AfterDawn logo

Logitechin 229 euron MX Brio -webkamera on suunnattu etätyöhön ja striimaukseen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Logitech julkaisi MX Master -tuoteperheeseen MX Brio -webkameran. Valmistajan mukaan se tarjoaa ensiluokkaista kuvanlaatua videopalavereihin ja suoratoistolähetyksiin. Kyseessä on melko hintavasta lisälaitteesta, sillä grafiitinharmaana ja luonnonvalkoisena saatavilla oleva MX Brio maksaa 229 euroa.

Kameran 4K-tarkkuus ja kehittynyt kuvasensori tarjoavat jopa 70 suuremmat pikselit kuin Logitechin aiempi 4K-verkkokamera ja lippulaivamalli Brio 4K. Uusi kamera tietenkin hyödyntää tekoälyä, jonka ansiosta kamera osaa mukautua erilaisiin valaistuksiin ja tehdä videokuvasta sävyiltään luonnollisen. Videokuva on aiempaan verrattuna jopa kaksi kertaa selkeämpi ja yksityiskohdiltaan rikkaampi. Myös monet aiemmin haastavat valaistusolosuhteet mahdollistavat nyt hyvän ja selkeän kuvan.

Kameran erilaisia ominaisuuksia, kuten kuva-alan kokoa, valotusta ja värikylläisyyttä, voi säätää Logitechin eri ohjelmistoilla, kuten Options+, Tune ja G HUB, joiden kanssa kamera on täysin yhteensopiva.


Kamera asetetaan näytön yläpuolelle. Show Mode -kuvaustilassa kamera mukautuu esineiden tai luonnosten esittelyyn, jolloin kamera osaa automaattisesti tarkentaa näihin halutulla tavalla. Esittelytila otetaan käyttöön kääntämällä kamera kohti pöytää, jolloin ohjelmisto automaattisesti kääntää videokuvan ylösalaisin.

Kamerassa on kaksi keilanmuodostustekniikkaa käyttävää mikrofonia, jotka osaavat suodattaa pois taustahälyä. Tämä mahdollistaa selkeän puheäänen kuulumisen esimerkiksi videopalavereissa.

Linssissä on suljin, joka toimii manuaalisesti. Näin kuvan saa peitettyä.

Logitech MX Brio -kamerassa käytetään kierrätysmuovia, jonka määrä on 82 prosenttia grafiitinharmaassa ja 75 prosenttia luonnonvalkoisessa mallissa. Tuotepaketeissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä ja muista valvotuista lähteistä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT