Spotify haastettiin oikeuteen – Käyttää Eminemin musiikkia luvatta

Spotify haastettiin oikeuteen – Käyttää Eminemin musiikkia luvatta
Eminemin rap-uran alkuvaiheen julkaisija Eight Mile Style on haastanut suoratoistopalvelu Spotifyn oikeuteen, kertoo The Hollywood Reporter. Haasteen mukaan Spotify ei ole hankkinut Eminemin musiikkiin asiaankuuluvia lisenssejä.

Eight Mile Stylen mukaan Spotify ei ole myöskään noudattanut viime vuoden lopulla Yhdysvalloissa voimaan tullutta Music Modernization Act -lakia, jonka tarkoituksena on yksinkertaistaa artistien saamien korvausten maksuprosessia. Haasteessa todetaan myös, että Spotify on merkannut Eminemin yhden suurimman hitin Lose Yourself -kappaleen tekijänoikeuksiltaan epäselväksi.Eminemin musiikista vaaditaan nyt kunnon korvauksia, sillä Eight Mile Stylen mukaan se on saanut vain satunnaisia korvauksia Spotify-soitoista. Eminem itse ei ole enää missään tekemisissä Eight Mile Stylen kanssa, joten hän ei ole myöskään varsinainen osapuoli haasteessa.

Eight Mile Stylen mukaan se hakee korvauksia, jotka voivat kasvaa jopa miljardeihin dollareihin. Spotifyn markkina-arvo on noin 26 miljardia dollaria.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. elokuuta, 2019 8:28
Tägit
suoratoisto Eminem Spotify
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • DeNiWar

  Ja näistä EMS:n vaatimista tekijänoikeuskorvauksista Eminem ei tule koskaan näkemään latiakaan, sehän paljastuu tuossa "Eminem ei ole enää missään tekemisissä EMS:n kanssa".

  Tuosta sen jo näkee mitä tekijänoikeus oikeasti on, kyse ei ole artisteille vaan levy-yhtiöille kerättävästä rahasta.

  22.8.2019 11:17 #1

 • Zeitsei

  Miljardien korvaukset jostain ikivanhoista räppibiiseistä? Tuohan on ihan idioottimaista. Normaali järkevä firma vaatisi kvintiljoonien korvaukset.

  22.8.2019 21:52 #2

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar: Ja näistä EMS:n vaatimista tekijänoikeuskorvauksista Eminem ei tule koskaan näkemään latiakaan, sehän paljastuu tuossa "Eminem ei ole enää missään tekemisissä EMS:n kanssa".
  No uutisen perusteella en nyt noinkaan sanoisi, tosin ei sekään nyt ihan selvää näkeekö EMS niitä, ja vähän rivien välissä jäi sellainen olo ettei koko juttu ole sellaisella pohjalla että koko pyydettyä pottia olisi tarjolla, vaikka jutun voittaisi.

  Ilmeisesti ertisti ei ole aikanaan oikeuksiaan ilman myynyt, eli lateja on nähnyt useammankin.

  23.8.2019 14:20 #3

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar: Ja näistä EMS:n vaatimista tekijänoikeuskorvauksista Eminem ei tule koskaan näkemään latiakaan, sehän paljastuu tuossa "Eminem ei ole enää missään tekemisissä EMS:n kanssa".

  Tuosta sen jo näkee mitä tekijänoikeus oikeasti on, kyse ei ole artisteille vaan levy-yhtiöille kerättävästä rahasta.
  Tekijänoikeus on nimensä mukaisesti tekijänoikeus. Korvaukset maksetaan sille joka oikeudet omistaa. Se voi olla joku muukin taho kuin levy-yhtiö

  24.8.2019 14:17 #4

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud