AfterDawn logo

Vaikeuksissa oleva Viaplay vähentää työntekijöitään ja saattaa nostaa hintojaan

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Viaplay julkisti vuoden toisen neljänneksen tulosraportin.

Videopalvelulla menee tällä hetkellä huonosti, sillä toisella neljänneksellä yhtiö otti takkiin huimat 570 miljoonaa euroa.

Pohjoismaissa tilaajamäärät olivat pitkään kasvussa, mutta kolmessa kuukaudessa tilaajia katosi noin 14 prosentin edestä.

Heikon tuloksen myötä Viaplay ryhtyy toimiin. Yhtiö luopuu yli 25 prosentista henkilöstöstään ja poistuu muun muassa Yhdysvaltain, Kanadan ja Baltian markkinoilta, ja keskittyy Pohjoismaihin.


Yksi Viaplayn keinoista tulevaisuudessa on nostaa palvelun hintoja entisestään. Suomessa Viaplay nosti helmikuussa kaiken kattavan Total-paketin hintaa viidellä eurolla 44,99 euroon. Tulevaisuudessa hinta saattaa siis nousta entisestään.

Lisäksi Viaplay harkitsee jopa koko konsernin myymistä.

1 KOMMENTTI

friis1/1

"Yksi Viaplayn keinoista tulevaisuudessa on nostaa palvelun hintoja entisestään."

Hintojen nostaminen tilanteessa jossa käyttäjät ovat jo äänestäneet jaloillaan olisi typerin vaihtoehto. Ennemmin varmaankin on tarkoitus laskea hintoja. Yksi Viaplayn ongelmista on ollut käyttäjäkato pohjoismaissa, joka on yrityksen ydinaluetta. Nykyisessä taloustiltanteessa varmaan myydään joitakin urheiluoikeuksia ja painetaan hintaa alaspäin toivoen että saadaan käyttäjiä takaisin ja volyymillä rahaa enemmän kassaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki