AfterDawn logo

DivX

DivX on kaupallinen MPEG-4 videokoodekki (codec). Sen kehittäjä on DivX, Inc., joka aikaisemmin kulki DivXNetworks, Inc. nimellä ja kehitti avointa OpenDivX videokoodekkia. OpenDivX-projekti muuttui kaupalliseksi, jolloin ilmaiseksi ja avoimeksi vaihtoehdoksi jäi XviD.

DivX on ISO MPEG-4 -yhteensopiva häviöllinen videokoodekki ja siinä on mahdollista käyttää Advanced Simple Profile -ominaisuuksia, kuten B-framet, GMC, QPEL jne.

DivX on nykyään tuettuna myös monissa DVD-soittimissa. Nämä soittimet tunnistaa DivX-logosta soittimessa. Suurin osa DVD-soittimista jotka tukevat DivX-videota, tukevat myös XviD-videota. Myös tietokoneella DivX decoder voi purkaa XviD-videota ja päinvastoin. Tämä johtuu siitä, että molemmat koodekit ovat MPEG-4-standardin mukaisia.

DivX on nykyään myös tiedostoformaatti, jonka tiedostot tunnistaa .divx-tiedostopäätteestä. Se on muokattu AVI-tiedostoformaatista, mutta on myös sen kanssa yhteensopiva. DivX-tiedostoformaatti tukee useita video- ja audioraitoja, tekstityksiä, menuja, kappaleita ja metadataa. DVD-soittimet jotka tukevat näitä ominaisuuksia tunnistaa DivX Ultra -merkinnästä.

Aiheeseen liittyviä termejä

Aiheeseen liittyviä ohjelmia

Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows