AfterDawn logo

ECOVACSin liikkuvalla ilmanpuhdistusrobotilla voi kuunnella musiikkia ja tehdä videopuheluita

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Esimerkiksi robotti-imureista tunnettu ECOVACS on hiljattain julkistanut huippuluokan AIRBOT Z1 -ilmanpuhdistusrobotin, joka tarjoaa muutaman erikoisuuden.

Tämän laitteen erikoisuus on se, että laite kykenee itsenäisesti liikkumaan huoneesta toiseen. Navigointiin käytetään tekoälyn avustamaa AIVI 3D- järjestelmää ja TrueMapping 2.0 -teknologiaa, joiden avulla robotti kykenee tunnistamaan esteet ja väistämään ne automaattisesti.

Ohjaamiseen ja hallintaan voi käyttää ECOVACS HOME -sovellusta.

ECOVACSin mukaan AIRBOT Z1:n tehokas ilmanhallintajärjestelmä tuottaa puhdasta ilmaa ja poistaa ilmasta bakteerit edistyksellisen ilmanpuhdistusjärjestelmän avulla. Sisäänrakennettu UV -desinfiointimoduuli poistaa jopa 99,9 % bakteereista. Koko prosessi tapahtuu erittäin hiljaisesti alle 40 dBA:n äänitasolla.


Lisäksi laite on yhteensopiva myös kahden lisätoimintoja tarjoavan lisämoduulin, sumuttoman ilmankostuttimen ja -raikastimen, kanssa.

Ilmanpuhdistimen voi yhdistää mukana tulevaan ilmanlaatumittariin. Linkitetyssä puhdistustilassa AIRBOT Z1 puhdistaa ilman merkityllä alueella, kun ilmanlaatu laskee alle tietyn tason.

musta Ecovacs Airbot Z1 ilmanpuhdistusrobotti edestä

ECOVACSin mukaan laite on muotoiltu siten, että se sopii mihin tahansa huoneeseen.

Puhdistamisen lisäksi liikkuva AIRBOT Z1 toimii myös valvontalaitteena ja kaiuttimena.

Laitteessa on HD Starlight -kamera, mikä mahdollistaa kodin tarkastelun etänä. Kuuden mikrofonin ja kahden 7 watin kaiuttimen ansiosta laitetta voidaan käyttää myös videopuheluissa sekä Bluetooth-kaiuttimena.


Angle Tracking -tilan avulla robotin voi jopa laittaa seuraamaan ihmistä parhaan kuuntelukokemuksen saavuttamiseksi.

Robotti painaa 17 kiloa ja on kooltaan 350 x 369 x 523 mm. 5200 mAh akusta riittää käyttöaikaa vakiotilassa 180 minuutiksi. Latausaika on noin 3 tuntia. Pakkauksen mukana toimitetaan lataustelakka.

AIRBOT Z1 on saatavilla Suomessa 1499,99 euron hintaan. Gigantti tarjoaa kaupan päälle 99 euron ilmankostutusmoduulia, mikäli laitteen ostaa 31.10. mennessä.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki