AfterDawn logo

Googlen ilmainen Chrome OS Flex muuttaa Windowsit ja Macit Chrome OS -laitteiksi

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google julkaisi Chrome OS Flexin, joka muuttaa helposti Windows-koneet ja Mac-laitteet Chrome OS -käyttöjärjestelmää hyödyntäväksi laitteeksi. Muuttaminen on ilmaista tavallisille käyttäjille, mutta yritys- tai koulutusasetusten käyttäminen maksaa.

Chrome OS Flex muuttaa vaikkapa vanhat laitteet Chrome OS -laitteeksi, sillä kevyempi Chrome OS pyörii yleisesti hyvin myös vanhemmalla raudalla, mutta toisaalta käyttöjärjestelmää voi käyttää myös vaikkapa Windowsin rinnalla.

Chrome OS Flex asennetaan USB-tikulle ja se toimii suoraan sieltä. USB-tikulta sen saa asennettua koneen tallennustilaan pysyväksi ratkaisuksi.

Chrome OS Flex ei ainakaan tällä hetkellä tue Android-sovelluksia, joka omalta osaltaan rajoittaa käyttöjärjestelmän käytettävyyttä. Google kuitenkin lupaa tuoda päivityksiä samaan tahtiin Flex-versiolle kuin normaalille versiolle eli neljän viikon välein.

Käyttöjärjestelmän voi asentaa omalle laitteelle täältä, mutta ohjelmisto ei vielä täysin valmis, joten erilaisia ongelmia saattaa esiintyä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT