AfterDawn logo

Viikon luetuimmat: Sekuntikelloissa järisyttävä bugi? Jos Golfvirta pysähtyy, Suomi on lirissä, ...

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Viime viikon uutistarjontaa leimasivat Tokion olympialaiset sekä spekuloinnit tulevista koronarajoituksista - ja pohdinta Suomen koronapassin kohtalosta.

Viikon luetuin uutinen olikin - pitkästä aikaa - pandemiaan liittyvä, jossa käytiin läpi sitä, miten iso osa täysin rokotetuistakin moni sairastuu koronaan. Asiantuntija avaa tilastoa artikkelissa, jossa kerrotaan syyksi yksinkertaisesti sen, että kaikissa koronarokotteissa suoja on jotain alle sadan prosentin tasolla. Joten, jos vaikkapa rokotuksen suojaustaso on 90% ja rokotuksia on saanut puolet väestöstä, on tuo 10% kattava määrä ihmisiä jo varsin korkea.

Muiden luetuimpien uutisten joukossa oli myös tutkijoiden huolta Gofl-virran hidastumisesta ja sen vaikutuksesta Suomen ilmastoon pitkällä tähtäimellä. Myös juttu alastonkuvia tekoälyn avulla luova sovellus nousi luetumpien juttujen joukkoon viime viikolla.

Viikon 31/2021 luetuimmat uutiset Suomessa

  1. Näyttää siltä, että rokotetuistakin iso osa sairastuu – Professori: Syy on yksinkertainen (Mediuutiset)
  2. Sekuntikelloista löytyi hämmästyttävä virhe (MikroBitti)
  3. Mies kuvasi naisten alastontappelun – jakoi videon someen (Iltalehti)
  4. Tomi ei käynyt Suomessa yli 20 vuoteen – näky nyky-Helsingin keskustassa tuntui käsittämättömältä (Ilta-Sanomat)
  5. Alastonkuvia luova tekoälysovellus halutaan kieltää – "toteuttaa kaikki miesten unelmat" (MikroBitti)
  6. Soini tylyttää USU:lle Halla-ahoa: "Nyt hän menee nurkkaan viisastelemaan ja ampumaan pillillä palleroita" (Demokraatti.fi)
  7. Jos Golfvirta pysähtyy, on Suomi asiantuntijan mukaan vaaravyöhykkeellä: "Olen enemmän huolestunut, kun luin sen paperin" (MTV)
  8. Uusia rajoituksia on tulossa, pää­ministeri Marin sanoi Ylen A-studiossa (Ilta-Sanomat)
  9. "Seksimaraton" Rion olympia­kylässä leimasi naisurheilijan – murtui itkuun Tokiossa: "Kohu sattuu yhä" (Ilta-Sanomat)
  10. Vesa Heilala maksoi 11 vuotta sitten yli 150?000 euroa avaruusmatkasta, nyt lähdön hetki lähestyy: "Tämä on minun oma hullutus" (Ilta-Sanomat)

HIGH.FI -palvelut

Uutisten lukukertoja kertyy mm. seuraavista palveluista:

...lisäksi listalle päätyy myös useita muita pienempiä sovelluksia ja palveluita, jotka käyttävät avointa rajapintaamme, joka mahdollistaa uusien palveluiden rakentamisen HIGH.FI'n keräämien uutisten päälle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki