AfterDawn logo

Yle Areenalla ennätysvuosi - käyttö vuositasolla suurempaa kuin koskaan ennen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Vuosi 2021 oli Yle Areenalle ennätyksellinen. Ylen tiedotteen mukaan Yle Areenan käyttö on ollut vuositasolla suurempaa kuin koskaan ennen. Keskimäärin suomalaiset käyttävät palvelua 70 minuuttia viikossa.

Yle kertoo, että kiinnostava tarjonta ja osuvat podcastit kirittivät Yle Areenan käytön loppuvuoden viikoilla ennätyslukemiin. Etenkin dokumenttisarja Politiikka-Suomi sekä uudet kaudet sarjoista Hullu - hullumpi - yläaste ja Karppi vetivät katsojia.

Alkuvuoden hitti oli Sisäilmaa-draamasarja, kesällä sellaiseksi nousi musiikkidraama Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa. Ylen mukaan jälkimmäinen saavutti miljoonan käynnistyksen rajan reilussa viikossa ja elokuussa käynnistyksiä oli jo 4,9 miljoonaa kappaletta.

Suosiota keräsivät myös komediasarja Modernit miehet, Kotikatu, Uusi päivä ja Syke. Lisäksi kesällä seurattiin urheilua: jalkapalloa, olympialaisia ja Jyväskylän MM-rallia.

"Näemme Yle Areenan meille suomalaisille yhteisenä aarteena, jota rakennamme kotimaisista uusista ja aiemmin tehdyistä kiinnostavista ja toivotuista sisällöistä sekä laadukkaasta kansainvälisestä tarjonnasta. Areena on pärjännyt hienosti kovassa kansainvälisessä kisassa suoratoistojättien kanssa. Se ei ole aiheetta noussut suomalaisten rakastamaksi mediapalveluksi", sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Lisäksi Yleltä kerrotaan, että Yle Areenan käyttö älytelevisiossa on kasvanut viime vuosina huimasti, esimerkiksi vuoden 2020 aikana kasvua tuli koko yleisössä peräti sata prosenttia. Tämän myötä sovelluksia on uudistettu ja suorien lähetysten kuvanlaatua on parannettu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki