AfterDawn logo

Asus haastaa Steam Deckin ROG Ally -käsikonsolilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valven Steam Deck -käsikonsoli saa haastajan Asukselta, joka on vahvistanut julkaisevansa ROG Ally -käsikonsolin. Laitteesta on jo kuitenkin kerrottu tärkeimpiä tietoja.

ROG Ally muistuttaa Steam Deckiä. Laitteen keskellä on 7 tuuman näyttö ja kummallakin puolella on tarvittavat painikkeet ohjaamiseen. Lisäksi takaa löytyy liipaisinpainikkeet ja pohjasta pari painiketta.

Laitteessa on AMD:n APU-piiri Zen 4 -arkkitehtuurin prosessoriytimillä ja RDNA3 -grafiikkasuorittimella. ROG Allyn suorituskyvyn luvataan olevan jopa kaksinkertainen Steam Deckiin verratessa.

ROG Allyn 7 tuuman näyttö käyttää 1920 x 1080 -pikselin tarkkuutta, 120 hertsin virkistystaajuutta ja 500 nitin kirkkautta. Vastaavasti Steam Deckissä on 1280 x 800 -tarkkuuden näyttö 60 hertsillä ja 400 nitin kirkkaudella.

Dave2D -YouTube-kanavalla laitteeseen päästiin tutustumaan ennakkoon, mutta kaikkia ominaisuuksia ei vielä paljastettu. Windows 11 -käyttöjärjestelmää hyödyntävä laite on käytössä hiljainen, mutta tarkempaa aikataulua julkaisusta tai hintaa ei vielä kerrottu.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT