AfterDawn logo

Vinkki: Samsungin mikroaaltouunista äänet pois päältä

AfterDawn AfterDawn
2 kommenttia

Hyvin ohuesti teknologiaan liittyvä vinkki, mutta sen verran elämää helpottava, että pakkohan asia on jakaa myös lukijoille. Yksi eniten ärsyttävistä asioista arjessa ovat tarpeettomat piippauksen ja muut äänet, joita ei tarvisi olla olemassakaan. Törmäsimme hiljattain videoon, jossa kerrottiin miten Yhdysvaltain markkinoilla olevista tietyistä mikroaaltouuneista saa kytkettyä pois päältä äänet - eli ne raivostuttavat piippaukset, joita mikro tekee, kun painelet nappeja.

Vinkki ei toiminut Suomessa, sillä Euroopassa myytävät mikrot eivät ole identtisiä Yhdysvaltain markkinoilla myytyihin malleihin. Mutta pienellä selvittelyllä löytyi kikkavitonen, jolla saa Samsungin mikroaaltouuneista äänet pois päältä.

Tapoja on käytännössä kolme, riippuen mallista:

1. vaihtoehto

Joissain Samsungin mikroissa äänet kytketään pois päältä painamalla yhtä aikaa STOP ja START -painikkeita, kunnes näyttöön tulee teksti OFF. Äänet saa takaisin päälle toistamalla tempun toiseen kertaan.

2. vaihtoehto

Omassa mikrossamme sama onnistuu painamalla alaspäin osoittavaa nuolta ja STOP -painiketta yhtä aikaa.

Asiaa havainnollistetaan alla olevalla videolla:

@afterdawnfi Hämmentävä kikka, joka olisi säästänyt hermoja jo vuosien ajan. Äänet pois Samsungin mikroaaltouunista. #samsung #mikro #vinkki ♬ alkuperäinen ääni - AfterDawn Suomi

3. vaihtoehto

Joissain malleissa äänet kytketään pois päältä painamalla STOP ja MICROWAVE -painikkeita yhtä aikaa. Teksti "OFF" tulee näytölle tässäkin tapauksessa, jos äänet on saatu kytkettyä pois päältä. Ne palautetaan tässäkin tapauksessa toistamalla sama temppu uudestaan, jolloin ruutuun tulee teksti "ON".

4. vaihtoehto

Viimeinen vaihtoehto on kokeilla Child Lock ja STOP -painikkeiden painamista pohjaan yhtä aikaa, kunnes näytölle tulee teksti "OFF". Ja tässäkin tapauksessa äänet saa takaisin päälle toistamalla tempun uudestaan.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Pesukoneissakin on nykyisin ominaisuus että ne soittavat jonkin kappaleen lopettaessaan.
Olisi hienoa jos sen saisi soittamaan portionboysin biisistä pätkän "minä olen loppu, Loppu. Olen loppu. Aivan loppu"

rotwalli2/2

Jotenkin lohdullista tietää, että joku muukin on polttanut päreensä tuohon Samsungin tosi äänekkääseen (ja kolme kertaaa toistuvaan) piipitykseen. Samsung "onneksi" hajosi ja nykyisessä laitteessa äänitason saa säädettyä tai pois kokonaan. Silti: Liesi piipittää, vedenkeitin piipittää jopa makuuhuoneen kattovalo piipittää, pesukone soittaa musaa ja kuivausrumpu piipittää, mutta sen onneksi saa kytkettyä pois päältä. Piezosummerin keksijän olis voinu syöttää pienenä kissalle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki