AfterDawn logo

Logitechin 60 prosentin näppäimistö kulkee helposti mukana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED - näppäimistön, joka on langaton ja kompakti. Valmistajan mukaan helposti pelireissuilla mukana kulkeva näppäimistö on suunnattu vaativaan kilpapelaamiseen.

G PRO X 60 LIGHTSPEED on kompakti, joka tässä kohden tarkoittaa 60 prosentin mallia. Näppäimistöstä siis puuttuu erilliset numeronäppäimet, nuolinäppäimet ja F-painikkeet.

Lyhyempi malli on helpommin käännettävissä käyttäjälle mieluisaan kulmaan, jolloin näppäimistö vie vähemmän tilaa ja hiirelle jää enemmän liikkumavaraa.

Logitech kertoo ratkaisseensa puuttuvien näppäinten määrän KEYCONTROL-teknologialla. Sen ansiosta pelaaja voi määrittää entistä enemmän toimintoja samaan määrään näppäimiä ja näin hyötyä pienemmästä koosta sen haittaamatta hallittavuutta.

"Kun suunnittelimme PRO X 60 -näppäimistöä, tavoitteemme oli tuoda tavallista enemmän toiminnallisuutta normaalia pienempään kokoon", kommentoi Logitechin tuotepäällikkö Brent Barry. "Kyse ei ole vain tiivistämisestä, vaan siitä, miten kaikki halutut ominaisuudet saadaan mukaan tekemättä kompromissia koon kanssa."


Ratkaisu monipuolisuuteen löytyy G HUB -ohjelmiston KEYCONTROL-teknologiasta. Se mahdollistaa jopa 15 eri toiminnon määrittelyn yhteen näppäimeen. Ainutlaatuisella G-SHIFT-toiminnolla pelaaja voi määrittää minkä tahansa painikkeen alle lisätoimintoja, Logitech kertoo.

Ohjelmistolla voi myös hallita esimerkiksi näppäimistön valaistusta.

PBT-muovista valmistettujen näppäinhattujen kylkeen on lisätty painikkeiden toinen toiminto.

Hattujen alta löytyy optiset GX Optical -kytkimet. Vaihtoehtoja ovat tuntopisteellinen ja lineaarinen kytkin. Kytkimet aktivoituvat 1.8 millimetrissä ja kokonaismatka on 4 millimetriä. Aktivointivoima on lineaarisessa 50 grammaa ja 60 grammaa tuntopisteellisessä mallissa.

Kytkimet eivät ole hot-swappable -mallia eli niitä ei voi nopeasti vaihtaa toiseen malliin.

Logitechin näppäimistö on langatonta mallia. Se hyödyntää Logitechin omaa LIGHTSPEED-tekniikkaa tai Bluetooth-yhteyttä. Myös langallisesti näppäimistöä voi käyttää USB-C-portin kautta, jolla akku myös ladataan.

Näppäimistön vasempaan kylkeen on laitettu äänenvoimakkuudensäädin ja oikealla puolen on pelitilakytkin.

Mukana toimitetaan kätevä matkakotelo, joten näppäimistö on helppo ottaa pelireissuille mukaan.

Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED -pelinäppäimistö tulee jälleenmyyntiin mustana ja valkoisena versiona 199 euron kuluttajahintaan. Vaaleanpunainen malli tulee saataville vain Logitechin omassa nettikaupassa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki