AfterDawn logo

Microsoft lakkautti lähes kaiken virtuaalitodellisuuteen keskittyvän kehityksensä ja irtisanoi kehittäjät

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoft on panostanut vuosien saatossa valtavia summia virtuaalitodellisuuden ja etenkin lisätyn todellisuuden ratkaisuihin.

Microsoftin tunnetuin lisätyn todellisuuden tuote on ollut sen HoloLens-lasit, jotka ovat kehittyneet vuosien saatossa askel kerrallaan.

Nyt Microsoft on ilmeisesti vihdoin heittämässä pyyhkeen kehään projektin osalta ja on irtisanonut kaikki HoloLensin ja muiden lisätyn todellisuuden tuotteiden kanssa työskennelleet kehittäjänsä.


Samalla päättyi myös vuonna 2017 Microsoftille ostetun AltspaceVR -tiimin työ, joka kehitti Microsoftin metaverseen tarkoitettuja ratkaisuja. Käytännössä tiimi työskenteli lisätyn todellisuuden työympäristöjen parissa, mutta Microsoftin säästökuuri näyttää iskeneen myös tähän projektiin ja koko kehitystiimi on nyt lakkautettu.

Leikkaukset ovat osa Microsoftin jättimäistä irtisanomisten sumaa, jossa yhtiö antoi potkut noin 10 000 työntekijälleen. Myös muut teknologiajätit, kuten Google, ovat kertoneet vielä tätäkin isommista irtisanomisista viime aikoina.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki