AfterDawn logo

Gigantti käynnistää muutosneuvottelut maaliskuussa - enintään 150 työntekijälle luvassa muutoksia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Gigantti Oy käynnistää maaliskuussa myymäläverkostossaan muutosneuvottelut. Tavoitteena on sopeuttaa toimintaa kriittisesti muuttuneisiin olosuhteisiin.

Gigantti kertoo tiedotteessaan, että muutosneuvotteluilla pyritään vastaamaan tilanteeseen, jonka taustalla vaikuttavat kodinelektroniikan haastava markkina, kuluttajien heikentynyt luottamus talouteen, sekä globaalisti kasvanut kustannustaso ja korkea inflaatio.

Gigantin mukaan lähitulevaisuudessa ei ole näkyvissä käännettä parempaan.

Gigantin myymäläverkostossa 16.3. käynnistyvien muutosneuvotteluiden myötä yritys jatkaa kannattavuuden elvyttämistään. Muutosneuvotteluiden piirissä on 960 Gigantti Oy:n työntekijää yhteensä 21 myymälässä.

Neuvotteluja käydään myymälätoimintojen uudelleenorganisoinnista ja henkilöstön vastuiden uudelleenmäärittelyistä.


Gigantin mukaan kaikki neuvotteluissa olevat toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enintään 150 henkilön työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin ja työsuhteen päättämisiin. Neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arviona on enintään 100 henkilöä.

Gigantti on osa Elkjøp-konsernia, joka aloitti jo alkuvuonna sopeutustoimet Nordic- ja ketjuorganisaatioissaan, mukaan lukien Gigantti Oy:ssa, vastatakseen muuttuneeseen markkinaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT