Spotify jatkaa kasvu-uralla, mutta tappiota syntyy edelleen

Spotify jatkaa kasvu-uralla, mutta tappiota syntyy edelleen
Suoratoistopalvelu Spotify on monien muiden pörssiyhtiöiden tavoin julkaissut tänään huhti-kesäkuun tuloksen. Osavuosiraportin mukaan Spotify on onnistunut kasvattamaan Premium-tilaajien määrää 108 miljoonaan kappaleeseen. Kun kuuntelijoihin lasketaan myös ilmaisversion käyttäjät, kasvaa lukema 232 miljoonan kappaleeseen.

Analyytikot olivat odottaneet Premium-tilaajien määrän kasvavan 108,5 miljoonaan kappaleeseen, joten näistä odotuksista Spotify jäi puolella miljoonalla kuuntelijalla. Ilmaiskäyttäjiä oli sen sijaan odotuksia enemmän – analyytikot ennustivat kokonaiskuuntelijamäärän olevan 227,7 miljoonaa kappaletta. Spotifyn liikevaihto kasvoi 1,67 miljardiin euroon huhti-kesäkuussa, mutta teki siitä huolimatta edelleen tappiota.Tappiota syntyi 76 miljoonaa euroa, mikä on tosin selvästi vähemmän kuin vuoden takainen 394 miljoonan euron negatiivinen tulos. Liikevaihdosta peräti 90 prosenttia on peräisin Premium-tilaajilta.

Spotifyn tärkeimmällä kilpailijalla eli Apple Musicilla on noin 60 miljoonaa maksavaa asiakasta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 31. heinäkuuta, 2019 17:40
Tägit
Spotify suoratoisto Apple Music
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud