AfterDawn logo

Lenovon näyttölasit tuovat suuren näytön silmien eteen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Lenovo esitteli IFA-messuilla mielenkiintoiset USB-C -liitännällä toimivat Glasses T1 -näyttölasit, jotka tuovat suuren näytön silmien eteen.

Kyseessä ei siis ole virtuaalitodellisuuslaseista tai lisätyn todellisuuden laseista, vaan näiden lasien ideana on toimia ulkoisena näyttöä toimistoissa tai tien päällä ollessa.

Lasit yhdistetään USB-C -liitännän avulla älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Parhaiten ne toimivat Motorola-puhelimien kanssa Ready For -ominaisuutta hyödyntäen.

Glasses T1 lasit takaa


Lasit toistavat esimerkiksi älypuhelimen sisällön. Lenovon mukaan laseista hyötyvät eniten mobiilipelien pelaajat ja videosisältöä katselevat käyttäjät.

Glasses T1 -lasit sopivat myös työntekoon, sillä näiden avulla työntekijä saa käyttöönsä yksityisen työtilan.

"Joka puolella maailmaa siirrytään yhä enemmän mobiililaitteiden käyttöön viihteen ja työnteon yhteydessä", sanoo Eric Yu, Lenovon Intelligent Devices Groupin kaupallisen tuotekeskuksen ja SMB-segmentin johtaja.

"Näytön pinta-ala voi olla suuri pullonkaula käyttäjäkokemuksessa. Lenovo Glasses T1:n kaltaisen ratkaisun avulla käyttäjät saavat kannettavan ja yksityisen suurnäyttökokemuksen ja enemmän lisäarvoa irti puhelimistaan ja kannettavistaan."

Lenovo Glasses T1 -laseissa on vaihdettavat nenätyynyt ja säädettävät sangat.

Lenovo kertoo, että laseissa on mikro-OLED -tekniikan ansiosta erinomainen kuvanlaatu. Kummallekin silmälle toistetaan Full HD -kuvaa 60 hertsin virkistystaajuudella. Lenovo mainitsee kuvan olevan suuri, mutta tarkkaa kokoa ei kerrota.

Glasses T1 lasit edestä

Laseissa on myös kaiuttimet sekä painikkeet kuvan ja äänenvoimakkuuden säätämiseen. Akku laseissa ei ole, vaan ne käyttävät esimerkiksi mobiililaitteen virtaa. Lenovon mukaan toistoaikaa riittää tunneiksi kerrallaan, kun lasit on yhdistetty mobiililaitteeseen.

Lenovo Glasses T1 tulee myyntiin Kiinassa vuoden 2022 lopulla ja on saatavilla muilla valituilla markkinoilla vuonna 2023. Hintaa ei ilmoitettu, mutta Digital Trendsin mukaan Lenovo pyrkii tuomaan lasit markkinoille alle 500 dollarin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki