AfterDawn logo

TCL tuo tänä vuonna markkinoille 144 Hz Mini LED -televisiot

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

TCL Electronics on muutaman vuoden ajan kehittänyt Mini LED-tekniikan televisioita ja TCL:n tavoite onkin tulla seuraavien vuosien aikana johtavaksi toimijaksi Mini LED TV-sektorilla. CES 2022 -messujen yhteydessä yhtiö kertoi tietoja tulevista tämän vuoden malleista.

Mini LED -taustavaloteknologissa käytetään pienempiä taustaledejä. Pienemmillä ledeillä saavutetaan tarkempi värintoisto, korkeampi kirkkaus ja suurempi himmennysalueiden määrä. TCL kertoo, että uusissa Mini LED -televisiossa on yli 1000 paikallista himmennysaluetta.

Uusissa malleissa tullaan käyttämään 144 hertsin virkistystaajuutta ja VRR-tekniikkaa (muuttuva virkistystaajuus) sekä 4K-tarkkuutta. Näin uudet mallit sopivat entistä paremmin PC-pelaamiseen. TV:t tukevat myös 4K 120Hz -pelaamista konsoleilla.

Muita tietoja uusista televisiosta ei kerrottu. TCL 144 Hz Mini LED -televisioiden koot, hinnat ja saatavuudet ilmoitetaan myöhemmin keväällä. TCL kuitenkin kertoo, että mallit saapuvat Pohjoismaiden markkinoille.


TCL esitteli tapahtumassa myös 85-tuumaisen 8K Mini LED -näytön prototyyppiä, joka on ohuin Mini LED -näyttö paksuudeltaan vain 3,9 mm.

Lue myös:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki