AfterDawn logo

Nintendo Switchistä tuli nopeimmin 100 miljoonaa laitetta myynyt pelikonsoli

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sony Playstation 2 on ollut jo kahden vuosikymmenen ajan maailman kautta aikojen eniten myyty pelikonsoli. Mutta nyt horisontissa näkyy ensimmäistä kertaa uhka, joka voi pyyhkäistä legendan ohi myyntiluvuissa.

Siinä missä Sony ja Microsoft ovat puskeneet tehoja uutuuskonsoleihinsa jatkuvalla syötöllä ja kosiskelleet etenkin "vakavampia pelaajia" konsoleidensa pariin, on Nintendo Switch napannut kaikessa hiljaisuudessaan itselleen ykköspaikan - jo vuosien ajan.

Nintendo Switchistä tuli juuri pelikonsoli, jota on myyty nopeimmin yli 100 miljoonaa kappaletta. Tarkka myyntiluku oli vuoden 2021 viimeisenä päivänä 103,54 miljoonaa myytyä Nintendo Switchiä.

Kaikkien aikojen myydyimpien konsolien listalla Nintendo Switch on nyt sijalla viisi.

Odotettu ykköspaikka kaikkien aikojen listalla kuuluu luonnollisesti Playstation 2 -konsolille, jota myytiin sen elinkaaren aikana uskomattomat 155 miljoonaa kappaletta. Kakkossijaa pitää Nintendon käsikonsoli Nintendo DS, kolmossijan mennessä senkin Nintendolle sen alkuperäisen käsikonsolin Game Boyn muodossa.


Nykyisin myynnissä olevista konsoleista ainoastaan Playstation 4 on vielä Switchin edellä - Sony ilmoitti juuri hiljattain jatkaneensa PS4:n tuotantoa kysynnästä johtuen vielä tänäkin vuonna, vaikka PS5 onkin ollut jo yli vuoden ajan markkinoilla.

Nintendo Switch julkaistiin vuonna 2017. Sen edeltäjä Wii U oli yhtiölle valtava pettymyt, joka myi elinkaarensa aikana vain 13,6 miljoonaa konsolia. Sitä edeltänyt alkuperäinen Wii oli taas Switchin kaltainen menestys, myyden 101 miljoonaa laitetta. Kaikkien aikojen ykköspaikkaa pitävä Playstation 2 ehti olla myynnissä 13 vuoden ajan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT