AfterDawn logo

Microsoft lopettaa oman brändin näppäimistöjen valmistuksen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Microsoft ilmoitti keväällä lopettavansa omaa brändiään kantavien PC-lisälaitteiden valmistuksen ja keskittyy laajentamaan Surface-mallistoaan sen sijaan. Pesuveden mukana menevät myös Microsoftin rakastetut, halvemman hintaluokan ergonomiset näppäimistöt, joilla on maailmalla valtava fanikunta.

Microsoft on valmistanut omia näppäimistöjään jo vuodesta 1994 lähtien ja aikoo toki jatkossakin niitä valmistaa, mutta vain Surface-brändillä. 1990-luvulla yhtiöstä tuli itse asiassa maailman suurin jälkimarkkinoiden näppäimistöjen valmistaja eli firma, jonka näppäimistö ostettiin sen näppäimistön tilalle, joka tietokoneen mukana alunperin tuli. Yksi syistä Microsoftin suosiolle ovat olleet nimenomaan sen ergonomiset näppäimistöt - osa käyttäjistä on vihannut niitä, mutta osa ei pysty elämään ilman niitä.

Tilanne on johtanut maailmalla siihen, että etenkin edullisemmat Microsoftin ergonomisesti muotoillut näppäimistöt on hamstrattu verkkokaupoista loppuun useissa maissa.


Uutisemme pääkuvassa näkyvä Microsoftin perusmallin muotoiltu näppäimistö maksaa Suomessa tällä hetkellä noin 60 euroa ja sitä on varsin hyvin vielä saatavilla, nimenomaan suomalaisella näppäimistöasettelulla.

Microsoft Sculpt -näppäimistö

Villimmin muotoiltua Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard -näppäimistöä myydään lähinnä pakettina hiiren kera ja hintaa paketilla on noin 120 euroa. Tässäkin saatavuus näyttäisi olevan toistaiseksi varsin hyvä.

Suomalaisella näppäinasettelulla olevia Surface-näppäimistöjä ei toistaiseksi ole näkynyt myynnissä lainkaan, joten pienenä pelkona tilanteessa on se, että muutoksen myötä Microsoftin valmistamat, suomalaisella näppäinasettelulla varustetut ergonomiset näppäimistöt katoavat myynnistä kokonaan.

1 KOMMENTTI

terve11/1

En kyllä jää pahemmin kaipaamaan näitä "rakastettuja" tuotteita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki