AfterDawn logo

Windows 365 tuli tilattavaksi: Hinnat alkavat 18 eurosta

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
2 kommenttia

Täysin pilvipohjainen Windows on nyt julkaistu ja tilattavissa. Windows 365 on etenkin yrityksille tarkoitettu, täysin Microsoftin toimesta ylläpidetty pilvestä käsin toimiva Windows-ympäristö.

Pienille yrityksille tarkoitettujen pilvitietokoneiden hinnoittelu alkaa 21,90 eurosta kuukaudessa, jolla saa käyttöönsä yhden ytimen suorittimella varustetun pilvitietokoneen, josta löytyy 2 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua tallennustilaa. Järeämpi rauta, 2 suoritinytimen tietokone, jossa on 4 gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa, maksaa 31,90 euroa kuukaudessa. Isommille firmoille tarkoitetut ratkaisut ovat hieman edullisempia, hintojen alkaessa 18,20 eurosta kuukaudessa.

Pilvi-Windowsia voi ajaa käytännössä millä tahansa laitteella: työpöytä toimii perinteisillä tietokoneilla, iPadeilla, Android-kännyköillä ja iPhoneilla. Koko työpöytäympäristö toimii selaimen yli. Luonnollisesti tietokoneen "tila" pysyy samana, eli työpöytä pysyy täsmälleen samassa tilassa kun vaihtaa vaikkapa työpaikan tietokoneelta Android-kännykkään kotimatkalla bussissa istuen.


Konkreettisesti Windows 365 -tilaaja saa itselleen Windows 10 tai Windows 11 -tietokoneen, joka sijaitsee täysin Microsoftin pilvessä. Varsinaisen laitteen, jolla pilveä käytetään, joutuu jokainen hankkimaan itse, mutta käytännössä vaikkapa edullinen Chromebook ajaa asian tässä suhteessa.

Hyödyt ovat yritysten näkökulmasta selkeät: tietokoneiden ja järjestelmien ylläpito on ulkoistettu Microsoftille, joka huolehtii pilvessä olevien tietokoneiden tietoturvasta ja päivityksistä. Lisäksi Windows 365 antaa yrityksille joustavuutta: kesätyöntekijälle voidaan parilla klikkauksella luoda "oma tietokone" pilveen, jota työntekijä käyttää kesätyönsä ajan ja sen jälkeen koneen voi poistaa tilauksesta.

Myös joustava vaihtaminen eri kokoonpanojen välillä onnistuu helposti: jos tietyllä työntekijällä onkin tarvetta järeämmälle raudalle, voidaan tietokoneen tehot nostaa paremmalle tasolle, eli ottaa käyttöön lisää muistia, tallennustilaa tai suoritinytimiä. Vastaavasti myös tarpeiden pienentyessä voidaan pilvikoneiden tehoja laskea, jolloin luonnollisesti pilvikoneesta maksettava hinta tippuu alemmalle tasolle. Tarkemmin Windows 365 hinnoittelusta löytyy Windows 365 sivuilta.

Olemme kertoneet tarkemmin Windows 365 jo aiemmin, jolloin myös uuden käyttöjärjestelmän toimintaa esiteltiin videolla.

2 KOMMENTTIA

Tao661/2

Siis,

VPS (Virtual Private Server) = Windows 365

Windows VPSn saa 4e -10e/kk ..

Hinta Microsoftilla ( 31,90e/kk).

Lisäksi VPS servereissä dedikoitu ip. (kiinteä) serverin voi laitta minne vain toimimaan missä vps palvelintarjoajalla konekapasiteettia, Cloudflare suojaukset, jne.

Pyörä keksitty uudestaan, uudella nimellä ja hinnalla.

Ostan!

qwerty832/2

Originally posted by Tao66:

......Serverin voi laitta minne vain toimimaan missä vps palvelintarjoajalla konekapasiteettia


Kannattanee lukea tuo uutinen vähän huolellisemmin. Ei pistänyt silmään, että palvelu on Microsoftin palvelimilla, ei siellä mistä saat konekapasiteettia :D

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki