AfterDawn logo

IBM aikeissa potkia 7800 ihmistä pihalle, korvaa työntekijät tekoälyllä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Teknologiajätti IBM:n toimitusjohtaja Arvind Krishna on kertonut, että yhtiö on lakannut palkkaamasta työntekijöitä sellaisiin tehtäviin, jotka se arvioi voivansa korvata tekoälyllä viiden vuoden sisään.

Yhtiön kokoluokka on niin valtava, että näitä tekoälyllä korvattavissa olevia työntekijöitä on arvion mukaan noin 7800. Suurin osa tehtävistä liittyy erilaisiin tukitoimintoihin, etenkin henkilöstöhallinnossa ja toimistotyössä. Varsinaista tuotekehitystä tai asiakastyötä tekeviä työntekijöitä suunnitelmat eivät koske.

Krishnan arvion mukaan monet henkilöstöhallintoa kuormittavat yksinkertaiset työtehtävät ovat hyvinkin helposit korvattavissa tekoälyllä ja ylipäätään automaatiolla. Tällaisiksi hän arvioi mm. työtodistusten kirjoittamiset ja yrityksen sisällä tapahtuvat ihmisten siirtymät yksiköstä toiseen.

IBM ei kuitenkaan ole millään tavalla jarruttanut muiden työtehtävien osalta uusien tekijöiden palkkausta. Eli yhtiö rekrytoi edelleen ohjelmoijia ja asiakastyötä tekeviä ihmisiä entiseen tapaan.


IBM:llä työskentelee noin 260 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. IBM:n palkkauskiellosta tiettyihin työtehtäviin uutisoi ensimmäisenä Bloomberg.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki