata. Siis ihan normaaleja kysymyksiä tyyliin "mistä tiedän saanko ladata ohjelman se ja se nettisivuilta?" Tai sitten soittaa ohjelmiston omistamaan yritykseen ja kysyä aina, että onko ne antaneet sen ja sen tahon levittää ohjelmaansa. Siis tartuttaisiin kaikkiin epäkohtiin lain tullessa voimaan ja aina kilautettaisiin jollekin viranomaisella, levy-yhtiön edustajalle, Teostolle, jonnekin eduskunnan toimistoon, siis tahoille, jotka on nämä asiat lobbaillu läpi, päättäneet tai joiden pitäisi nämä asiat tietää.

Em. rumbaa ei varmaankaan tarvitsisi kovin kauaa pitää päällä. Ja jos lakia ei silti muuteta, niin kyllä tuo hulabaloo ainakin vaikuttaisi lain tulkintaan.

lest424/497

Hei Xanadu! Vastaas siihen mun viestiin ennenkun puhut lisää paskaa.

eftu425/497

Quote:
Haluan todellakin nähdä sen päivän jolloin artistit allekirjoittavat adressin jossa vaaditaan heidän ihmisoikeuksiensa kaventamista warettajien ja muiden roistojen iloksi.
Niin minäkin! Sellaista päivää ei varmaankaan koskaan tule, sillä bändit ovat kuin teoston alaisia. Ellei suomeen tule yhtäkkiä pulaa bändeistä yleisestikin, niin teosto todennäköisesti vaan alkaisi kiristämään bändeiltä lisää rahaa mikäli bändit tällaiseen ryhtyisivät.

Kastijärjestelmä elää...

VladDrac426/497

Asiasta on jo päätetty, ja lakiehdotus meni läpi. Tässä viesti, jonka eräältä kansanedustajalta sain:

"Eli laki meni virrenveisuuta lukuunottamatta läpi esitetyssä muodossa, vaikka yritin parhaani mukaan panna kampoihin. Nyt kaikki on ensi tiistain hylkäysäänestyksen varassa."

Myöhemmin tuli seuraava korjaus:

"Tekijänoikeuslain hyväksymis-hylkäys äänestys ei olekaan ensi tiistaina, vaan se siirtyy virrenveisuun tekijänoikeuksiin tulleiden muutosten takia toistaiseksi tuntemattomalle päivälle tulevaiuuteen."

Eli laki on jo miltei käytännössä hyväksytty, ellei kansa pysty saamaan aikaan radikaalia muutosta kansanedustajien mielipiteissä...

Murrr427/497

Ellen nyt paljon erehdy niin moni artisteista on haastatteluissakin sanonut että he tekevät musiikkia ihmisiä varten eivätkä rahan takia. Ei tämä waretusta nyt välttämättä oikeuta mutta ei pidä tekosyynä artisteja käyttää. Rikkaat vaan haluavat olla vielä rikkaampia.

Deranger428/497

Quote:
Ellen nyt paljon erehdy niin moni artisteista on haastatteluissakin sanonut että he tekevät musiikkia ihmisiä varten eivätkä rahan takia. Ei tämä waretusta nyt välttämättä oikeuta mutta ei pidä tekosyynä artisteja käyttää. Rikkaat vaan haluavat olla vielä rikkaampia.
No jaa. Itse laskisin nuo artistien lausunnot sellaiseksi PR:ksi ja pisteiden keräilyksi, eivätpä he ole tehneet aktiivisesti mitään tilanteen korjaamiseksi. Seisovat vieressä ja levittelevät käsiään. Eipä sillä että artisteja siitä syyttäisin, kaikkihan omia etujaan pyrkivät ajamaan.

alias90429/497

Voisiko joku nyt vähän selventää asiaa, en tiedä mitä uskoa, siis onko lataaminen vielä laillista vai onko siitäkin tehty nyt laitonta? entä musiikin kopioiminen omaan käyttöön?

-Rex-430/497

Jokatapauksessa mikäli tulevaisuudessa tulevassa käsittelyssä tuo äänestetään lopullisesti voimaan on vielä asioille jotain tehtävissä. Ensinnäkään en usko, että p2p-verkot tulevat tästä suuremmin hätkähtämään, joten sen vaikutus sillä sektorilla lienee minimaalinen. Suurempi vaikutus voidaan tehdä sitä kautta, että mm. ne kymmenet ellei sadat tuhannet suomalaisetkin, ketkä ovat p2p:tä käyttäneet ja lisäksi levyjä ja elokuvia kaupasta ostaneet lopettavat lain voimaan astuessa lopullisesti tuotteiden hankkimisen. Kun vielä tehdään julkisesti selkeäksi syy miksei tuotteita osteta joutuu viihdeteollisuuden voitonjuhlat outoon valoon kun suuri voitto kääntyy vielä entistäkin suuremmaksi tappioksi. Tämä on mahdollista mikäli ihmisiltä löytyy edes piirun verran omaa tahtoa ja kanttia päättää omista asioistaan. Kuka maksaa, se päättäköön ja jälleen kerran kun sitä ollaan poljettu olisi jo aika näyttää, ettei aivan kaikki mene enää läpi. Jos tappio saadaan tarpeeksi suureksi saattanee asiaan tulla tulevaisuudessa lisää muutoksia ja vaikkei tulisikaan niin eivätpähän kuluttajat ole ainoita kärsijiä.

dafge431/497

Quote:
Eli laki on jo miltei käytännössä hyväksytty, ellei kansa pysty saamaan aikaan radikaalia muutosta kansanedustajien mielipiteissä...
Eli toisinsanoen lisää mailia päättäjille. Ei niiden mielipiteet itsestään muutu. Muistakaa kuitenkin ettei trollausta tai spämmiä tai muutakaan vastaavaa.

Mikäli asia kiinnostaa kansaa, tai jos asia saa julkisuutta, pääsee se suurempaan arvoon jolloin päättäjätkin pohtivat asiaa tarkemmin.

-Rex-432/497

Pitänee tänne laittaa samaa kuin mbnet:in netnyt:issä näkyy olevan eli lisätkääpä ihmiset maileihinne linkkejä näihin keskusteluihin, jotta kansanedustajat näkevät kuinka suuresta asiasta ovat oikeasti päättämässä. Lainatakseni hoogie:ta netnyt:in puolelta:

Quote:
Jos demokratiaa on maassa yhtään olemassa kuuluisi näin suuressa asiassa kuunnella myös kansaa eikä pelkästään kansalaisten etujärjestöjä ja korruptiota suomeen tuovia viihdeteollisuuden lobbareita. Onhan kansanedustajat vieläpä nimensä mukaisesti edustamassa kansaa, joten nyt olisi heidän aika kuunnella kansaa ja miettiä päätöksiä tehdessään ovatko he sieluttoman ja kylmän teollisuuden ja rahan edustajia vaiko kansanedustajia?
Siinäpä olisi kansanedustajille mietittävää.

Xanadu433/497

Quote:
Mitäköhän tekemistä ihmisoikeudella ja waretuksella on keskenään
No ei mitään!

Xanadu434/497

Quote:
Hei Xanadu! Vastaas siihen mun viestiin ennenkun puhut lisää paskaa.
Mihin niistä idioottiviesteistä?

trooper78435/497

Quote:
Eli toisinsanoen lisää mailia päättäjille. Ei niiden mielipiteet itsestään muutu. Muistakaa kuitenkin ettei trollausta tai spämmiä tai muutakaan vastaavaa.
Jep Jep.... itse laitoin parille tusinalle päättäjälle postia. Kaikki muut myös kirjoittamaan, hop hop!

tuomox436/497

Joo näytetään niille edustaja pelleille mistä tuulee, eli lisää mailia meneen. on se kumma kun ei edustajat tiedä mikä on kansalle parhaaksi vaikka se on niiden työtä.

lest437/497

Quote:
Mihin niistä idioottiviesteistä?
Se, jossa mietin vähän mielipiteittesi muutosta (tässä threadissa).
Kuukausi sitten vastustit kopiosuojauksia henkeen ja vereen, mutta nyt oletkin yhtäkkiä kopiosuojausten murtamista vastaan.

Galactic438/497

Niille, jotka ei itte jaksa hakea niitä osoitteita:
http://galactic.50webs.com/kks.txt
Tossa on joku ~150 ossaa, jotka voi sitten copypastata vastaanottajakenttään. (Paitti jos postintarjoaja ei hyväksy niin montaa yhtäaikaa, niinku mun ;) Muistakaa nyt, että vaikka onkin hyvin epätodennäköistä, että hylätään, niin saadaanpa ainakin äänemme kuuluville!
Sanokaa jos on sääntöjenvastasta laittaa linkki tollaseen, mutta tuskinpa se on enempää kun se alkuperänen linkki.

Ezzet439/497

Quote:
Oikeusturva on kansalaisten perusoikeus ja he ovat yhdenvertaisia lain edessä.
Eli tuskin tämä tuleva laki oikeusturvaa heikentää mutta rajoittaa entisiä oikeuksia! Ja lakiahan pitää noudattaa....

Quote:
Xanadu 22. huhtikuuta 2005 -
Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Teosto on mennyt liian pitkälle teostomaksujen perinnässä ja kritiikki tämän osalta on aivan oikeutettua.
Oletko edelleen samaa mieltä?

http://www.teosto.fi/teosto/webpages.nsf/0/BAA786E1383AAA32C2256E...

http://lart.bofhnetworks.fi/~kimju/tmp/levyjen_hinnat.jpg

ONSnaab440/497

Vaikka ne kopioinnit olisi laittomia, ja sitä myöten mp3-soittimesta tulisi rikoksentekoväline, ei se sitä välttämättä tarkota, että se olisi rangaistavaa käyttöä.

Joku on saattanu kirjotella tästä, mutta en vaan jaksanu lukee kaikkia viestejä läpi.

Ja se boikotti alkaa!

mjolk441/497

Kolmelta kansanedustajalta olen saanut vastauksen. Yksikään heistä ei kuitenkaan ole lain kannattaja, joilta olisin erityisesti toivonut perusteltua vastausta.

Tähän mennessä vastanneet edustajat: Toimi Kankaanniemi, Arja Alho ja Arto Satonen.
Kaikkien viesti tuntuu olevan sama; Lain läpimenoa on enää hyvin vaikea estää.

Amerest442/497

Jos / kun kirjoitatte kansanedustajille sähköpostia, älkää pistäkö kerralla liian monelle. 20 samaa viestiä kerralla, niin kaikki jää eduskunnan roskapostifiltteriin.

Xanadu443/497

Quote:
Kuukausi sitten vastustit kopiosuojauksia henkeen ja vereen, mutta nyt oletkin yhtäkkiä kopiosuojausten murtamista vastaan.
Eihän tässä mitään ristiriitaa ole. Joka ostaa kopiosuojatun äänitteen myöntyy samalla siihen ettei ole oikeutettu suojauksen murtamiseen ja näin vapaaehtoisesti luopunut yhdestä kuluttajien perusoikeuksista eli laillisesti hankkimansa äänitteen kopioimiseen omaan käyttöön.

Anga444/497

Ja kuinka monta uutta cd:tä löydät jossa ei ole kopiosuojausta? Tästä voimmekin päätellä Xanadun mielipiteen: älkää ostako mitään laillista musiikkia jos se sisältää kopiosuojauksen. Vai?

Ezzet445/497

Quote:
Joka ostaa kopiosuojatun äänitteen myöntyy samalla...
Mielenkiintoinen laintulkinta - eli ostamalla sitoutuu johonkin. Mitä, jos ostat lahjaksi toiselle niin siirtyykö tämä velvoite myös lahjan saajalle? Tätä ajatusleikkiä voi jatkaa loputtomiin :)

Joka tapauksessa artistien kannalta tämä laki on hyvä - harmi vain, että myös välikädet nauttivat hedelmistä!

-Rex-446/497

Quote:
Joka tapauksessa artistien kannalta tämä laki on hyvä - harmi vain, että myös välikädet nauttivat hedelmistä!
Eipä välttämättä. Nykyisellään voimaan tuleva ja voimassa olevana laki tullee saamaan osakseen voimakasta "lompakko äänestystä" ja tätä kautta jaettavaa ei tule. Tottakaihan osa ostaa aina vaikka tuotteet olisi päällystetty hermomyrkyllä. Kuitenkin on ihmisiä keillä on periaatteita ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä mikä on seuraava itkun kohde kun ei myyntitulokset tule edes mikko alatalon kohdalla nousemaan miljardiin levyyn kuukaudessa, vaikka "piratismi" on uudella lailla "tuhottu viimeiseen juurikkaaseen".

lest447/497

xanadu taitaa olla "vähän" pihalla.

Dvd-mies448/497

Sullahan Xanadu alkaa mennä hutut ja vellit sekasi... Eihän tuossa ole enää mitään logiikkaa.

wildass449/497

Alotetaan offtopicilla: Ton xanadu:n juttuja ja postauksia jo pidemmän aikaa seuranneena ja niihin jopa vastanneena voi vain kyseisestä tyypistä todeta, että sillä on ns. valot päällä muttei ketään kotona *LOL*
Ja sitten asiaan: Todellakin, nyt sitä postia noille "kansan"edustajille, meidän kansalaisten asioitahan niiden pitäisi ajaa, ja kansan ääntä kuunnella, eikä suuryritysten pillien mukaan tanssia PERKELE!!

Quote:
Tottakaihan osa ostaa aina vaikka tuotteet olisi päällystetty hermomyrkyllä. Kuitenkin on ihmisiä keillä on periaatteita ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä mikä on seuraava itkun kohde kun ei myyntitulokset tule edes mikko alatalon kohdalla nousemaan miljardiin levyyn kuukaudessa, vaikka "piratismi" on uudella lailla "tuhottu viimeiseen juurikkaaseen".
Olisko ollut noin kaksi viikkoa sitten, kun uutisissa sekä television että teksti-tv:n puolella kerrottiin levyteollisuuden myynnin kohonneen viimevuonna ennätykselliset 13 prosenttia!? Eli kuinka saatanan ahneita nää mogulit oikeen on? Waretuksesta aiheutuneet "tappiot" kun lasketaan koko levyteollisuuden myynnistä luokkaan 0,1-04, promillea. Piratismi (ei "waretismi"), eli laiton ammattimainen levyjen kopiointi ja levittäminenhän se sen oikeasti ns. merkittävän loven näille artisteille aiheuttaa tulopuolella. Ja jos oikeen pilkunn*ssijoita ollaan, ei edes niille, vaan ryöstö.... korjaan levy-yhtiöille.

-JF-450/497

Eucd-direktiivi on törkeästi levy-yhtiöiden ja RIAA:n painostuksella väkisin läpi ajettu. Jokainen voi miettiä kuinka monta edustajaa siinä rytäkässä on saanut takataskun pohjalle muutakin täytettä kuin eu-edustajan palkan. Sillä tavalla isossa maailmassa pärjää. Rahalla saa ja hevosella pääsee...

Olen useammankin artistin kanssa tästä asiasta jutellut ja heidän mielipiteensä asiaan on yleisimmin ollut, että ei heitä liiemmin se netistä lataaminen häiritse. Suurin ongelma on se ammattimainen piratismi.

Lisäksi artistien tulot tulevat suurimmaksi osaksi keikoista eikä niistä rojalteista, jotka tulevat levymyynnistä. Tämän takia levy-yhtiöt haluavat stopin nettilataamisille, koska he kahmaisevat suurimman osan levyjen myynnistä ja kuvittelevat, että myynti nousee huikeasti kun saadaan lataamiselle piste. Mielenkiinnolla jään kyllä odottamaan miten tilastojen käy.

Nämä uudistukset eivät oikeastaan kuulu tekinjänoikeuteen juurikaan, koska tällä selkeästi haetaan hyötyä levy-yhtiöille. Varsinkin juuri nyt kun virsien kirjoittajat eli itse TEKIJÄT jäivät ulkopuolelle. Pistää miettimään, eikö?

Artistit voisivat kohentaa omia olojaan enemmän perustamalla verkkokauppoja, joista saisi ladattua musiikkia mp3-muodossa kohtuullista maksua vastaan. Antaisin mieluusti sen kohtuullisen hinnan yhdestä biisistä tai koko levystä niille joille se todella kuuluu. Tästä hyötyisivät sekä kuluttajat että itse artistit, jotka saisivat enemmän massia nykyisen hyvin pienien rojaltien sijaan ja kun voisi ostaa yksittäisiä kappaleita innostaisi tekemään myös parempia biisejä, eikä vain kahta hittikappaletta. Ainoita häviäjiä tässä olisivat isot levy-yhtiöt.

Ongelmanahan on se, että levyn tekemiseen tarvitaan äänitysstudioita ja sitten sen levyn markkinoimiseen mediaa ja molemmat maksavat. Eikä artisteilla välttämättä ole halua ryhtyä ottamaan isoa riskiä. Idea on kuitenkin varmaan kehityskelpoinen vaikka siinä puutteita onkin.
Tunnetuimmilla artisteilla tähän kyllä olisi varaa. Fanit kaivavat biisit kyllä vaikka suosta jos on pienikin huhu liikkeellä, että uusi albumi on ilmestynyt...

JF954451/497

No olisi ihan kiva tietää valmiiksi KETKÄ kansanedustajat tukevat lakialoitetta ja ketkä eivät: ei tunnu oikein järkevältä lähettää mailia sellaiselle kansanedustajalle joka on sitä vastaan jo valmiiksi...

wildass452/497

Quote:
No olisi ihan kiva tietää valmiiksi KETKÄ kansanedustajat tukevat lakialoitetta ja ketkä eivät: ei tunnu oikein järkevältä lähettää mailia sellaiselle kansanedustajalle joka on sitä vastaan jo valmiiksi...
Just niiden urpojen pitää ne mailit saadakin!!! Mailiä vaan eteenpäin, aktiivisuus on se, mikä niitä päitä kääntää!!!!

SepeH453/497

Tuli nyt mieleen, että voisi ainakin tuonne suurelle valiokunnalle vielä laittaa postia, mutta ketäs siihen kuuluukaan?
Ilmeisesti tuossa olisi lista valiokunnan jäsenistä:
http://tinyurl.com/aypt5

Mutta kenelle noista kannattaa lähettää postia? No jäsenille ainakin, mutta entä noilla virkamiehille?
Heitä voisi vaan muistuttaa eräästä pikkujutusta.

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään. Kaikkea lakia on älyllä käytettävä, sillä suurin oikeus on suurin vääryys, ja oikeudessa pitää olla armo mukana."
Olaus Petrin (1493-1552)

Tuostakin periaatteesta ollaan ilmeisesti luopumassa ja samalla voisi ehdottaa, että nimi "Suomen Tasavalta" muutetaan muotoon "Levy-yhtiöiden Tasavalta".

Melrodes454/497

Siis toi MP3 juttuha se kaikist tyhmin ois... MP3 soittimien myynti romahtais iha talkuttomast.
Ei tainu kukaa tota käyä miettimää???

Melrodes455/497

Siis toi MP3 juttuha se kaikist tyhmin ois... MP3 soittimien myynti romahtais iha talkuttomast.
Ei tainu kukaa tota käyä miettimää???

Catar456/497

Voin tästä suorilta jo sanoa, että tuota lakia ei kovinkaan moni tule noudattamaan, vaikka se tulisi voimaan. Siinä häviäisi moni mp3 -soittimien valmistaja ja kännykänvalmistaja.
Olen myös kuullut monilta artisteilta, ettei heitä haittaa vaikka heidän musiikkiaan levitettäisiin netin kautta ilmaiseksi. Sehän on vain hyvää ilmasta mainontaa. Joten kuka tästä hyötyy?

trooper78457/497

Eipä noille päättäjille enää kannata postia laittaa. Lueskelin juuri tuossa saamani vastaukset (hurjat 3kpl) ja kaikissa sanottiin samaa.... eli että on liian myöhäistä estää uuden lain hyväksymistä ja esille tulleet "ongelmat" ovat liioiteltuja.

Minä tosin en vieläkään ymmärrä miksei asiaan voi enää vaikuttaa, kun lopullista äänestystä ei ole vielä tehty.

lata458/497

Tainut auttaa sähköpostit jotakin.
http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101980938246
Eli toivoa ei ole viellä menetetty.

trooper78459/497

Oho!

...voisiko olla, että kansan mielipiteellä on vielä tänä päivänä jonkin sortin "painoa" eduskunnassa =/

ossy460/497

No huhhuh! Kohta ei varmaan yhden äänitteen ostaminen per talous enää riitä, kun Teosto rupee vaatimaan erillisiä teostomaksuja olohuoneessa, makuuhuoneessa ja keittiössä soitettavasta musiikista.

Vaikka sinäänsä ymmärrän, ettei myydystä äänitteestä päädy suoraan artistin pussiin kuin pari hassua senttiä, tulisi Teoston myös hieman miettiä, että esim. radiosoitto julkisilla paikoilla on mitä parhainta promootiota artisteille ja sitä kautta vauhdittaa levymyyntiä. Nykyisellä mallilla kaikki julkiset paikat ovat tulevaisuudessa täysin ääänettömiä tai pelkän "hissimusiikin" vallassa.

Kartaz461/497

nii mutta eihän tätä enään (ehkä) tuu tota lakia.. eli voidaan melkein vetästä pers kännit onnesta :D

BostonArc462/497

Tässäkin asiassa voi syy löytyä paljon syvemmältä kuin moni voi kuvitella. Jopa salaliittokin voi olla kyseessä! Sellaisista enemmän esim. sivustolla http://www.salaliitto.tk

masaman_463/497

Quote:
Voin tästä suorilta jo sanoa, että tuota lakia ei kovinkaan moni tule noudattamaan, vaikka se tulisi voimaan. Siinä häviäisi moni mp3 -soittimien valmistaja ja kännykänvalmistaja.
Olen myös kuullut monilta artisteilta, ettei heitä haittaa vaikka heidän musiikkiaan levitettäisiin netin kautta ilmaiseksi. Sehän on vain hyvää ilmasta mainontaa. Joten kuka tästä hyötyy?
no sehän on bisnestä. vain parhaat jää.

Azzer_464/497

Laitanpa vielä tännekkin tämän..

Rakkat kohtalotoverit.

Nyt on mahdollisuus auttaa keräämään viimeinen niitti tuon lain hylkäämiselle, tai ainakin muokkaamiselle.

Olen yhdessä noin kymmenen kaverin kanssa, tehnyt päätöksen adressin keräämisestä. Kaksi meistä keräsi jo tänään koulussa, tuottaen 63 lakiesitystä vastustavaa nimeä. Listan pohja on julkisesti levityksessä (alla oleva url), joten kuka tahansa teistä voi tulostaa itselleen yhden taikka useamman, ja kerätä siihen nimiä. Tärkeää on kuitenkin muistaa asiallisuus, ja että "nimi" kenttään kirjoitetaan sekä nimikirjoitus että selvennys.

Tulostusta vaille valmis pohja löytyy alla olevasta urlista ainakin pdf muodossasiellä on myös jonkin sortin "esite" lakiesityksen epäkohdista, jota voi hyödyntää (nimimerkillä 9 10:stä ihmisestä ei tiennyt koko esityksestä). Lomake tulisi postittaa sen alalaidassa olevaan osoitteeseen siten, että se on perillä täällä Lahdessa viimeistään maanantaina. Ystäväni äiti, kansanedustaja, (nimeä en uskalla laittaa ilman lupaa), on luvannut toimittaa paperit eduskuntaan.


Asian puinnille on myös perustettu kanava, #tekijänoikeuslaki @quakenet. Tänään (15.9) kasaan on saatu jo ainakin 290 nimeä + ne jotka eivät ole listaa vielä lähettäneet, joten ei muuta kuin nimiä keräämään. Jos ei muuten niin kavereilta saa helposti yhden paperillisen.

http://justus.lyk.fi/tekijanoikeuslaki

epr465/497

Eikö kuitenkin lakia pitäis pystyä myös valvomaan? Tuleeko tänne joku katsomaan kun, kotonani puran kopiointi- suojausta, vai miten tuotakin sitten valvotaan. Minä en kuitenkaan enää osta ensimmäistäkään levyä mistään! Jos joku artisti kiinnostaa menen keikalle ja ostan lipun! tosin mikko alavalo vai talo ei kiinnosta sen vertaa että edes imisin sitä mistään ja radiokanavaakin vaihdan just ku sitä rupee tuleen

JanneMasa466/497

Quote:
Kopiointisuojausten murtamisesta tulisi laitonta, eli omistamiaan CD-levyjä tai DVD-elokuvia ei saisi kopioida edes itselleen. Eli kaupasta ostetun CD-levyn, mikäli se on kopiointisuojattu (ja loogista on, että mikäli uusi laki tulee voimaan, tulevaisuudessa kaikki levyt suojataan jotenkin), sen "rippaaminen" MP3-muotoon esim. kannettavaan soittimeen tai puhelimeen, olisi laitonta. Samoin varmuuskopioiden tekeminen DVD-elokuvista
Yleensä jos ostan kaupasta musiikki levyn laitan sen koneelle mp3 muotoon ettei tarvitse joka kerta vaihdella levyä kun haluaa kuunnella jotain muuta musiikkia ja on paljon helpompaa kopioida biisejä mp3-soittimeen alkuperäiseltä musa levyltä kuin kuljettaa esim. viittä eri audio-cd:tä aina mukana kun haluaa kuunnella vaikka sekalaista musiikkia jossain matkalla

Hmmmmms467/497

Voi lapset lapset...

Asiahan on näin:
a) Olivat levyt suojattuja tai ei menee abouttiarallaa 1 päivä että ensimmäinen crack tulee ladattavaksi netistä.

b)Laki on turha koska sitä ei voida valvoa

c)Netistä latailu lisää alkuperäisten tuotteiden myyntiä,
ne kellä ei rahaa ole eivät niitä olisi koskaan ostaneetkaan. Latailu on vaan ilmaista mainosta.

Näin se menee, sori vaan...

Jrahikai468/497

Noniin mitäs se suurivaliolunta Eduskunnassa sanoi, menikö se kirottu laki läpi sellaisenaan vai tekikö ne isojakin muutoksia?

wildass469/497

Quote:
Voi lapset lapset...

Asiahan on näin:
a) Olivat levyt suojattuja tai ei menee abouttiarallaa 1 päivä että ensimmäinen crack tulee ladattavaksi netistä.


Hei Hmmmmms, ostin viimeviikolla kasan musacd:tä anttilasta, ja oon koko viikon yrittäny ettii netistä niihin crackia, mut ei oo löytyny... *LOL*LOL* .....noloo.....

Quote:
b)Laki on turha koska sitä ei voida valvoa
Ei, vaan laki on turha koska se on turha.

Azzer_470/497

Asian käsittelylle on nyt saatu jakoaikaa. Siis lisää aikaa kerätä nimiä adressiin. Tänään (pe 19.9.) kasassa on ainakin 900 nimeä, ja lisää kerätään kovaa vauhtia. Kerääjiä kuitenkin tarvitaa paljon lisää !! Adressin nimilistan pohjan sekä saatetekstin saa edelleenkin alla olevasta urlista, pdf muodossa. 75:n itse keräämäni nimen perusteella voin sanoa, että 95% ihmisistä allekirjoittaa adressin jos sitä menee esittämään asiallisella tavalla. Huomattavan helpoksi tavaksi on havaittu myös koulussa, ja oppituntien alussa/lopussa kerääminen.

Näillä näkymin listat tulisi postittaa niiden alalaidassa lukevaan osoitteeseen siten, että ne ovat lahdessa TORSTAINA 22.9 (aika voi myös pidentyä). Tämän jälkeen listat toimitetaan erään kansanedustajan kautta seuraavaksi päiväksi eduskuntaan.

Asian puinnille on myös perustettu kanava, #tekijänoikeuslaki @quakenet. Sieltä saat neuvoja nimien keräykseen yms.

Väitteet, että vain täysi-ikäisten nimet tulisi hyväksyä, ovat täyttä puppua. Olemme tiedustelleet asiaa kahdelta esitystä vastustavalta kansanedustajalta. Tärkeintä on että "ala-asteelaisten nallepuheja ja joulupukkeja" ei kerätä.

http://justus.lyk.fi/tekijanoikeuslaki

Jamputti471/497

Koko laki hommassahan ei ole järkeä alkuunkaan ! Poliisi ratsiassahan jos autosta löytyy mp3 soitin , sinähän olet periaatteessa rikollinen koska sinulta löytyy kyseinen laite ! V....ttu ku nuita taulapäitä löytyy maailmalta , veronmaksajilla ostattavat kalliita panssari mersuja yms. !! Eikö se olisi parempi , jos Suomessa sais imuroida ja jakaa tavaraa niin paljon kun haluaa , täällähän maksetaan muutenkin kovat verot kaikista mahdollisista asioista !

qkkeli472/497

Kertoivat hetki sitten töllössä uutisissa että tekijäinoikeuslakiehdotus on aiheuttanut niin suuren sähköpostipalautteen määrän että asia "nostetaan uudelleen pöydälle..." Vaikka asia ei miksikään enää muuttuisikaan, oli ilo huomata että kun porukalla oikeen kunnolla yrittää, niin sentää jotain saa aikaiseksikin tässä nykyajan oikeusvaltiossa. Hatunnosto jokaselle asiaa ajaneelle jannulle.

wildass473/497

Joo, mutta nyt ei pidä tuudittautua tyytyväisyyden tunteeseen, vaan sähköpostien lähettelyä on jatkettava vähintään kaksi kertaa kovemmalla temmolla! Ensiviikolla asia on taas pöydällä, joten viestiä menemään vaan JA PALJON!!!

EDIT: typoja...

kkuula474/497

Peli on vasta aluillaan! juuri oli nelosen uutisissakin että lakia hieman hienosäädetään vielä ja lopullinen päätös siirtyy tulevaisuuteen! eli vielä on mahdollista VAIKUTTAA asiaan! Kuten uutisissakin asiaa tulkittiin laki olisi todellakin kieltänyt kaiken kopioinnnin toisin kuin lain puolustajat väittävät ettei muutosta nykyiseen olisi tullut!!


Jatketaan Eduskunan ja medioitten hereilläpitoa samaan malliin! Eli asiallista mailia asiasta eduskuntaan ja mediolle!

Kertokaa asiasta kaikkialla ja kaikille on muuten aika hyvä keskusteluaihe ihan missä tahansa. Saattakaa kaikki asiasta tietoiseksi kertokaa mitä oikeuksia laki on viemässä kuten varmuuskopiointi mikä on mielestäni erittäin tärkeä oikeus!

kyllä kun annamme medioille ja eduskunnalle riittävästi palautetta niin jotenkin niitten on asiaan reakoitava jo ihan niitten oman julkisuuskuvan ylläpitämiseksi.

wildass475/497

Eduskunnassa pyritään ensi viikon aikana ratkaisemaan, miten uudessa tekijänoikeuslaissa paljastunut epäselvyys yritetään poistaa. Asiaa perjantaina pohtinut suuri valiokunta päätti ottaa lisäaikaa selvitystyölle ja neuvotteluille. Seuraavan kerran päätöstä yritetään valiokunnan kokouksessa ensi perjantaina.

Kiista koskee lakiesityksen kohtaa, jonka pelätään vaikeuttavan esimerkiksi musiikin kopioimista henkilökohtaiseen käyttöön cd-levyiltä omaan mp3-soittimeen. Tallenteen kopiointisuojaa ei lain mukaan saisi murtaa, joskaan siitä ei tekijää rangaistaisi.

Unohdettiinko kuluttajat?

Eduskunnassa pohdinta kilpistyy pitkälti siihen, onko sekä kuluttajien ja että tekijänoikeuksien haltijoiden, kuten musiikintuottajien, oikeudet otettu kohtuullisella tavalla huomioon. Lisäksi eduskunta joutuu miettimään, missä määrin se voi venyttää taustalla olevan EU-direktiivin tulkintaa.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén (kok.) kertoi, että valiokunnassa tulkitaan hyvin eri tavoin sitä, miten EU:n direktiivi lopulta velvoittaa ja missä määrin se antaa joustonvaraa. Vilén sanoi odottavansa kulttuuriministeri Tanja Karpelalta (kok.) vielä lisäselvityksiä siitä, miten EU:n komissio on ohjeistanut asiassa.

Tekijöiden oikeudet muistettu

Vilénin oma käsitys oli, että EU:n direktiivissä painottuu voimakkaasti tekijänoikeus, kun taas kuluttajan oikeudet ovat jääneet vähemmälle. Sama painotus on näkynyt ministeriön valiokunnalle toimittamassa selvityksessä.

Lakiesityksen päätöskäsittelyn loppusuoralla yllättäen puheenaiheeksi noussut epäselvyys hämmentää kansanedustajia, jotka ovat saaneet kasapäin sähköpostiviestejä asiasta.

Karpela sinetöisi lain

Suuressa valiokunnassa perjantaina asiaa selvittänyt kulttuuriministeri Karpela torjui edelleen sen, että eduskunta muuttaisi hallituksen esitystä tältä osin. Sen sijaan Karpela toi oman ehdotuksensa lausumaksi, jonka eduskunta hyväksyisi lain saatteeksi.

Ratkaisun avaimet tässäkin asiassa on viime kädessä hallituspuolueiden eduskuntaryhmillä. Niiden edustajat lakiesitystä käsitelleissä sivistysvaliokunnassa ja suuressa valiokunnassa kokoontuvat yhteisneuvotteluun ensi tiistaina.

Hallituspuolueiden piiristä arveltiin, että kiistapykälän muuttaminen voi olla vaikeaa jo senkin vuoksi, että asiasta vastaava ministeri on voimakkaasti sitä vastaan. Sellaisessa tilanteessa asiasta on vaarassa tulla hallitukselle arvovaltakysymys.

Lain valmistelijoiden pomo eturyhmän jäsen

Kansanedustajia puhutti myös tieto, jonka mukaan tekijänoikeuslakia valmistellut opetusministeriön johtaja Jukka Liedes on tekijänoikeusjärjestö Gramexin alaisen esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen hallinnossa.

Kulttuuriministeri Karpela kertoi saaneensa asiasta selvityksen ja vakuutti, että mitään jääviysongelmaa ei ole. Hän epäili, että asiasta nousseessa julkisuudessa olisi kysymys väärinymmärryksestä.

Vilénin mielestä valiokunnassa Karpelan matkassa ollut Liedes vastasi hyvin tyydyttävästi hänen rooliaan koskeneisiin kysymyksiin. Vilén arveli kuitenkin, että Liedeksen itsensä ja oman oikeusturvansa kannalta olisi parasta, jos hän selvittäisi asemaansa myös julkisuudessa.Vittu ainut jonka pitäis jäävätä itsensä ja pysyvästi on Tanja Kampela-Karpela

kkuula476/497

joo hyvin kävi jos asian selvitysten antaminen jää karpelan kontolle!!

Karpelan mielestähän lain tiimoilta yltynyt kansalaiskeskustelu on vain joittenkin tahojen lietsomaa masinointia ja karpelan kommenteissa oli jotain viittauksia lainvastustajien ja kommunistien yhteydestä!

Suuri kiitos kuuluu karpelalle koska hänen kommenttinsa ovat kirvoittaneet keskusteluun aivan uusia ulottuvuuksia!

Karpelaa lainaten:
eli kaikkia kommunistit jatketaan vaan tätä masinointia sillä kun ei tule olemaan vaikutusta lain käsittelyyn???!!!

Jamputti477/497

Ja jos palaisin edelliseen vuodatukseeni !! Eli jos Poliisit ratsaisivat käyttäjän jolla on mp3 soitin , esim. autossa , heidän tulisi vaatia alkuperäinen levy näytille !! Kuinkahan he mahtaisivat onnistua tässä tehtävässä , koska luulisin että monella on kyseinen laite jo olemassa !! Itse käytän mp3 soitinta , koska ei tarvitse viedä autoon montaa levyä pilaantumaan, kun tuo levyjen käsittely on välillä autossa retuperällään !! Mukavempi viedä pakatut ja poltetut levyt autoon , ja kuunnella niin , ettei orkkikset mene naarmuille yms.!! Eikä tarvitse viedä montaa levyä kerralla , yksi levyhän vastaa mp3:sina n.8 levyä orginaalina !!!!
Näin Perjantai iltana ottaa muutenki kaikki päähän valmiix !
Tuskin nuo valitukset sähköpostiin auttaa mitään , puupäitä koko hallitus täynnä !! Ei ne imuroi netistä mitään , kun heidän ei tarvitse , Suomalaisethan ostaa heille kaiken verojen muodossa !!
Eli , ilmeisesti olen väärän alan ottanut itselleni , kun olen normaali duunari !! Eduskuntaanhan tässä olisi pitänyt pyrkiä , yhteiskunnan elätettäväksi !!!!!!!!

SoulSurfr478/497

Poliisi ei tule lakia valvomaan, vaan tekijänoikeusjärjestöt pyrkivät yhä enenevissä määrin varustamaan itsensä poliisin valtuuksilla ja "valvomaan" ostamiaan lakeja. (Eli siis pyrkivät tilanteeseen jossa he voivat alkaa oikeusjutuilla uhkailemalla kiristelemään "sovittelu" rahoja kansalaisilta.)

kkuula479/497

sitähän ne juuri ajaa takaa että pääsevät haasteella kiristämään sovittelurahat! Lakiehdotuksessa taisi olla kohtia jotka olisvat pakottaneen operaattoria "Turvaamistoimenpiteisiin". nykyinen laki kun ei tyydytä tekijänoikeusjärjestöjä koska operaattorilla ei nykylaintulkinnan mukaan voi olla vastuuta siirrettävästä datasta, eikä tule olla jatkossakaan.

Jos ne saa jollain keinolla lain aikaan minkäperusteella voivat pakottaa operaattorit luovuttamaan ip-osoitteen perusteella käyttäjän tiedot niin !!!HUHUH!!!

Mutuvas480/497


Hmm Hmm... Jos tää laki tulee voimaan (ei ees tuu) niin kaikki mp3-puhelimet olisivat tavallisia tai kamerakännyköitä.

Ahmud481/497

Quote:
Hmm Hmm... Jos tää laki tulee voimaan (ei ees tuu) niin kaikki mp3-puhelimet olisivat tavallisia tai kamerakännyköitä.
Niinhän se olisi, ellei joku sitten äänitä kokonaan jotain omia biisejään .mp3-muotoon.

Catar482/497

Mitenkäs muuten c-kassujen käy? Eihän niitäkään vissiin sit saa enää käyttää kopiointiin? :o

mosse3483/497

no elkää huoliko tuon lain valvominen on meleko hankalaa ellei mahotonta.

.W.484/497

Quote:
no elkää huoliko tuon lain valvominen on meleko hankalaa ellei mahotonta.
Kysymys ei varmaankaan ole siitä että valvotaanko lakia, vaan siitä että onko kyseinen laki olemassa. Yleensä eka älyvapaa juttu johtaa toiseen. Mitä seuraavaksi.

Toinen epäkohta on se että jos ja kun joku jää kiinni jollain tavalla, niin miten tuota lakia tulkitaan.

kpsaari485/497

Minulla ei vammaisuuteni tuomien ongelmien takia ole pienintäkään aikomusta lopettaa omien CD- ja DVD-levyjen kopiointia omaan käyttöön.

Karpelan lausunto kopioinnista uuden´lelulain yhteydessä vahvistaa käsitystäni x-missin kyvystä toimia vaikutusvaltaisena ministerinä.

Moraalittomuus kunniaan ja vammaiset kyykkyyn!

qkkeli486/497

Eikös siivoojaltakin vaadita nykypäivänä jonkinasteista koulutusta tehtäväänsä? Entä miten on tämänhetkisen kulttuuriministerin koulutuspohjan laita? Lainoppinut? Jonkin alan maisteri/tohtori? Vai peräti -jonkinsortin-Missi? Ihmettelenpä vaan että mikä ajaa arvon ministeriä ajamaan kyseistä lakia niinkin ponnekkaasti läpi? Varmaankin ajatus siitä, että Suomalainen taiteilija tulisi tällöin saamaan enemmän korvauksia sieluntuotteestaan...?

Jrahikai487/497

Joo ja entäs meidän tuleva oikeusministerimme, ei lainkaan laki taustaa... hehee ()

jkleemola488/497

kuka on uusi (tuleva) oikeusministeri???


Aiemmissa teksteissä oli jollakin puhetta jonkinnäköisen protestisivuston tekemisestä.. Onko asia edennyt mihinkään suuntaan? Itse olisin halukas ainakin tuollaiselle protestilinjalle lähtemään.
(Ja ideana oli se ettei osteta yhtään [laillista] julkaisua niin että siitä menisi teostolle tai muille vastaaville osapuolille jotain korvauksia ?)

Entäs se nettiadressi sitten? Ei (kai) siinä mitään häviä jos sellaisen tekee? Voisi varmaankin toimia samassa yhteydessä kuin tämä em."protestisivu"?

mansu67489/497

Tiistaina 4.10. voi ainakin protestoida läsnäolollaan eduskuntatalolla ja osoittaa miltä spämmerit näyttävät luonnossa:
http://tonih.iki.fi/tekijanoikeus/
http://www.masinointi.org (~30.9. alkaen)

Hyvä sauma todistaa mitä netissä voidaan masinoimalla saada aikaan. Edistyneissä maissa näin on valittu jo presidenttejäkin ;)

trooper78490/497

Harmillista, että matkaa on näin pirusti tuonne eduskuntatalolle, muuten olisin itsekin tuolla. Noh, toivottavasti paikalliset "rikolliset?" menevät tuonne meidän mettäläistenkin puolesta elämöimään.

.W.491/497

Hmm.. mnielenkiintoista keskustelua siellä etuskunnassa sentään on käyty vaikka valitettavasti I kierros menikin läpi tuosta hölmöstä laista..

http://www.effi.org/blog/kai-2005-09-30.html

dafge492/497

Ihanaa kun on kriminaali tunne nyt miljoonalla ihmisellä ruova Masinoidun ansiosta. Mutta minkäs voit.

http://www.dotkommuuni.com/olenrikollinen/

jokke70493/497

http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalue.asp?alue=paiva&UutisID=70319 <- Tuolla lisää. Tiistaina 4.10 tapahtumasta eduskuntatalolla.

artoomoi494/497

Itse pidän mp3:a ja muutenkin ripattua ääntä huonolaatuisena. Imutan kyllä netistä musaa, mutta koekuuntelun jälkeen ostan aidot levyt kaupasta.
Esikuuntelulla on se hyvä puoli, ettei tarvi maksaa rojalteja paskantekijöille.

Räplääjä495/497

Pittäkä mun hävittää sit mun dvdrw ja cdrw asemat? entäs kiintolevy? mihin asennan windowsin? entäs mun mp3 soitin autossa? onko sekin rikollista sit?

Räplääjä496/497

Siis lakihan menee läpi vaikka mitä tekisitte. Kyse on eduskunnasta ja edustajista!! mistä lähtien ne ois kansalaisia kuunnellu?, muuta kuin vaalien alla ;)

huima999497/497

*eikä edelleenkään yhteystietoja forumille, edit by pkaksp*

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT