AfterDawn logo

Yhdysvaltain vanhin pelilehti lakkautettiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yksi viimeisistä suurilevikkisistä englanninkielisistä pelilehdistä on lakkautettu. Vuonna 1991 perustettu Game Informer lopetettiin lyhyellä varoitusajalla ja edes seuraavaa, jo työn alla ollutta numeroa ei enää julkaista.

Lehden viimeiseksi numeroksi jäi kesäkuussa 2024 julkaistu Game Informerin numero 367.

Game Informer myytiin jo vuonna 2000 silloiselle videopelikaupan jättiläiselle GameStopille ja lehti menestyikin GameStopin omistuksessa aluksi erittäin hyvin. Lehti nousi vuonna 2011 Yhdysvaltain kolmanneksi luetuimmaksi lehdeksi ja sen levikki oli yli kahdeksan miljoonaa.

Mutta pelkästään verkossa julkaistavat videopelisivustot, YouTuben videopelikanavat sekä lehden emoyhtiön GameStopin vaikeudet alkoivat pikkuhiljaa painamaan lehden taloutta. Vuonna 2019 GameStop irtisanoi puolet lehden toimituksen henkilökunnasta.

Lopulta GameStop omissa talousongelmissaan ei ilmeisesti nähnyt lehdellekään mitään tulevaisuutta ja päätti lakkauttaa Game Informerin kokonaan. Alla Game Informerin Twitter-tilin julkaisu aiheesta:


Erikoista päätöksessä on se, että samalla myös koko Game Informerin verkkosivusto suljettiin kokonaan, eli myöskään vanhoja sisältöjä ei pääse enää lukemaan. Yleensä tällaisissa tapauksissa emoyhtiö haluaa lypsää pienetkin mainostulot vanhoista sisällöistä itselleen, sillä lehden verkossa julkaisemat arvostelut ja uutiset ovat olleet hyvin suosittuja.

Kotakun saamien tietojen mukaan seuraava Game Informerin lehti oli sekin sisällöltään jo "70% valmis". Nuo artikkelit eivät siis tule koskaan näkemään julkaisuaan, edes verkossa.

Sekä IT-alan että videopelialan paperiset lehdet ovat katoamassa vauhdilla, ympäri maailmaa. Suomi on tässä suhteessa vielä eräänlainen omituinen poikkeus, sillä meillä molempien alojen paperijulkaisuja on vielä olemassa väestöpohjaan nähden varsin paljon. Näistä kotimaisista lehdistä erikseen mainittakoon harrastepohjalta pyörivä Skrolli sekä sen peleihin keskittyvä sisarlehti Retro Rewind.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki