AfterDawn logo

Elisa ja Telia: Venäjän TV-kanavat poistetaan valikoimasta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
6 kommenttia

Sekä kotimainen Elisa että ruotsalaisomisteinen Telia ovat kertoneet poistavansa Venäjän keskushallinnon alaisuudessa toimivat TV-kanavat kaapeliverkon kanavavalikoimastaan.

Elisan osalta päätös on yksiselitteinen ja yhtiö poistaa Venäjän virallisena äänitorvena länsimaissa toimivan Russia Today -kanavan kokonaan kanavavalikoimastaan.

Telia puolestaan kertoo poistavansa Russia Today ja RU TV kanavat vapaasti katsottavien kanavien joukosta, mutta ilmeisesti jättää kanavat edelleen osaksi maksullisia kanavapaketteja.


Lisäksi Telia avaa kahden viikon ajaksi ilmaiseen katseluun kaikille asiakkailleen BBC, CNN ja Al-Jazeera -uutiskanavat.

Norjalaisomistuksessa oleva DNA ei ole aiemminkaan jaellut Russia Today -kanavaa verkossaan.

Päätös on jatkumoa eiliselle ilmoitukselle, jossa kaikki kotimaiset mobiilioperaattorit kertoivat, että puhelut ja tekstiviestit Ukrainaan ovat jatkossa ilmaisia.

Olemme keskittäneet HIGH.FI -uutispalvelussa Ukrainan sodan uutisseurannan omaan kategoriaansa.

EDIT 28.2.2022: DNA kertoi meille, että yhtiön verkossa Russia Today -kanavaa ei ole aiemminkaan ollut.

6 KOMMENTTIA

etrade1/6

Sensuuri alkaa. Mitä seuraavaksi ?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuonna_1984

mjk2/6

Jahas ryssö pääsi mukaan? Tuo ei ole sensuuria vaan puhdas toimenpide venäjää vastaan, hyvä niin.

etrade3/6

Kirjoitin sensuurista, en sinun ryssittelystä.

Puhdas toimenpide?
Katsotaan milloin alkaa Youtube, FB, Twitter, jne alustojen tapainen sensuuri teleoperaattoreilla. Sensuuri on arkipäivää myös EU valtioissa.
Telegram blokataan varmaan seuraavaksi, kuten Saksa yrittää?

Suomessa ei vielä ole blokattu mitään, mutta nyt on pää auki, mistä on hyvä jatkaa :)

specio4/6

@etrade
Kai ymmärrät, että se mitä Putin tekee omalle kansalleen on hieman jotain muuta kuin pieni operaattoreiden tuen osoitus Suomessa kärsivälle kansalle Ukrainaan. Miksi operaattoreiden pitäisi tukea dis-informaatiota Putinin toimesta?

Kannattaa muistaa, että tämä sota on Putinin oma sota. Venäjän kansa ei sitä halua, ja he jotka jotenkin ymmärtävät sen ovat Putinin disinformaation uhreja.

etrade5/6

@specio

Sinäkään et näe puita metsältä, mutta jos haluatte mennä Ukrainan sota konfliktiin mukaan, niin miksi ette saaneet kahdeksassa vuodessa neuvoteltua asioita, ettei sotaa tarvitse käydä?

Edelleen, Saksa haluaa kieltää palveluita, mitkä olivat ennen Ukrainan sotaa.

Saksa kun saa Ranskan mukaan, niin ette pääse kuin hallitusten suosittelemmiin palveluihin EU alueella, koska direktiivi, kuten esimerkiksi Kiinassa toimitaan.

mjk6/6

En ole FB, twitterissä yms koska en ole katsonut niitä tarpeelliseksi, pystyn toimimaan itsenäisesti enkä FB:n kaltaisten yrityksien sätkynukkena.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki