AfterDawn logo

Etätyöyhteyksia tarjoava Zoom vaatii työntekijöitään palaamaan toimistolle

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Koronapandemia sysäsi keväällä 2020 käytännössä koko toimistotyötä tekevän maailman opettelemaan etätyön alkeet. Siinä sivussa myös moni firma rikastui suunnattomasti - etenkin ne yritykset, jotka tarjosivat etätyön mahdollistavia työkaluja muille yrityksille.

Voittajia olivat tietysti Microsoft oman Teams-sovelluksensa kanssa, mutta isoihin voittajiin kuului myös amerikkalainen Zoom. Yhtiö on käytännössä Microsoft Teamsin tärkein kilpailija videoneuvotteluratkaisujen saralla. Yhtiön osakekurssi hyppäsikin reippaasti ylöspäin pandemian aikoina.

Zoomin osakekurssi viiden vuoden ajalta, ruutukaappaus 7.8.2023

Zoomin osakekurssi, ruutukaappaus Yahoo Financen sivuilta 7.8.2023Zoomin liiketoiminnan keskiössä olevaa etätyötä ajatellen onkin riemastuttavan ironista, että nyt yhtiö vaatii omia työntekijöitään palaamaan takaisin toimistolle. Vaatimukset eivät ole aivan jyrkkiä, mutta Zoomin toimialan tuntien, erikoisia. Kaikki alle 80km säteellä toimistosta asuvat työntekijät joutuvat jatkossa työskentelemään toimistolta käsin vähintään kahtena päivänä viikossa.

Vielä vuoden 2022 alussa yhtiö kehui miten ainoastaan 2 prosenttia sen työntekijöistä työskentelee toimistolta käsin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki