AfterDawn logo

Withings U-Scan analysoi virtsan suoraan WC-pytyn kautta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Kotoa löytyy jo älyvaaka, ranteesta älykello, sormesta älysormus, ...? Terveyttä seuraavan tosinörtin seuraava askel on saapunut: virtsan analysointi.

Aiemmin Nokian omistuksessa ollut, mutta sittemmin takaisin itsenäiseksi palautunut Withings on julkaissut uuden terveyden seurantaan tarkoitetun tuotteensa, joka analysoi terveystietoja virtsasta, automaattisesti.

Withings U-Scan asennetaan tavalliseen WC-istuimeen ja se nappaa sieltä itselleen näytteen automaattisesti, analysoi siitä saatavat terveystiedot - ja välittää tiedot pilveen, kuten pitääkin.

Kuluttajille tulee myyntiin aluksi kaksi eri mallia U-Scanista: U-Scan Nutri Balance seuraa virtasta tehtyjen analyysien perusteella kehon nestetasapainoa ja ravitsemustilannetta. Toinen malli, U-Scan Cycle Sync puolestaan seuraa kuukautiskiertoa.

Withings U-Scan on käytännössä halkaisijaltaan 9 senttimetrin kokoinen laite, joka asennetaan WC-istuimen sisäpuolelle. Se osaa erotella virtsan muista nesteistä (eli vaikkapa pyttyyn kaadettu vanha jugurtti ei aiheuta terveystilastoihin kriisiä). Laitteessa on pieni pumppu, joka tunnistaa lämpöanturin avulla virtsan, nappaa siitä näytteen ja ohjaa näytteen laitteen sisältä löytyvään analysaattoriin.


Kemiallisen analyysin jälkeen virtsa palautetaan takaisin pyttyyn ja laite puhdistaa itsensä samalla kun WC vedetään. Se myös tunnistaa eri käyttäjät toisistaan, mm. virtsasuihkun yksilöllisten piirteiden perusteella. Eli kyllä, se, miten pissaat, on omanlaisensa sormenjälki - ainakin U-Scanille.

Ravitsemusta seuraava U-Scan Nutri Balance osaa kerättyjen tietojen pohjalta kertoa mm. C-vitamiinin ja ketonin arvoista sekä osaa analysoida nesteytyksen tilaa ja hiilihydraattitasapainoa.

U-Scan tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2023 alkupuolella, Yhdysvalloissa se odottaa vielä maan elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n hyväksyntää. Aloituspakkauksen hinta on Euroopassa 499,95 euroa.

U-Scanista on kehitteillä myös lääketieteellisiin tutkimuksiin tarkoitettu versio, joka on parhaillaan kehitysvaiheessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki