AfterDawn logo

Kysyntä laskenut - Verkkokauppa.com aloittaa muutosneuvottelut, aikoo vähentää jopa 110 työpaikkaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomalainen vähittäiskauppa Verkkokauppa.com käynnistää tulosparannusohjelman kannattavuuden turvaamiseksi. Tämä tarkoittaa, että yhtiö aloittaa muutosneuvottelut, jonka myötä jopa 110 henkilön työpaikka on vaakalaudalla.

Verkkokauppa.com kertoo tiedotteessa, että sen tuotteiden kysyntä on laskenut.

Verkkokauppa.comin mukaan vuoden 2022 keväästä alkaen kuluttajaluottamus on heikentynyt merkittävästi ja yleinen talouden epävarmuus, inflaatiopaineet sekä korkojen nousu ovat heikentäneet kuluttajien ostovoimaa.

Tulosparannusohjelmalla yhtiö tavoittelee vuositasolla 10 miljoonan euron tulosparannusta, josta vuoden 2023 aikana odotetaan toteutuvan noin 5-8 miljoonaa euroa. Ohjelma tähtää yhtiön operatiivisen tehokkuuden ja kilpailukyvyn paranemiseen.


Osana tulosparannusohjelmaa yhtiö käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on uudistaa organisaation rakenteita vastaamaan yhtiön pitkän tähtäimen strategiaa sekä sopeuttaa henkilöstömäärä ja -kulut vallitsevaan kysyntätilanteeseen.

Muutosneuvottelut alkavat välittömästi ja niiden piirissä on Verkkokauppa.comin koko henkilöstö, noin 770 työntekijää. Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistukset sekä olennaiset muutokset työsopimuksiin koskevat enintään 110 henkilöä.

"Verkkokauppa.com on hakenut kasvua historiansa alusta alkaen. Tällä hetkellä haastava markkinaympäristö ei anna edellytyksiä kasvuun ja samalla kasvanut kustannustaso heikentää tuloksentekokykyämme. Nyt tehtävillä toimenpiteillä haluamme varmistaa yhtiön tulevaisuuden kannattavuuden", Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka avaa muutoksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki