AfterDawn logo

Tällainen on Dronamicsin miehittämätön Black Swan -rahtilentokone, jota pian Suomessakin käytetään

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Dronamics julkisti miehittämättömän Black Swan -konetyypin, jota tullaan käyttämään lentorahtiliikenteessä.

Tämä kone kykenee Dronamicsin mukaan kuljettamaan jopa 350 kiloa rahtia jopa 2500 kilometrin verran. Lisäksi kuljetus hoituu jopa 80% halvemmalla kuin millään muulla lentokoneella. Saman päivän toimitus edullisena lentorahtina onkin yrityksen tavoite.

Koneessa voidaan käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa lentopolttoainetta, joka tekee siitä myös ympäristöystävällisemmän.

Black Swan on leveydeltään 16 metriä ja voi lentää 200 kilometriä tunnissa. Kone voi toimia vain 400 metrin kiitoradoilla, joka tarkoittaa, että kuljetuksia voidaan tehdä pienille ja syrjäisille paikkakunnille.

Black Swan kone edestä

Lentäminen tapahtuu automaattisesti ja konetta voi seurata sekä hallita satelliittijärjestelmän avulla. Dronamics kehittää koneiden lisäksi näitä tarvittavia järjestelmiä.

"Black Swanin julkistaminen on tärkeä virstanpylväs yrityksen missiossa mahdollistaa saman päivän toimitukset kaikille kaikkialle. Vuosien kova työ tuottaa tulosta. Heti kun olemme saaneet valmiiksi laajan testiohjelmamme ja saamme sertifioinnin vuonna 2022, aloitamme kaupallisen toiminnan", yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Svilen Rangelov kuvaa.

Aiemmin tänä vuonna Dronamics teki sopimuksen Seinäjoen lentoaseman kanssa. Yrityksen tavoitteena on aloittaa miehittämättömät rahtilennot Seinäjoella ja muualla Euroopassa jo vuoden 2022 aikana.

"Aina vain kutkuttavammaksi ja todellisemmaksi käy Seinäjoenkin näkökulmasta tämä kehitys. Seinäjoki on yksi Dronamicsin eurooppalaisen kenttäverkoston ensimmäisistä kumppaneista, joten lennot tänne alkavat ensimmäisten joukossa. Nyt onkin olennaista, että alueen yritykset ilmoittavat kiinnostuksensa kuljetuksiin", lentokentän kehittämiseen paneutunut Elisabet Kivimäki Into Seinäjoesta toteaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki