AfterDawn logo

Sony PSP:n myynti vauhdissa

Ilkka Ketola Ilkka Ketola
6 kommenttia

Syksyllä Eurooppaan rantautuvan Sony PlayStation Portable (PSP -käsikonsolin myynti sujuu vauhdikkaasti Japanissa ja Yhdysvalloissa. Sony julkaisi laitteen myyntilukuja vuosittain pidettävässä PlayStation-tapahtumassa Tokiossa.

Tähän mennessä laitteita on myyty noin 5,07 miljoonaa kappaletta, joista hieman reilu puolet (2,74 miljoonaa) Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Markkinoilla olevia 48 eri peliä on myyty yhteensä 11,2 miljoonaa kopiota. Pelien myynti on painottunut hieman selkeämmin Pohjois-Ameriikkaan, jonne pelejä on myyty jo 7,3 miljoonaa kappaletta Japanin ja Aasian 3,9 miljoonaa vastaan.


Myös Sonyn lanseeraamaan UMD-formaattiin tallennetut elokuvat ovat menneet paremmin kaupaksi Pohjois-Amerikassa kuin Sonyn kotimarkkinoilla. Yhdysvaltalaiset ja kandalaiset ovat ostaneet jo 4,3 miljoonaa elokuvaa, kun Japanissa kaupaksi on mennyt vasta 400 000 leffaa. Tosin Pohjois-Amerikan luvussa on mukana miljoona laitteen mukana jaettua Spider Man 2 -elokuvaa.


Kuten jo moneen kertaan mainittua, on Sonyn uutuuslaitteen tarkoitus rantautua Eurooppaan syyskuun alussa.

Lähde:
The Inquirer

6 KOMMENTTIA

oxygenol1/6

Harmi vaan kun hinta on noin suuri :( jos pistäis pari satasta lisää niin saisi jo hyvässä kunnossa olleen käytetyn ja hyvän läppärin joka on taas aina 10x parempi kuin psp. Halvempi ainakin pitää elokuvien,pelien ja musiikin suhteen ^^ joka loppu peleissä kyllä ratkaisee (+isompi näyttö, ketä jaksaa kattoo spiderman 2 leffaa jostain pari tuumasesta näytöstä?). Hinta jos oisi saman verran kuin nintendo ds niin porukka ostaisi tuota ihan innolla :)

SuomiP2/6

Juu ei kyllä tuu tartummaan tää munkaan käteen... Oon samaa mieltä että on liian pieni näyttö leffojen kattomisee

arcanix3/6

Leffojen katselu onkin sivuominaisuus. Mielummin tällä pelejä pelaa reissatessa kuin gameboylla?

oxygenol4/6

Ennemmin matkalla luen vaikka mikrobittiä ja himassa pelailen sitten kunnolla ^^ ei tartte pelaa 24/7 :D

Jebuss5/6

Joo kyllähän mä tommosen voisin ottaa mutta toi hinta taitaapi olla aika suolainen. Pelejäkin pelaan mielummin kotona kunnon äänentoistolla ja isommalla näytöllä. Ja leffojahan tolla ei todellakaan kannata kattella, koneen hinnalla käy luultavasti aika monta kertaa leffassa... =)

Costi6/6

Saa nähdä kumpi myy enemmän DS vai PSP, itse vannoutuneena Nintendo fanina toivon tietysti DS:n menestyvän paremmin, mutta vaikuttaa siltä, että PSP menee Euroopan julkaisun yhteydessä myyntiluvuissa edelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT