AfterDawn logo

Amazonin käyttöehdot kattavat myös zombie-maailmanlopun

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Todella, todella harva meistä oikeasti lukee kaikkien käyttämiemme palveluiden käyttöehdot ajatuksen kanssa läpi. Mutta ilmeisesti yritysten lakimiehetkään eivät aina jaksa tarkistaa käyttöehtoja aivan pilkuntarkasti.

Maailman suurimman verkkokaupan Amazonin toinen tärkeä liiketoimintahaara ovat sen pilvipalvelut. Itse asiassa Amazonin kannattavin liiketoiminta ovat nimenomaan sen pilvipalvelut - ja se onkin niissä maailman suurin yhtiö. Tuhannet, kenties jopa miljoonat verkkopalvelut, pelit ja sovellukset käyttävät Amazon Web Services -pilvipalveluita mitä moninaisimmilla tavoilla.

Amazonin pilvipalveluiden käyttöehdoissa on kuitenkin hyvin, hyvin mielenkiintoinen kohta. Kyseinen kohta löytyy tarkalleen ottaen Amazon Lumberyard Engineä käsittelevästä kohdasta. Lumberyard Engine on Wikipedian mukaan Amazonin aiemmin käytössä ollut pelien kehittämiseen luotu alusta. Sittemmin Lumberyardin on korvannut uudempi, Open 3D Engine, mutta Lumberyardia hyödyntäviä pelejä on edelleen runsaasti olemassa, joten Amazon jatkaa kyseisen pilvipalvelun tukea edelleen.

Ja se hämmentävä kohta..?

Hyväksymällä Amazonin pilvipalveluiden ehdot, käyttäjä tai yritys sitoutuu niihin kaikkiin, myös Lumberyardia koskevaan erityisehtoon.

Sääntöjen mukaan Lumberyard -pelimoottoria ei ole tarkoitettu kriittisiin, hengenvaarallisiin järjestelmiin tai terveyttä ylläpitäviin järjestelmiin. Sellaisiksi luetellaan mm. erilaiset sairaalalaitteistot, itsestään ajavat autot, lentokoneet, ydinvoimalat, miehitetyt avaruuslennot ja sotilaallinen käyttö.

Eli noihin Amazonin pelimoottoria ei saa käyttää.

..paitsi..


Kyseiset rajoitukset eivät käyttöehtojen mukaan ole voimassa, jos maailmassa on parhaillaan liikkumassa virustartunta, joka leviää puremalla tai kehon nesteiden välityksellä ja joka aiheuttaa kuolleiden ihmisten heräämistä henkiin siten, että henkiin heränneet ruumiit nauttivat ravinnokseen ihmisruumiin osia, verta, ihmisaivoja tai ihmisten hermosoluja. Tilanteen pitää olla myös Yhdysvaltain tartuntatautikeskuksen määrittelemä ja sen pitää olla luonteeltaan sellainen, että se todennäköisesti tuhoaa olemassa olevan yhteiskuntarakenteen sellaisena kuin me sen tunnemme.

Tarkalleen ottaen kyseinen kohta (42.10) kuuluu näin:

Acceptable Use; Safety-Critical Systems. Your use of the Lumberyard Materials must comply with the AWS Acceptable Use Policy. The Lumberyard Materials are not intended for use with life-critical or safety-critical systems, such as use in operation of medical equipment, automated transportation systems, autonomous vehicles, aircraft or air traffic control, nuclear facilities, manned spacecraft, or military use in connection with live combat. However, this restriction will not apply in the event of the occurrence (certified by the United States Centers for Disease Control or successor body) of a widespread viral infection transmitted via bites or contact with bodily fluids that causes human corpses to reanimate and seek to consume living human flesh, blood, brain or nerve tissue and is likely to result in the fall of organized civilization.

Kyseiset käyttöehdot ovat ainakin kirjoitushetkellä edelleen voimassa ja löytyvät AWS:n julkisista käyttöehdoista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki