AfterDawn logo

Discord kehittää kuukausimaksullisia jäsenyyksiä sisällöntuottajille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Enimmäkseen pelaajien keskustelualustana tunnettu Discord on hiljalleen laajentanut palvelunsa toimintaa erilaisin ominaisuuksin. Discordin mukaan nämä erilaiset ominaisuudet, kuten Clubhouse-tyyliset puhekanavat, ovat laajentaneet sekä kasvattaneet sisällöntuottajien luomia yhteisöjä. Kasvaneiden yhteisöjen myötä sisällöntuottajat ovatkin toivoneet parempia mahdollisuuksia tienata suoraan Discordissa.

Tähän Discord vastaa tuomalla saataville premium-jäsenyydet.

Tällaisen kuukausimaksullisen tilauksen taakse sisällöntuottajat ja yhteisön ylläpitäjät voivat laittaa vaikkapa koko Discord-palvelimen.

Sisällöntuottaja voi tietenkin laittaa vain osan sisällöstä maksun taakse. Lisäksi kuukausimaksuja voi asettaa erilaisia. Tällöin enemmän maksavat saavat käyttöönsä vieläkin enemmän ns. premium-sisältöä, kuten erilaisia keskustelu- ja puhekanavia.


erilaiset kuukausimaksujen määrät Discordin premium-jäsenyyksissä

Käytännössä Discordin kuukausimaksullinen jäsenyys korvaa tarpeen käyttää kolmannen osapuolen palvelua, kuten Patreonia saadakseen pääsyn premium-sisältöön.

Samalla se on Discordille mahdollisuus tehdä rahaa, sillä se aikoo ottaa itselleen 10 prosenttia kuukausimaksusta. Jo aiemmin Discordiin on ollut mahdollisuus käyttää rahaa Nitro-tilauksen muodossa, jolla käyttäjä saa käyttöönsä esimerkiksi animoituja emojeja keskusteluissa ja paremman laadun näytön jakamisessa.

Discordin premium-jäsenyydet ovat tässä vaiheessa testissä, joten niitä pääsevät käyttämään vain muutamat valitut sisällöntuottajat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki