AfterDawn logo

Gigantin uusi keskusvarasto mahdollistaa toimitukset jopa saman päivän aikana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kodinelektroniikkaketju Gigantti on avannut Helsingin Oulunkylään 15 000 neliön logistiikkakeskuksen.

Jakelukeskusta laajennettiin uudella keskusvarastolla, joka nopeuttaa toimituksia merkittävästi, sillä pääkaupunkiseudulla on mahdollisuus saada kodinkone kotiinsa asennettuna jopa saman päivän aikana ja muualla Suomessa toimitukset nopeutuvat vähintään päivän verran.

"Haluamme tarjota sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme entistä nopeampaa ja vaivattomampaa palvelua. Siirrämme kuljetusten painopistettä Ruotsin keskusvarastoltamme kotimaahan, jossa uusi keskusvarasto tulee mahdollistamaan jopa 45 % Suomen toimituksista. Asiakkaillamme on elokuussa mahdollisuus tilata saman päivän toimitus Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Myöhemmin syksyllä toimitusalue laajenee isoissa tuotteissa. Toimitukset nopeutuvat Suomeen myös postipakettien osalta, kun kuljetukset lähtevät keskusvarastoltamme nopeimmillaan jo samana päivänä kumppaniemme matkaan", summaa Gigantin jälkimarkkinointi- ja logistiikkajohtaja Raul Friman.

Oulunkylän jakelukeskuksen yhteyteen noussut uusi keskusvarasto on nykyaikainen laitos, jossa on optimoitu niin tilankäyttö, toiminnalliset ratkaisut kuin energiatehokkuuskin.


Gigantti kertoo, että laajennetuilla lastauslaitureilla voi vierailla vuorokauden aikana satoja raskaan liikenteen ajoneuvoja, joten tavarat liikkuvat eteenpäin entistä nopeammin. Toimituksia voidaan tehdä päivässä yli tuhat kappaletta.

Yhteensä 50 Gigantin työntekijää työllistävä logistiikkakeskus sisältää kattavan aurinkosähkövoimalan ja viiden puristimen jätehuoltojärjestelmän, jotka tuovat parannuksia päivittäiseen energiatehokkuuteen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki