AfterDawn logo

Lenovon ja Motorolan ohjelmistoratkaisu yhdistää eri laitteet saumattomaksi kokonaisuudeksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Lenovo ja Motorola, jonka Lenovo omistaa, esittelivät Mobile World Congress (MWC) -messujen yhteydessä Smart Connectin, erilaiset digitaaliset ekosysteemit saumattomaksi kokonaisuudeksi yhdistävän ohjelmistoratkaisun.

Yhtiöiden mukaan Smart Connect on ihanteellinen ratkaisu kaikille, niin kuluttajille kuin opiskelijoille, yrityksille, pelaajille kuin sisällöntuottajille. Se mahdollistaa samojen sisältöjen työstämisen saumattomasti useilla eri laitteilla, kun käyttäjä voi siirtyä sujuvasti yhteensopivien laitteiden välillä.

Näitä voivat olla yhtä lailla älypuhelimet, tabletit kuin tietokoneet. Laitteiden ei myöskään tarvitse käyttää samaa käyttöjärjestelmää.

Toistaiseksi tarkkaa yhteensopivien laitteiden listaa ei julkaistu. Siihen kuitenkin kuuluvat kaikki Lenovo-tietokoneet, joissa on Windows 10 tai uudempi käyttöjärjestelmä, tietyt Lenovo-tabletit ja Motorola-laitteet.

Yhteensopivien laitteiden julkaisu tapahtuu samalla, kun itse palvelu tulee saataville, joka tapahtuu lähikuukausina.


Windows-koneille Smart Connect -ohjelmisto ladataan Microsoft Storesta ja Android-laitteille sen saa Google Play -sovelluskaupasta. Tiedotteessa ei kerrota, onko Smart Connect ilmainen vai maksullinen ratkaisu.

Smart Connectin ominaisuuksia

  • Ristiinohjaus: siirry tietokoneen, tabletin ja puhelimen välillä sujuvasti, käyttämällä yhtä ainoaa näppäimistöä ja hiirtä. Voit käsitellä dokumenttia Levonon tietokoneella, tuoda siihen lisätietoja tabletilta ja palaveroida kollegoidesi kanssa älypuhelimella. Tarjolla on saumaton käyttökokemus kaikkien samaan ekosysteemiin tuotujen laitteiden välillä.
  • Siirrä pyyhkäisemällä: siirrä sovelluksia ja niiden toimintoja laitteelta toiselle yksinkertaisella pyyhkäisyllä. Käyttäjät voivat katsoa videota tabletilla ja jatkaa sen katselua tietokoneella. He voivat myös aloittaa podcastin kuuntelun Motorolan älypuhelimella lenkkeillessään, ja jatkaa kuuntelua kotona toisella laitteella.
  • Ilmoitusten synkronointi: pysy viestiesi ja ilmoitustesi tasalla. Näet esimerkiksi puhelimen ilmoitukset millä tahansa muulla liitetyllä laitteella. Pysyt näin tilanteen tasalla ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa laitteesta toiseen.
  • Share hub: jaa tiedostoja ja mediaa vaivattomasti yhteensopivien laitteiden välillä, vaikka niissä olisi eri käyttöjärjestelmät. Voit näin yksinkertaistaa esimerkiksi matkasuunnitelmien ja muistiinpanojen tekemistä, samoin kuin muitakin tehtäviä. Share Hubin avulla opiskelijat voivat käyttää ja jakaa suuriakin tiedostoja yhdistettyjen laitteiden välillä ilman, että ne vaativat roppakaupalla tallennustilaa joka laitteelta erikseen.
  • Älykäs leikepöytä: sinun ei tarvitse käyttää pikaviestimiä tai muita työkaluja kuvien tai tekstitiedostojen siirtämiseen leikkaa/liimaa-menetelmällä toisiin puhelimiin, tietokoneisiin tai tabletteihin, vaan yhden laitteen dokumentit näkyvät muillakin liitetyillä laitteilla.
  • Välitön tukiasema: muuta puhelin mobiiliyhteyttä jakavaksi tukiasemaksi, jolloin voit jakaa välittömästi internet-yhteytesi suojatusti muille laitteillesi, tabletille tai tietokoneelle, ilman salasanan syöttämistä.
  • Verkkokamera: käytä älypuhelimesi laadukkaita kameroita verkkokamerana neuvottelupuhelussa tai omassa live-lähetyksessäsi. Voit samalla tehdä itsestäsi läsnäolevamman etänä työskennellessäsi. Voit myös siirtää videopuhelun puhelimestasi tietokoneen suuremmalle näytölle tai televisioon.
  • Enemmän tilaa työskentelyyn ja pelaamiseen: Tehosta Motorola-laitteesi kykyjä. Voit suoratoistaa videoita, pelata tai avata älypuhelimesi mobiilityöpöydän älytelevision näytöllä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki