AfterDawn logo

Googlen ilmainen Chrome OS Flex muuttaa Windowsit ja Macit Chrome OS -laitteiksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google julkaisi Chrome OS Flexin, joka muuttaa helposti Windows-koneet ja Mac-laitteet Chrome OS -käyttöjärjestelmää hyödyntäväksi laitteeksi. Muuttaminen on ilmaista tavallisille käyttäjille, mutta yritys- tai koulutusasetusten käyttäminen maksaa.

Chrome OS Flex muuttaa vaikkapa vanhat laitteet Chrome OS -laitteeksi, sillä kevyempi Chrome OS pyörii yleisesti hyvin myös vanhemmalla raudalla, mutta toisaalta käyttöjärjestelmää voi käyttää myös vaikkapa Windowsin rinnalla.

Chrome OS Flex asennetaan USB-tikulle ja se toimii suoraan sieltä. USB-tikulta sen saa asennettua koneen tallennustilaan pysyväksi ratkaisuksi.

Chrome OS Flex ei ainakaan tällä hetkellä tue Android-sovelluksia, joka omalta osaltaan rajoittaa käyttöjärjestelmän käytettävyyttä. Google kuitenkin lupaa tuoda päivityksiä samaan tahtiin Flex-versiolle kuin normaalille versiolle eli neljän viikon välein.

Käyttöjärjestelmän voi asentaa omalle laitteelle täältä, mutta ohjelmisto ei vielä täysin valmis, joten erilaisia ongelmia saattaa esiintyä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki