AfterDawn logo

Microsoft vaatii PC-valmistajia lopettamaan kovalevyjen käytön

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoftilla on valtava valta PC-valmistjiin nähden, sillä yhtiön päätökset Windowsin laitteistovaatimusten osalta ohjaavat käytännössä koko markkinaa. Nyt yhtiö on lyömässä nyrkkiä pöytään tietokoneiden nopeuttamiseksi.

Vaikka yhtiön tuore käyttöjärjestelmä Windows 11 ei virallisesti vaadikaan SSD-levyä tietokoneeseen, on ohjelmistojätti muuttamassa linjaansa.

Analyytikoiden mukaan Microsoft olisi vaatimassa jo ensi vuodesta alkaen kaikkia PC-valmistajia myymään Windows-tietokoneet ainoastaan SSD-levyillä varustettuina. Vaatimus koskee ainoastaan järjestelmälevyä, jolle käyttöjärjestelmä itsessään asennetaan. Windows 11 nykyisissä järjestelmävaatimuksissa on jo mainittu vähintään 64 gigatavun tyhjä tallennustila, joten vaatimukset yhteensä tarkoittavat käytännössä vähintään 64 gigatavun järjestelmälevyä uusiin PC-tietokoneisiin.


Vaatimus ei sinänsä kuulosta kohtuuttomalta: SSD-levyt nopeuttavat tietokoneen toimintaa arkisessa käytössä enemmän kuin oikeastaan mikään muu yksittäinen muutos tietokoneen komponenteissa.

Ongelmalliseksi vaatimuksen tekee tilanne kehittyvissä maissa, joiden markkinoilla myydään mahdollisimman edullisia tietokoneita - joissa käytetään perinteisiä kiintolevyjä SSD-levyjen sijaan juurikin tietokoneiden edullisen hinnan vuoksi.

Asiasta uutisoi mm. Tom's Hardware.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki