AfterDawn logo

Discord kehittää kuukausimaksullisia jäsenyyksiä sisällöntuottajille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Enimmäkseen pelaajien keskustelualustana tunnettu Discord on hiljalleen laajentanut palvelunsa toimintaa erilaisin ominaisuuksin. Discordin mukaan nämä erilaiset ominaisuudet, kuten Clubhouse-tyyliset puhekanavat, ovat laajentaneet sekä kasvattaneet sisällöntuottajien luomia yhteisöjä. Kasvaneiden yhteisöjen myötä sisällöntuottajat ovatkin toivoneet parempia mahdollisuuksia tienata suoraan Discordissa.

Tähän Discord vastaa tuomalla saataville premium-jäsenyydet.

Tällaisen kuukausimaksullisen tilauksen taakse sisällöntuottajat ja yhteisön ylläpitäjät voivat laittaa vaikkapa koko Discord-palvelimen.

Sisällöntuottaja voi tietenkin laittaa vain osan sisällöstä maksun taakse. Lisäksi kuukausimaksuja voi asettaa erilaisia. Tällöin enemmän maksavat saavat käyttöönsä vieläkin enemmän ns. premium-sisältöä, kuten erilaisia keskustelu- ja puhekanavia.


erilaiset kuukausimaksujen määrät Discordin premium-jäsenyyksissä

Käytännössä Discordin kuukausimaksullinen jäsenyys korvaa tarpeen käyttää kolmannen osapuolen palvelua, kuten Patreonia saadakseen pääsyn premium-sisältöön.

Samalla se on Discordille mahdollisuus tehdä rahaa, sillä se aikoo ottaa itselleen 10 prosenttia kuukausimaksusta. Jo aiemmin Discordiin on ollut mahdollisuus käyttää rahaa Nitro-tilauksen muodossa, jolla käyttäjä saa käyttöönsä esimerkiksi animoituja emojeja keskusteluissa ja paremman laadun näytön jakamisessa.

Discordin premium-jäsenyydet ovat tässä vaiheessa testissä, joten niitä pääsevät käyttämään vain muutamat valitut sisällöntuottajat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT