AfterDawn logo

Venäjä kansalaisilleen: Älkää uskoko Wikipediaa, uskokaa maamme ammattitaitoista mediaa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Venäjä on toistuvasti varoitellut kansalaisiaan Wikipedian vaaroista ja kuvaillut palvelua epäluotettavaksi, propagandaa sisältäväksi palveluksi.

Jostain syystä maa ei kuitenkaan ole vieläkään lisännyt Wikipediaa estolistoilleen, huolimatta maan valtaapitäjien suorasta inhosta yhteisöllistä tietosanakirjaa kohtaan.

Vladimir Putin on nyt suoraan kertonut maansa kansalaisille, että Wikipedia ei ole luotettava tiedon lähde. Sen sijaan hän kehottaa kansalaisia hankkimaan tietonsa maan omista tiedotusvälineistä.

Luonnollisesti riippumaton, tärkeä ja syväluotaava tieto, joka on kerätty asianmukaisesti ja ammattitaitoisesti .. sille on suuri tarve. Ja siksi Wikipediaa ei voi käyttää - me kaikki tiedämme sieltä löytyvän tiedon laadun. Mutta kun tiedon tuottavat lahjakkaat ammattilaiset, joiden mielipiteisiin voit luottaa, sillä on selkeästi suurempi arvo.


Venäjän viimeinen itsenäinen media, Novaja Gazeta, joutui lopettamaan maassa maaliskuun lopulla. Kaikki jäljelläolevat venäläiset mediat ovat hallituksen hallussa.

Useat ulkomaiset mediat ovat perustaneet Tor-tekniikkaa käyttäviä sivustoja, joita Venäjän sensuuri ei voi estää. Lisäksi Venäjän sovelluskauppojen suosituimmat sovellukset ovat olleet viime viikkoina kaikki VPN-palveluita, joilla voi kiertää Venäjän valtion asettamia netin estoja.

2 KOMMENTTIA

DeNiWar1/2

Jep, maanantaina venäjän media ilmoitti voitonpäivän lentonäytösten olevan peruttu huonon lentosään takia ja samaan aikaan kansalaiset näkivät yllään sinisen ja tyynen taivaan.
Antaa kyllä erittäin luotettavan kuvan maan mediasta, toivottavasti kansakin ymmärtää että joku valehtelee heille käyttäen mediaa.

arivesa2/2

Venäjällä on perinteisesti vain sää miltä näyttää.
Ja totta vain se, minkä Kreml kiistää.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki