AfterDawn logo

Steam-työpöytäversion päivitys tuo mukanaan paremman käyttökokemuksen, muistiinpanot ja ikkunan kiinnityksen pelin päälle

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valve on julkistanut Steam-työpöytäversiolle uuden päivityksen, joka tuo mukanaan uudistetun näkymän ja uusia ominaisuuksia.

Valve kertoo, että päivitys parantaa käyttökokemusta ja visuaalisia elementtejä kaikkialla Steamissä. Valintaikkunat, valikot, fontit ja värit ovat nyt uudessa kuosissa. Esimerkkejä käyttöliittymän muutoksista ovat uudistetut ylä- ja alatunnisteet, asetukset ja kuvakaappausten hallinnointi.

Pelinsisäinen yhteisönäkymä (johon pääsee pelissä näppäinyhdistelmällä Shift+Tab) on uudistettu kokonaan. Pelin aikana pelaaja voi pääsee käsiksi chattiin, saavutusten edistymiseen, oppaisiin, keskusteluihin, selaimeen ja muuhun.

Yhteisönäkymän kautta voi hyödyntää myös uutta muistiinpanot-toimintoa. Tällä toiminnolla voi tehdä muistiinpanoja pelistä, jota pelaat paraikaa. Samalle pelille voi kirjoittaa useita muistiinpanoja, ja toimintoa voi käyttää myös offline-tilassa. Muistiinpanot tallennetaan pelikohtaisesti ja synkronoidaan muille tietokoneille.


Lisäksi tehdyn muistiinpanon voi kiinnittää pelin päälle, jotta ne näkee koko ajan pelaamisen aikana. Tätä uutta toimintoa voidaan käyttää myös verkkoselaimen, oppaiden ja keskustelujen kiinnittämiseen.

Valve kertoo, että päivityksen suurimmat muutokset eivät näy suoraan käyttäjille. Keskiössä oli koodin optimointi työpöytäasiakasohjelman, televisiotilan ja Steam Deckin välillä. Näiden muutosten ansiosta uusien ominaisuuksien lisääminen ja päivittäminen onnistuu entistä nopeammin. Monet päivityksen toiminnot (kuten yhteisönäkymän muistiinpanot) julkaistaan jaetun koodikannan vuoksi yhtä aikaa myös Steam Deckillä.

Päivitys on nyt julkaistu ja se latautuu automaattisesti. Kaikki muutokset näet täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT