AfterDawn logo

Windowsin sähköposti- ja kalenterisovellukset lopettavat toimintansa pian

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Microsoftilla on kertynyt vuosien saatossa nurkkiin useita eri sovelluksia, jotka hoitavat käytännössä saman asian.

Nyt yhtiö on siivoamassa sovellusvalikoimaansa, mutta saattaa suututtaa samalla ison osan Windowsin käyttäjistä.

Vuoden lopulla nimittäin Windows 11 asennukseen automaattisesti kuuluvat Sähköposti ja Kalenteri -sovellukset lakkautetaan kokonaan.

Tilalle käyttöjärjestelmä on jo jonkin aikaa tarjonnut Microsoftin Outlookia, joka sisältää itsessään sekä sähköpostitoiminnot että kalenterin.

Muutos ei ensimmäinen laatuaan, sillä vuonna 2008 yhtiö lakkautti aiemmin Windowsin mukana toimitetun Outlookin pienoisversion, Outlook Expressin. Tuolloin Outlook Expess korvattiin juurikin vielä hetken käytössä olevalla Sähköposti-sovelluksella.

Myös Outlook on ilmainen kotikäyttäjälle, joten sinänsä muutos ei ole valtava - joskin opettelua vaativa, sillä Outlook eroaa lopetettavista sovelluksista toimintalogiikaltaan jonkin verran.


Mikäli Outlook närästää, on sähköpostiohjelmistoissa tarjolla mainioita vaihtoehtoja, kuten mm. avoimen lähdekoodin Thunderbird.

1 KOMMENTTI

Arto681/1

"Myös Outlook on ilmainen kotikäyttäjälle, joten sinänsä muutos ei ole valtava - joskin opettelua vaativa, sillä Outlook eroaa lopetettavista sovelluksista toimintalogiikaltaan jonkin verran."

Tuosta olisin vähän erimieltä tämän Microsoftin Windows 10 ja 11 bugin takia. Microsoft aikoo myös lopettaa Outlookin tavallisilta käyttäjiltä ja tarjota sitä jatkossa, vain yritysasiakkaille. Windows Outlook sähköpostiongelmat taitavat olla esimakua tulevista ongelmista ja niiden ajastetuista miinoista mitä on kylvetty Windows 10 ja 11 käyttöjärjestelmään. Totuus voi olla, että kyseessä ei ole bugi vaan ohjelmisto miina ja ominaisuus, jonka Microsoft on tarkoituksella kylvänyt käyttöjärjestelmään. Outlook saattaa siis lakata kokonaan toimimasta vuoden 2024 lopussa, jos kyseessä ei ole yritysasiakas.

Microsoftilla on Outlook (new) sähköposti ongelma, jota ei ole raportoitu missään. Windows 10:n tai Windows 11:sta oma Outlook (new) sähköposti ei toiminut enää kunnolla. Outlook (new) sähköposti käynnistyy automaattisesti ja lopputtomasti tunnin välein aina uudelleen ja uudelleen. Tämän saa loppumaan Outlook (new):n oikeasta ylänurkan liukukytkimestä. Kytkin tarkoittaa paluuta vanhaa Outlook windows sähköpostiin, mutta se ei toimi, koska aikatakaraja sille on umpeutunut. Vastaamalla kysymyksiin ja hyväksymällä asetus ongelmat katoavat. Minulla kahdessa Windows 10 PC:ssä alkoi sama ongelma ja tämä oli ainoa tapa korjata ongelma, joka on todennäköisesti Microsoftin Windows 10 ja 11 bugi. Internetissä etsitään ratkaisua tähän ongelmaan eri foorumeilla, mutta usea vastaaja johdatelee kyselijät usein täysin vääriin windows asetuksiin, koska mitään siihen viittaavaa ei löydy käynnistysasetuksista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki