AfterDawn logo

Vinkki: Netflixiin iso määrä lisää sisältöä pienellä asetusten muutoksella

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Netflixissä on valtava määrä tarjontaa - vaikka laadun kanssa toisinaan onkin vähän niin ja näin. Mutta itse asiassa Suomessa tarjolla olevassa Netflixissä olisi paljon enemmänkin katsottavaa kuin mitä sieltä löytyy.

Taustalla on hieman erikoinen asetusten ja käytettävyyden yhdistelmä, jonka vuoksi osa sisällöstä on pysyvästi piilotettu suomalaisilta käyttäjiltä.

Mikäli Netflixin käyttöliittymä on käytössä suomeksi, Netflix piilottaa automaattisesti kaikki sisällöt, joita ei ole saatavilla suomennettuina. Eli kaikki sarjat, elokuvat ja dokumentit, jotka olisivat katsottavissa, mutta joihin ei löydy suomenkielisiä tekstityksiä tai dubbausta, on pysyvästi piilotettu.

Kokeilimme asiaa etsimällä toukokuussa 2022 julkaistua stand-up -spesiaalia Chris DiStefano: Speshy Weshy -haulla ja aivan oikein:

Hakutuloksissa ei löydy haettua ohjelmaa, vaikka se on Netflixin omaa tuotantoa

Hakutuloksiiin kyseistä Netflixin omaa tuotantoa olevaa stand-up -spesiaalia ei ilmestynyt. Kyseinen ohjelma ei myöskään löytynyt millään muullakaan tavalla Netflixistä hakiessa.

Ratkaisu: Käyttöliittymän kielen vaihto

Temppua ei voi tehdä suoraan Netflixin sovelluksesta, vaan sen takia on pakko siirtyä Netflixin tilin hallintaan, selaimen kautta.

Esiin aukeaa lista, josta löytyvät kaikki käyttäjätiliin kytketyt profiilit. Jokaisella profiililla on omat kieliasetuksensa, joten yhden profiilin asetus avaa sisältötarjontaa laajemmaksi vain kyseistä profiilia käytettäessä.

Netflixin asetuksista löytyvät kaikki tiliin kytketyt profiilit

Nyt esiin aukeavasta näkymästä pitäisi navigoida oman profiilin kohdalle ja avata alasvetovalikosta kohta kieli, joka tässä yhteydessä tarkoittaa nimenomaan käyttöliittymän kieltä.

Esiin aukeavasta listasta pitäisi sitten vaihtaa käyttöliittymän kieleksi englanti:

Valitaan Netflixin käyttöliittymän kieleksi englanti

Ja lopuksi rullata sivun alareunaan ja tallettaa asetukset.


Tämän muutoksen jälkeen myös ne sarjat, elokuvat ja ohjelmat löytyvät Netflixistä, joita ei ole tekstitetty suomeksi. Esimerkkinä käyttämämme standup-spesiaali löytyykin nyt hausta suoraan ensimmäisenä:

Nyt haettu ohjelma löytyy Netflixistä, vaikka sitä ei olekaan suomennettu

Tekstityskielen tai äänivalintojen muuttaminen ei auta, vaan kyseinen piilotus vaatii nimenomaan Netflixin käyttöliittymäkielen vaihtamisen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että muutoksen jälkeenkin voi säilyttää suomen ensisijaisena tekstityskielenä. Ohjelmissa, joissa suomea ei ole tarjolla, ohjelma katsotaan yksinkertaisesti ilman tekstityksiä, englanniksi.

Muutos vaikuttaa kaikkiin laitteisiin, joissa Netflixiä käytetään kyseisellä profiililla. Eli älytelevisio, kännykkä, jne vaihtavat Netflixin valikot englanniksi muutoksen jälkeen. Toisinaan muutosten käyttöönotto voi vaatia palvelusta uloskirjautumisen ja uudelleen sisäänkirjautumisen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki