AfterDawn logo

MacBook Airista julkaistiin 15-tuumainen versio: Maailman ohuin 15" läppäri

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Applen tämän päivän tapahtumassa julkaistaan jälleen vuori Applen uusia tuotteita ja palveluita. Aivan ensimmäisenä yhtiö julkisti uuden, 15 tuumaisella näytöllä varustetun MacBook Air kannettavan tietokoneen.

Uusi MacBook Air käyttää samaa, aiemmistakin Applen tuotteista tuttua M2 -suoritinta, josta löytyy 8 suoritinydintä ja 10 grafiikkasuoritinydintä.

Kovimmat valtit löytyvät kuitenkin laitteen koosta: Applen mukaan uutuus on maailman ohuin 15" kannettava ja painoa sillä on 3,3 paunaa eli aikalailla tarkalleen 1,5 kilogrammaa. Lisäksi M2-suorittimen virtapihiyden ansiosta tietokoneesta ei löydy lainkaan tuulettimia - ja sen akkukestoksi Apple lupaa jopa 18 tuntia.

eri väreissä olevia 15-tuumaisia MacBook Air kannettavia


Käyttömuistia koneeseen saa halutessaan jopa 24 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on tarjolla päivitysvaihtoehtojen muodossa 2 teratavun verran. Perusmallin hinta alkaa Suomessa 1 649 eurosta.

Tällä hinnalla saa 8 gigatavua muistia ja 256 gigatavua tallennustilaa. Kallein malli, jossa on 24 gigatavua muistia ja 2 teratavua tallennustilaa, maksaa 3 029 euroa.

Uutuuden voi tilata Applen kautta jo tänään ja toimitukset alkavat ensi viikolla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki