AfterDawn logo

Webbikamera, joka maksaa 700 euroa?! Kyllä, nyt sellainenkin on

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoft on esitellyt uuden webbikameran, jonka hintalappu saa hikipsaroita otsalle. Mutta onneksi tätä ei tarvitse itse hankkia, vaan tuote on suunnattu yrityskäyttöön.

Kyseinen "Smart Camera"-nimeä kantava kapistus on lisävaruste Microsoftin Surface Hub 2S -konferenssinäytölle. Kyseessä on todellakin vain webbikamera, mutta ilmeisen fiksu sellainen.

Microsoft on paketoinut kameraan itseensä tekoälyä, joka tunnistaa kokoushuoneessa olevat ihmiset ja osaa muokata kameran aukkoa, valaistusta ja kohdennusta lennosta tilanteen mukaan.

Yhtiö väittää kameran pystyvän pitämään kohdennuksen kaikissa samassa kokoushuoneessa olevissa ihmisissä, olivatpa osallistujat sitten lähellä kameraa tai pitkän pöydän päässä, huoneen toisella puolella. Tarkennusalueen pitäisi ulottua 0,4 metristä aina 8 metriin saakka.

Speksitkin ovat ihan mukiinmenevät: kameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja kuvaa saadaan 136 asteen säteeltä mukaan. Laskentatehoa kamerassa(!!) on yhtiön mukaan yhden teraflopsin verran.


Kamera ei mitä ilmeisimmin toimi minkään muun kuin Surface Hub 2:n kanssa, joten ennen kameran tilaamista kannattaa pistää verkkokaupan ostoskoriin Surface Hub 2S. Surface hub 2S:n 85-tuumainen versio maksaa Suomessa noin 23 000 euroa. Ilman arvonlisäveroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki