AfterDawn logo

Katsotko laittomasti urheilua? Sinusta otetaan alastonkuvia! - Uusi pelottelukampanja alkoi

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
8 kommenttia

Mediajätit ovat vuosien saatossa taistelleet verkkopiratismia vastaan mitä moninaisin tavoin. Vetoaminen kansalaisten kuuliaisuuteen ei ole oikein toiminut, joten aseet ovat muuttuneet vuosien aikana aina vain uusiin.

Moni muistaa DVD-elokuvien alussa näytetyt tietoiskut, joissa piratismia verrattiin auton varastamiseen.

Nyt Britanniassa ollaan otettu uusi vaihde päälle ja piratismin vastaisessa kampanjassa nostetaan esiin sitä, miten epämääräisiä monet laittomia urheilulähetyksiä tarjoavat sivustot ovat. Urheilulähetykset ovat valtava bisnes TV-yhtiöille ja nykyisellä suoratoiston aikakaudella usein se ainoa koukku, jolla kuluttajat saadaan vielä maksamaan TV-kanavien paketeista, joten urheilulähetysten ottaminen kohteeksi on sinänsä luonnollista.

Uusi kampanja kertoo, miten urheilulähetyksiä, kuten jalkapalloa ja jääkiekkoa, laittomien verkkosivustojen kautta katsominen altistaa käyttäjät valtaville riskeille. Kampanjassa kerrotaan mm. siitä, miten sivustot käyttävät tietokoneen kameraa, ottavat kuvia käyttäjistä ja kiristävät kuvilla jälkikäteen. Myös erilaisten virusten ja haittaohjelmien asentuminen nostetaan esiin isosti.

Alla brittiläinen tietoisku aiheesta:


Luonnollisesti uhkia on epämääräisiä sivuja käytettäessä aina olemassa. Mutta selaimet nykyisin vaativat käyttäjältä erikseen luvan kameran käyttöön ja hyvä virustorjunta estää pahimmat sivustojen ylilyönnit varsin tehokkaasti. Mutta on kampanjassa toki myös pointtinsa: tietokoneiden kanssa noviisi käyttäjä saattaa olla laittomia striimejä näyttävien sivujen kanssa pulassa, ne kun on yleensä kyllästetty varsin epämääräisellä mainonnalla, pop-upeilla ja sen sellaisella.

8 KOMMENTTIA

hehhhee (vahvistamaton)1/8

Läppärissä on webcam teipattu ja muutenkin aina pois päältä jos en sitä käytä. :D

greedyjama2/8

Sääliksi käy sitä piruparkaa, joka minusta alaston kuvan ottaa

WinLix3/8

Lainaus:

Läppärissä on webcam teipattu ja muutenkin aina pois päältä jos en sitä käytä. :D

Mutta ääntä et saa pois:D

KIRJOITANISOLLA (vahvistamaton)4/8

ÄÄNET SAA POIS PÄÄLTÄ SIINÄ MISSÄ KAMERANKIN. KANNATTAA PITÄYTYÄ NIISSÄ VIRALLISISSA PALVELUISSA, JOS ON NIIN TAMPIO, ETTEI OSAA ASIANMUKAISESTI SÄÄTÄÄ ASETUKSIA TAI EDES OHJEITA HAKEA/KYSELLÄ NETISTÄ.

Kiristetty (vahvistamaton)5/8

Ovatkohan ottaneet pontta siitä kiristys-sähköpostissa, jossa kerrotaan kuvatun käyttäjää salaa?

WinLix6/8

Lainaus:

ÄÄNET SAA POIS PÄÄLTÄ SIINÄ MISSÄ KAMERANKIN. KANNATTAA PITÄYTYÄ NIISSÄ VIRALLISISSA PALVELUISSA, JOS ON NIIN TAMPIO, ETTEI OSAA ASIANMUKAISESTI SÄÄTÄÄ ASETUKSIA TAI EDES OHJEITA HAKEA/KYSELLÄ NETISTÄ.

Saa jos tekee 24/7 vastamelua vai luuletko tosiaan että pelkät virtuaaliset estot poistaa mikin käytöstä:D Se pitää olla fyysinen kytkin tähän hommaan.

pentsu7/8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Mutta ääntä et saa pois:D

Ymmärräthän sä varmasti mitä eroa on kuvalla ja äänellä?

Niinpaniin (vahvistamaton)8/8

Nyt se huutelee jostain fyysisistä kytkimistä. :D
Harvemmin niistä hämärämmiltäkään sivuilta mitään koituu, kun on asetukset kohdillaan. Lähinnä jotain mainoshaitakkeita niissä jotka on helposti estettävissä. Voihan sen läppärin mikrofonin vaikka hajottaa jos on ihan foliohattu.
Jaksa alkaa tosta yhtään lisää jankkaamaan vaikka mitä vastais. :P

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT