AfterDawn logo

DivX

DivX on kaupallinen MPEG-4 videokoodekki (codec). Sen kehittäjä on DivX, Inc., joka aikaisemmin kulki DivXNetworks, Inc. nimellä ja kehitti avointa OpenDivX videokoodekkia. OpenDivX-projekti muuttui kaupalliseksi, jolloin ilmaiseksi ja avoimeksi vaihtoehdoksi jäi XviD.

DivX on ISO MPEG-4 -yhteensopiva häviöllinen videokoodekki ja siinä on mahdollista käyttää Advanced Simple Profile -ominaisuuksia, kuten B-framet, GMC, QPEL jne.

DivX on nykyään tuettuna myös monissa DVD-soittimissa. Nämä soittimet tunnistaa DivX-logosta soittimessa. Suurin osa DVD-soittimista jotka tukevat DivX-videota, tukevat myös XviD-videota. Myös tietokoneella DivX decoder voi purkaa XviD-videota ja päinvastoin. Tämä johtuu siitä, että molemmat koodekit ovat MPEG-4-standardin mukaisia.

DivX on nykyään myös tiedostoformaatti, jonka tiedostot tunnistaa .divx-tiedostopäätteestä. Se on muokattu AVI-tiedostoformaatista, mutta on myös sen kanssa yhteensopiva. DivX-tiedostoformaatti tukee useita video- ja audioraitoja, tekstityksiä, menuja, kappaleita ja metadataa. DVD-soittimet jotka tukevat näitä ominaisuuksia tunnistaa DivX Ultra -merkinnästä.

Aiheeseen liittyviä termejä

Aiheeseen liittyviä ohjelmia

Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki