AfterDawn logo

DJI:n Avata -kuvauskopterin lennättämiseen käytetään lentolaseja ja liikeohjainta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

DJI julkisti Avata -kuvauskopterin, joka tarjoaa lentokokemuksen ensimmäisen persoonan näkökulmasta. DJI:n mukaan tämä kopteri sopii niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin.

410 gramman painoisessa Avata -kopterissa propellit on sijoitettu kopterin alapuolelle ja ne on myös suojattu. Suojat suojaavat kopteria rikkoutumiselta ja lisäävät lentoturvallisuutta.

DJI:n mukaan Avata leijuu kuin perinteinen kuvauskopteri, kiihtyy kuin kilpakopteri, sujahtaa pienistäkin koloista ja pysähtyy sekunnin murto-osassa. Jos DJI Avata laskeutuu ylösalaisin, se osaa kääntää itsensä ympäri ja jatkaa lentoaan.

Kopterissa on 1/1.7 tuuman ja 48 megapikselin CMOS-kenno f/2.8-aukolla ja 155 asteen näkökentällä. Kamera mahdollistaa 4K-videotallennuksen 60 kuvan sekuntinopeudella tai 2,7K-tallennuksen jopa 120 kuvan sekuntinopeudella.

Kopterissa on 20 gigatavun sisäinen tallennustila ja lentoaikaa kone tarjoaa jopa 18 minuutin verran.

Nainen lennättämässä Avata kopteria aavikolla lentolaseilla ja yhden käden ohjaimella


Konetta lennätetään DJI Motion Controller -ohjaimen ja DJI Goggles 2 -lentolasien avulla.

DJI Goggles 2 -lentolasit tarjoavat lentokokemuksen ensimmäisen persoonan näkökulmasta. Kuvauslaseja käytetään myös DJI:n FPV -kopterissa.

DJI Goggles 2 -lentolaseissa käytetään Micro-OLED-näyttöä, jonka kerrotaan olevan kirkas ja aiempaa selkeämpi. Kopterin ja lentolasien välinen tiedonsiirto tapahtuu luotettavalla DJI O3+ -tekniikalla, jolla päästää 1080p-videotarkkuuteen 100 kuvan sekuntinopeudella ja vain 30 millisekunnin viiveellä.

Kopterin ohjaaminen tapahtuu DJI Motion Controller -ohjaimella, joka on yhden käden liikkeellä ohjattava liikeohjain.

DJI Avata -kopteria voidaan ohjata myös aiemmilla DJI FPV Remote Controller 2 -ohjaimella ja DJI FPV Goggles V2 -lentolaseilla. 2,7K-tallennus 120 kuvan sekuntinopeudella onnistuu vain FPV Goggles V2 -lentolaseilla.

Kopterin lisäksi DJI Goggles 2 -lentolasit ja DJI Motion Controller -ohjaimen sisältävä DJI Avata Pro-View Combo -yhdistelmäpaketti tulee myyntiin 1 479 euron kuluttajahintaan.

Kopterin lisäksi DJI FPV Goggles V2 -lentolasit ja DJI Motion Controller -ohjaimen sisältävä DJI Avata Fly Smart Combo -yhdistelmäpaketti tulee myyntiin 1 189 euron kuluttajahintaan.

Pelkkä DJI Avata -kuvauskopteri tulee myyntiin välittömästi 599 euron kuluttajahintaan.

Kopteriin on saatavana laaja valikoima lisätarvikkeita ja varaosia, jotka ovat tarvittaessa helppo ottaa käyttöön tai vaihtaa itse.

Avata kuvauskopteri edestä

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT