AfterDawn logo

Nokian nimissä julkaistiin peliohjain Android-televisioille ja puhelimille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Nokia-brändiä televisioissa ja televisioiden oheislaitteissa käyttävä Itävaltalainen StreamView on julkistanut virallisesti Nokia-brändiä käyttävän peliohjaimen, jonka tulemista vihjailtiin jo muutama kuukausi sitten, kun yhtiö julkisti Nokia Streaming Box 8010 -Android TV-laitteen.

Peliohjaimen nimi on Nokia Game Controller 5000.

Tämä 49,90 euroa maksava peliohjain on yhteensopiva Android-televisioiden ja -puhelinten kanssa langattomasti. Langallisesti sitä voidaan käyttää myös Windows-koneissa.

Painikkeiden asettelun osalta Game Controller 5000 muistuttaa PlayStationin ohjainta. Keskelle on kuitenkin laitettu erilaisempi painikkeita, kuten paluu- ja kotipainike, jotka helpottavat ohjaimen käyttämistä Android-televisioiden kanssa.

musta Nokia Game Controller 5000 peliohjain

Ohjaimessa on kuusiakselinen gyroskooppi, kaksi värinämoottoria, Hey Google -painike ja mikrofoni, Bluetooth 5.0 -yhteys ja USB-C -portin kautta latautuva akku. Akunkesto on 14 tuntia ja lataus tapahtuu kahdessa tunnissa.


Game Controller 5000 maksaa 49,90 euroa ja sen voi hankkia 15. maaliskuuta alkaen StreamViewin verkkokaupan kautta.

Lue myös: Vertailussa Nokia Streaming Box 8000 vs Streaming Box 8010 - Näin Android TV-laitteet eroavat toisistaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT