AfterDawn logo

Logitechin aaltoilevan ergonominen Wave Keys -näppäimistö parantaa työasentoa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti edullisen ergonomisen näppäimistön, joka käyttää aaltoilevaa muotoilua.

Aaltoilevan muotoilun kerrotaan parantavan sekä työasentoa että kohentavan mukavuutta. Tämä osaltaan ehkäisee näppäimistön käytöstä syntyviä virheasentoja ja rannekipuja. Mukavuutta parantaa myös rannetuki.

Logitech Wave Keys tulee myyntiin välittömästi grafiitinharmaana ja luonnonvalkoisena 79 euron kuluttajahintaan, joten kyseessä on melko edullinen tuote.

Grafiitinharmaassa näppäimistössä kierrätysmuovin osuus on vähintään 61 prosenttia ja luonnonvalkoisessa vaihtoehdossa vähintään 46 prosenttia. Tuotepaketeissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä ja muista valvotuista lähteistä, Logitech kertoo.

"Uskomme, että jokaisella on oikeus tuntea olonsa mukavaksi työpäivän päätteeksi. Niinpä pyrimme suunnittelemaan työkaluja, jotka sekä näyttävät että tuntuvat hyvältä", kommentoi Logitechin tuotepäällikkö Art O'Gnimh. "Wave Keys -näppäimistön ergonomisuus ja muotoilu on suunniteltu ennen kaikkea tieteellisten näyttöjen perusteella."

Logitechin mukaan Wave Keys -näppäimistön aaltomaisen muotoilun ansiosta kämmenet, sormet ja käsivarret löytävät paikkansa luonnollisesti. Kun kädet kääntyvät käytössä hieman sivuttain, ranteisiin ja käsivarsiin kohdistuu vähemmän rasitusta. Tämä puolestaan ehkäisee näihin kohdistuvaa kipua ja väsymystä. Näin käyttökokemus on mukavampi ja levollisempi. Se auttaa jaksamisessa ja kohentaa hyvinvointia.


Pohjasta löytyy jalat, joilla kallistuskulmaa saa nostettua ylöspäin.

Wave Keysissä on numeronäppäimistö oikealla puolella, mutta keskiosa muutamine painikkeineen puuttuu, joten kyseessä on jonkin verran kompaktimpi näppäimistö.

grafiitinharmaa wave keys näppäimistö ja lift hiiri

Logitech ei kytkimistä mitään mainitse, mutta kyseessä on jonkinlainen kumikupukytkin. Näppäinhatut voi poistaa, mutta nämä käyttävät Logitechin omaa rakennetta, joten niitä ei voi vaihtaa muuhun.

F-painikkeisiin on yhdistetty erilaisia toimintoja. Pikatoimintoja voi myös muokata Logi Options+ -ohjelmistolla.

Logitech Wave Keys voidaan liittää langattomasti jopa kolmeen eri laitteeseen yhtäaikaisesti. Yhteys voidaan muodostaa joko Bluetooth-yhteydellä tai mukana tulevalla, häiriöttömällä Logitech BOLT -vastaanottimella. Näppäimistö on yhteensopiva sekä pc- ja Mac-tietokoneiden että tablettilaitteiden ja älypuhelinten kanssa. Laitteiden välillä vaihtaminen sujuu helposti Easy-Switch-painikkeella.

Virtansa näppäimistö saa kahdesta AAA-sormiparistosta, joista riittää virtaa jopa kolmen vuoden käyttöön.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki