AfterDawn logo

Maailmassa on yksi maa, jossa Chrome ei ole suosituin selain

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Uusin selainten suosiota seuraavan StatCounterin tilasto paljastaa, että maailmassa on tasan yksi valtio, jossa Googlen Chrome ei ole kyseisen maan suosituin selain. Kaikissa muissa maailman maissa Chrome on se suosituin selain.

Ainoastaan Nigeriassa Chrome on tipahtanut tilastoissa kakkossijalle, ykköspaikan mennessä Operalle.

Nigerian kännykkäkäyttäjien selainten markkinaosuus vuosina 2020-2021

Nigeriassa Opera onnistui puristamaan itsensä Chromen edelle syyskuussa 2021. Sitä aiemmin Chromen markkinaosuus on ollut Nigeriassakin suurin. Nigeriassa Opera on jyrännyt nimenomaan mobiilissa - työpöytäkäytössä Chrome on Nigeriassakin ylivoimainen ykkönen.


Erikoista tilannetta selittänee se, että Nigerian suosituin kännykkämerkki on Suomessa täysin tuntematon Tecno. Tecno puolestaan toimittaa osan myymistään kännyköistä esiasennettuna nimenomaan Operan selaimella.

Esiasennetun selaimen merkitys siis on mobiilimaailmassa korostetun selvä ja Nigeriaa voitaneekin pitää malliesimerkkinä siitä, että mikälin Googlen niskalenkki Androidin ehdoista purettaisiin, voisi mobiilipuolella tapahtua isojakin muutoksia selainten markkinaosuuksien osalta.

Suomessa Operan markkinaosuus kännykkäkäyttäjien keskuudessa oli syyskuussa 2021 vaatimaton 1,05%. Chrome hallitsee kännyköiden selainmarkkinaa Suomessa yli 58% osuudella, Applen Safarin pitäessä kakkospaikkaa vajaan 31% osuudella. Suurin "itse asennettu" selain suomalaisten kännyköissä on Firefox, jolla oli syyskuussa 1,7% markkinaosuus.

1 KOMMENTTI

WinLix1/1

Vai että Pohjois-Korea käyttää Usalaisia selaimia:D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki