AfterDawn logo

Amazonin Lord of the Rings: Ensi-illan ajankohta, budjetti, jne

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Amazonin Prime Video -suoratoistopalveluun saapuvan Lord of the Rings -sarjan julkaisuajankohta on vihdoinkin varmistunut.

Amazon tiedotti sarjan kuvausten valmistumisesta eilen ja nyt sarja siirtyy jälkituotantoon. Odotetun Keski-Maan seikkailuja kuvaavan sarjan ensimmäinen jakso saapuu Amazon Prime Videoon syyskuun toisena päivänä, vuonna 2022. Uusia jaksoja tulee saataville tuon jälkeen kerran viikossa.

Sarja sijoittuu aikajanalla tuhansia vuosia ennen Hobbitin ja Taru sormusten herrasta -kirjojen tapahtumia. Sarjasta on jo tilattu toinen kausi, ennen ensimmäisenkään kauden julkaisua, joten Keski-Maan faneilla riittää katsottavaa myös jatkossa. Sarjan tuotantokustannusten arvioidaan olevan noin miljardin dollarin eli 840 miljoonan euron tasolla. Vertailun vuoksi: Peter Jacksonin vuosituhannen alussa ohjaama trilogia maksoi kaikkineen noin 235 miljoonaa euroa.

Alla vielä Amazonin julkaisema kuva tulevasta sarjasta:


Amazonin Lord of the Rings -sarjan kuva

Sarjasta ei ole toistaiseksi julkaistu traileria ja sellaista saataneen odotellakin vielä pidempi tovi. Amazon kiusoitteli jo pari vuotta sitten sarjan tulolla, julkaisemalla kartan tulevan sarjan paikoista:

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki