AfterDawn logo

Samsungin Tizen tulossa myös muiden valmistajien televisioihin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung käyttää televisioissaan Tizen OS -käyttöjärjestelmä, mutta Samsung on nyt vahvistanut, että tämä käyttöjärjestelmä tullaan näkemään myös muiden valmistajien televisioissa tämän vuoden aikana.

Samsungiin alustaa tulee käyttämään televisiovalmistajista muun muassa Tempo (brändit Akai, Bauhn, Linsar), HKC (brändit RCA, Vispera) ja Atmaca (brändit Sunny, Axen). Näiden valmistajien televisioita myydään Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Nämä valmistajat ovat suurimmalle osalle tuntemattomia, mutta alustan avaaminen tarkoittaa, että Tizeniä käyttäviä televisioita voidaan nähdä tulevaisuudessa laajemmin esimerkiksi Suomessa.

Tizeniä käyttävät valmistajat saavat käyttöönsä esimerkiksi Samsung TV Plus -palvelun, joka sisältää ilmaista katseltavaa ja Bixby-avustajan.


Samsungin mukaan noin 200 miljoonaa ihmistä 197 maasta käyttää Tizenillä varustettua televisiota.

Kilpailijoista LG on myös avannut oman webOS-käyttöjärjestelmän muille valmistajille. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Android TV ja Google TV. Googlen suunnitelmissa tosin Google TV korvaa aikanaan Android TV:n.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki