AfterDawn logo

Prince of Persia JavaScriptillä, suoraan selaimeen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Tasohyppelymaailma kiskaistiin Nintendon viitoittamalta tieltä täysin uusille poluille vuonna 1989, kun legendaksi muodostunut Prince of Persia näki päivänvalon.

Alun perin Apple II:lle julkaistu peli on sittemmin käännetty käytännössä kaikille merkittäville pelialustoille. Peli kääntyi nopeasti myös tuon ajan suosituimmille 16-bittisille pelikoneille, kuten Commodore Amigalle sekä Atari ST:lle.

Pelissä siirrytään keskiaikaiseen Persiaan, jossa pelaaja ohjaa päähenkilöä läpi vaarojen, tavoitteenaan pelastaan pahan suurvisiiri Jaffarin vangitsema prinsessa.

Prince of Persiaa pidetään yleisesti ensimmäisenä elokuvamaisuutta tasohyppelypeleihin tuoneena pelinä - ja peli ammentaakin vahvasti visuaalisuutta nimenomaan seikkailuelokuvista.

Nyt, noin 32 vuotta alkuperäisen pelin julkaisun jälkeen, on Prince of Persia on löytänyt tiensä myös nykyaikaisille tietokoneille. Tavallaan.

Espanjalainen ultrabolido -nimimerkin takaa koodaajaa on kääntänyt koko pelin toimimaan puhtaalla HTML5:lla ja JavaScriptillä, suoraan selaimessa!

Peli käyttää vuonna 1990 julkaistun Prince of Persian MS-DOS -version grafiikkoja ja musiikkeja, joten peli on hyvinkin uskollinen alkuperäiselle vuoden 1989 versiolle.

Alla muistin virkistykseksi pelikuvaa hieman paremmalla grafiikalla varustetusta Amigan versiosta vuodelta 1990:


Selainversiota pääsee pelaamaan osoitteessa PrinceJS.com. Kännykällä pelin pelaaminen (ilman erillistä ohjainta) on käytännössä mahdotonta, mutta tietokoneella, nuolinäppäinten avulla peli pyörii oikein mukavasti.

Luonnollisesti pelin lähdekoodi löytyy GitHubista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT