AfterDawn logo

Jetson ONE - ruotsalainen yhden hengen lentoalus

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Ruotslainen Jetson on esitellyt valmista versiota jo pitkään kehityksessä olleesta yhden hengen lentoaluksestaan. Sähköllä toimiva oma, yhden hengen drooni tulee myyntiin jo ensi vuonna.

Jetson ONE on sähkömoottoreita käyttävä, korkeintaan 85 kiloa painavaa lastia kuljettava alus, joka käyttää kahdeksaa sähkömoottoria, jotka muistuttavat ulkoisesti droonien käyttämiä moottoreita.

Jetson ONE painaa itsessään 86 kilogrammaa ja se taittuu kuljetuksessa 90cm leveään pakettiin, joten alus mahtuu mainiosti vaikkapa auton takakonttiin. Jetson ONE on valmistettu alumiinista ja hiilikuidusta, joiden ansiosta aluksen painoa on saatu viilattua reippaasti alaspäin.

Jetsonin huippunopeudeksi kerrotaan 102km/h ja akkujen kerrotaan kestävän 20 minuutin ajan, jos kuski painaa 85kg.

Lentohärvelin ensimmäinen tuotantoerä on tarkoitus toimittaa asiakkaille jo vuoden 2022 aikana. Nyt yhtiö ottaa jo vastaan tilauksia vuodelle 2023.

Alla kapistuksen esittelyvideo:


Niin ja se hinta? Noin 80 000 euroa. Ennakkotilauksia otetaan vastaan Jetsonin verkkosivuilla, mutta ennakkotilauksen vahvistamiseksi pitää samalla kuitata myös muodollinen 22 000 dollarin (noin 19000 euron) ennakkomaksu.

2 KOMMENTTIA

LupusC1/2

Ei kiitos. Eihän porukka osaa edes autoilla ajaa.

arivesa2/2

Puhutko ehkä itsestäsi? Useat kyllä osaavat varsin hyvin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki