AfterDawn logo

Samsung julkaisi 2199 euron Mini LED -tekniikkaa käyttävän kaarevan Odyssey Neo G9 -pelinäytön

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Samsung julkaisi pelinäyttöjen Odyssey-sarjaan seuraavan sukupolven kaarevan pelinäytön. Uudessa Odyssey Neo G9 (G95NA) -näytössä hyödynnetään Quantum Matrix- ja Quantum Mini LED -teknologiaa.

"Samsung vastasi vaativimpienkin pelaajien vaatimuksiin ja odotuksiin julkaisemalla viime vuonna Odyssey-pelinäyttövalikoimansa. Esittelemällä Odyssey Neo G9:n, joka on varustettu maailman ensimmäisellä Quantum Mini-LED -näytöllä, olemme jälleen innoissamme, koska voimme tarjota huippuluokan pelikokemuksen käyttäjillemme ja osoittaa jatkuvaa markkinajohtajuuttamme", kertoo Samsung Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö Ossi Luoma.

Näytön valonlähteenä käytetään Quantum Mini LEDejä, jotka ovat korkeudeltaan vain 1/40 tavanomaiseen LEDiin verrattuna. Quantum Mini LEDeissä on ohuet mikrokerrokset, jotka ovat täytetty useilla LEDeillä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että nämä LEDit ja Quantum Matrix-teknologia tekevät tummista alueista tummempia ja kirkkaista alueista entistä valoisampia. Quantum HDR 2000 tarjoaa enimmillään 2000 nitin kirkkauden (tyypillinen kirkkaus 420 nitiä) ja staattisen 1 000 000:1 kontrastisuhteen. Lisäksi Samsungin edistyksellinen kuvanlaatuteknologia tarjoaa täydelliset mustavalkoiset tasot vertaansa vailla olevalle kontrastille ja puhtaille yksityiskohdille.


kaareva Odyssey Neo G9 pelinäyttö kuvattuna edestä

Uusi Odyssey Neo G9 perustuu viime vuonna julkaistuun Odyssey G9 -malliin. 1000R-kaarevuuden omaava näyttö on kooltaan 49-tuumainen 32:9-kuvasuhteella. Resoluutio on 5120 x 1440 ja virkistystaajuus yltää 240 hertsiin asti.

Odyssey Neo G9 sisältää DP1.4- ja HDMI2.1-liitännät, NVIDIA G-SYNC -yhteensopivuuden sekä AMD FreeSync Premium Pro:n. Näytössä on VESA 100 x 100 -tuki seinäkiinnitykselle.

Odyssey Neo G9 on tilattavissa 29. heinäkuuta alkaen ja maailmanlaajuisesti se on saatavilla 9. elokuuta mennessä.

Suositushinta on 2199 euroa.

Kesäkuussa Samsung julkaisi Odyssey-sarjaan kolme uutta tasaista näyttöä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki