AfterDawn logo

Eijei.. Windowsiin tulossa mainoksia, kokeiluversio paljasti totuuden

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoft on ollut armelias Windows-käyttäjiä kohtaan jo vuosikymmenen ajan: päivitykset uusiin Windows-versioihin ovat olleet maksuttomia jo pidemmän aikaa. Siirtymä Windows 10:iin ja nyttemmin Windows 11:een ovat olleet vanhoille Windowsin käyttäjille maksuttomia.

Mutta haiskahtaa hieman sieltä, että yhtiö haluaa puristaa Windows-maailmasta pisaran öljyä muiden tuotteidensa tueksi.

Microsoftin virallisen Insider-testiryhmän vakituinen käyttäjä oli löytänyt vahingossa Windowsin resurssienhallinnasta (File Explorer) mainoksia.


Kyseisessä mainoksessa mainostettiin Microsoftin omaa Editor-tuotetta, mutta mainos kuin mainos. Yhtiö luonnollisesti ehti jo pahoittelemaan asiaa ja kertoi, että kyseessä oli sisäinen kokeilu, jonka ei ollut tarkoitus näkyä tavallisille käyttäjille lainkaan.

Yhtiö ei kuitenkaan mitenkään kiistänyt sitä, etteikö myös Windowsin täysin oleellisiin komponentteihin olisi tulossa mainoksia lähitulevaisuudessa.

Tuskin Windowsissa kasinopelien mainoksia tullaan näyttämään jatkossakaan, mutta Microsoft on varsin järjestelmällisesti käyttänyt valtavaa Windows-käyttäjämassaa omien tuotteidensa markkinoinnin kohderyhmänä. Mm. OneDrivea tuputetaan Windowsin toimesta varsin tehokkaasti, halusipa sitä käyttää tai ei.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki